İKİZCE HANIMLAR LOKALİ HİZMETE GİRDİ

Yaşam 06.05.2016 - 19:49, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2964+ kez okundu.
 

İKİZCE HANIMLAR LOKALİ HİZMETE GİRDİ

İkizce ilçesinde kadınların sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacı ile Ordu Büyükşehir Belediyesi, İkizce Belediyesi ve Elif Der işbirliğiyle hazırlanan kadınlar lokali düzenlenen törenle hizmete girdi.

Açılış törenine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve eşi Yeter Yılmaz, İkizce Kaymakamı Yusuf Turan, İkizce Belediye Başkanı Bahri Söğüt, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, İkizceli hanımlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. SAYI 13’Ü BULDU Açılış töreninde konuşma yapan Başkan Enver Yılmaz, il genelinde lokal sayısının İkizce’de açılan lokal ile birlikte 13’ü bulduğunu ve özellikle kırsaldan ilçe merkezine gelen kadınların birçok ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte olduğunu söyledi. BAŞKAN YILMAZ: “BU LOKALLER SOSYAL DEVLETİN BİR GEREĞİDİR” Başkan Enver Yılmaz, kadınlar lokalinin tüm ilçelerde hizmete açılacağının altını çizerken; “Sahil şeridindeki ilçelerimize de hanımlar lokali yapıyoruz. Ancak İkizce gibi köy ve mahalle yoğunluğu olan ilçelerde hanımlar lokali yapmak daha önemli. Kadınlarımız her birimizin annesi, eşi ve kardeşi köyden geliyor. abdest alacakları, gidecekleri bir lavaboları, doğru dürüst yemek yiyecekleri bir yerleri yok. Çocuklu annelerin emzirmeye gidecekleri yerleri yok velhasıl özel işlerini görebilecekleri herhangi bir yer yok. Bu mekânlarımız, gelenlerin sıcak çorbasının çıktığı, mahallerimizden ve köyden gelen kadınlarımızın gönül rahatlığıyla içeriye girdiği, yeri geldiğinde gelenlerin ofis olarak kullanabileceği ve ihtiyaçlarını en üst seviyede giderebileceği mekân haline geldi. Bu tip yatırımlar sosyal devletin gereği, köy ve mahalle yoğunluğunun olduğu beldelerde açılması gereken yatırımlardır. İkizce Hanımlar Lokalimiz dekorasyonu ve mobilyalarıyla, mutfağı ve eşyasıyla birlikte kadınlara ve ailelerine yakışır bir mekân olmuştur” diye konuştu. Başkan Enver Yılmaz’ın konuşmasının ardından açılış kurdelesinin kesilmesiyle birlikte İkizce, eksikliği hissedilen bir hizmete daha kavuşmuş oldu.
İkizce ilçesinde kadınların sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacı ile Ordu Büyükşehir Belediyesi, İkizce Belediyesi ve Elif Der işbirliğiyle hazırlanan kadınlar lokali düzenlenen törenle hizmete girdi.

Açılış törenine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve eşi Yeter Yılmaz, İkizce Kaymakamı Yusuf Turan, İkizce Belediye Başkanı Bahri Söğüt, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, İkizceli hanımlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SAYI 13’Ü BULDU

Açılış töreninde konuşma yapan Başkan Enver Yılmaz, il genelinde lokal sayısının İkizce’de açılan lokal ile birlikte 13’ü bulduğunu ve özellikle kırsaldan ilçe merkezine gelen kadınların birçok ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte olduğunu söyledi.

BAŞKAN YILMAZ: “BU LOKALLER SOSYAL DEVLETİN BİR GEREĞİDİR”

Başkan Enver Yılmaz, kadınlar lokalinin tüm ilçelerde hizmete açılacağının altını çizerken; “Sahil şeridindeki ilçelerimize de hanımlar lokali yapıyoruz. Ancak İkizce gibi köy ve mahalle yoğunluğu olan ilçelerde hanımlar lokali yapmak daha önemli. Kadınlarımız her birimizin annesi, eşi ve kardeşi köyden geliyor. abdest alacakları, gidecekleri bir lavaboları, doğru dürüst yemek yiyecekleri bir yerleri yok. Çocuklu annelerin emzirmeye gidecekleri yerleri yok velhasıl özel işlerini görebilecekleri herhangi bir yer yok. Bu mekânlarımız, gelenlerin sıcak çorbasının çıktığı, mahallerimizden ve köyden gelen kadınlarımızın gönül rahatlığıyla içeriye girdiği, yeri geldiğinde gelenlerin ofis olarak kullanabileceği ve ihtiyaçlarını en üst seviyede giderebileceği mekân haline geldi. Bu tip yatırımlar sosyal devletin gereği, köy ve mahalle yoğunluğunun olduğu beldelerde açılması gereken yatırımlardır. İkizce Hanımlar Lokalimiz dekorasyonu ve mobilyalarıyla, mutfağı ve eşyasıyla birlikte kadınlara ve ailelerine yakışır bir mekân olmuştur” diye konuştu.

Başkan Enver Yılmaz’ın konuşmasının ardından açılış kurdelesinin kesilmesiyle birlikte İkizce, eksikliği hissedilen bir hizmete daha kavuşmuş oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.