iMAR UYGULAMASI YENi ETAPLARLA DEVAM EDiYOR

Gündem 04.04.2021 - 20:56, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4170+ kez okundu.
 

iMAR UYGULAMASI YENi ETAPLARLA DEVAM EDiYOR

İmar uygulaması çalışmalarıyla Gülyalı’nın önündeki yatırım engelleri birer birer ortadan kalkıyor. Göreve başladıktan sonra bu konuda önemli yol kat ettiklerini hatırlatan Gülyalı Belediye Başkanı  Ulaş Tepe, “İmar uygulaması olmayan araziye kimse tek bir çivi dahi çakamaz. Yıllarca, ‘Gülyalı’da arsa fiyatları uçtu’ diye haber çıkaranlar Gülyalı’nın geleceğiyle oynadılar. Biz laf değil icraat üreterek ilçemizin gelişiminin önündeki engelleri kaldıracak adımları kararlılıkla atmaya başladık. Bu doğrultuda ele aldığımız imar uygulaması çalışmalarında; Gülistan Mahallemizde I. Etap’ta 21 hektar alanda son aşamaya geldik, II. Etap’ta ise 24 hektar alan uygulama çalışmalarımızı tamamladık” dedi. 2021 YILI İÇERİSİNDE YENİ UYGULAMALAR İÇİN SÜRECİ BAŞLATTIK  İmar uygulaması çalışmalarında bir yandan mevcut çalışmaları devam ettirirken diğer taraftan yeni uygulama çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Tepe, “Gülistan Mahallemizde 3. etapta 18 hektarlık alanda, Turnasuyu Mahallemizde 1,4 hektarlık alanda ve Ürümbey Mahallemizde iki ayrı bölgede toplamda 11 hektar alanda imar uygulamasıyla ilgili süreci başlattık. Çalışmalarımız ilçemizin gelişim potansiyeli göz önünde bulundurularak mahalle mahalle, bölge bölge devam edecek” dedi.  ÇALIŞMALARIMIZDA ŞEFFAF BİR SÜREÇ YÖNETİYORUZ  Gülyalı Belediyesi’nin ele aldığı bütün çalışmalarda şeffaf ve halka açık bir süreç yürüttüğünü ifade eden Başkan Tepe, “İmar uygulaması çalışmalarımızda da şeffaflığa özen gösteriyoruz. Gülistan Mahallemizdeki uygulama çalışmaları kapsamında geçtiğimiz yıl mahallelilerimizle ve hak sahibi vatandaşlarımızla geniş kapsamlı bir toplantı ortaya koyduk. İmar ve Şehircilik personellerimiz ve uygulamayı gerçekleştiren harita mühendisliği şirketinin yetkilisi ile sürecin nasıl işlediğini açık bir şekilde anlattık. Hiçbir kuşkuya mahal vermeyecek şekilde vatandaşlarımızın sorularına cevap verdik. Bu süreçte bütün adımları kamuoyuyla adım adım paylaşmaya özen gösteriyoruz” dedi.    

İmar uygulaması çalışmalarıyla Gülyalı’nın önündeki yatırım engelleri birer birer ortadan kalkıyor. Göreve başladıktan sonra bu konuda önemli yol kat ettiklerini hatırlatan Gülyalı Belediye Başkanı  Ulaş Tepe, “İmar uygulaması olmayan araziye kimse tek bir çivi dahi çakamaz. Yıllarca, ‘Gülyalı’da arsa fiyatları uçtu’ diye haber çıkaranlar Gülyalı’nın geleceğiyle oynadılar. Biz laf değil icraat üreterek ilçemizin gelişiminin önündeki engelleri kaldıracak adımları kararlılıkla atmaya başladık. Bu doğrultuda ele aldığımız imar uygulaması çalışmalarında; Gülistan Mahallemizde I. Etap’ta 21 hektar alanda son aşamaya geldik, II. Etap’ta ise 24 hektar alan uygulama çalışmalarımızı tamamladık” dedi.
2021 YILI İÇERİSİNDE YENİ UYGULAMALAR İÇİN SÜRECİ BAŞLATTIK 
İmar uygulaması çalışmalarında bir yandan mevcut çalışmaları devam ettirirken diğer taraftan yeni uygulama çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Tepe, “Gülistan Mahallemizde 3. etapta 18 hektarlık alanda, Turnasuyu Mahallemizde 1,4 hektarlık alanda ve Ürümbey Mahallemizde iki ayrı bölgede toplamda 11 hektar alanda imar uygulamasıyla ilgili süreci başlattık. Çalışmalarımız ilçemizin gelişim potansiyeli göz önünde bulundurularak mahalle mahalle, bölge bölge devam edecek” dedi.
 ÇALIŞMALARIMIZDA ŞEFFAF BİR SÜREÇ YÖNETİYORUZ 
Gülyalı Belediyesi’nin ele aldığı bütün çalışmalarda şeffaf ve halka açık bir süreç yürüttüğünü ifade eden Başkan Tepe, “İmar uygulaması çalışmalarımızda da şeffaflığa özen gösteriyoruz. Gülistan Mahallemizdeki uygulama çalışmaları kapsamında geçtiğimiz yıl mahallelilerimizle ve hak sahibi vatandaşlarımızla geniş kapsamlı bir toplantı ortaya koyduk. İmar ve Şehircilik personellerimiz ve uygulamayı gerçekleştiren harita mühendisliği şirketinin yetkilisi ile sürecin nasıl işlediğini açık bir şekilde anlattık. Hiçbir kuşkuya mahal vermeyecek şekilde vatandaşlarımızın sorularına cevap verdik. Bu süreçte bütün adımları kamuoyuyla adım adım paylaşmaya özen gösteriyoruz” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.