HZ.BİLAL CAMİİ’NDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Gündem 29.11.2018 - 14:58, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2384+ kez okundu.
 

HZ.BİLAL CAMİİ’NDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesince Altınordu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde yapımına başlanan Hz. Bilal Camii’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesince Altınordu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde yapımına başlanan Hz. Bilal Camii’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. 1.200 m2 alan üzerinde inşası sürdürülen caminin, Selçuklu mimarisine uygun olacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, caminin 220 m2 zemin üzerinde 450 kişi kapasiteli olacağını belirtti. ÇALIŞMALAR HIZLI İLERLİYOR Çalışmaların hızla sürdürüldüğünü söyleyen Başkan Tekintaş, “Projede çalışmalar aralıksız devam ediyor. Peyzaj alanına oturma birimleri, musalla taşı, otopark ve alanı sınırlamak için bahçe duvarı üzeri ferforje korkuluk yerleştirildi. Alanda taban zemin döşemesi olarak traverten plak taş ve taban tuğla kullanılarak saf düzeni oluşturuldu. Dış cephe tuğlası, üst kat merdiven imalatı tamamlandı. Minare için özel kesim yapılan taşların montajı yapılıyor” diye konuştu. SELÇUKLU MİMARİSİNDE YAPILACAK Vatandaşların talebi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi tarafından caminin yapımına başlandığını söyleyen Başkan Engin Tekintaş, “1.200 m2 alan üzerinde zemini 220 m2 olarak inşa edilecek. Hz. Bilal Camii 50 m2 ibadet alanına sahip olup, 450 kişi kapasiteli bir yapı olacak. Selçuklu motiflerinden esinlenerek yapımını sürdürdüğümüz caminin dışında cenaze namazlarının kılınacağı bir alan, 55 m2lik bir şadırvan ve çevre düzenlemesi yer alacak” dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesince Altınordu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde yapımına başlanan Hz. Bilal Camii’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesince Altınordu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde yapımına başlanan Hz. Bilal Camii’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

1.200 m2 alan üzerinde inşası sürdürülen caminin, Selçuklu mimarisine uygun olacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, caminin 220 m2 zemin üzerinde 450 kişi kapasiteli olacağını belirtti.

ÇALIŞMALAR HIZLI İLERLİYOR

Çalışmaların hızla sürdürüldüğünü söyleyen Başkan Tekintaş, “Projede çalışmalar aralıksız devam ediyor. Peyzaj alanına oturma birimleri, musalla taşı, otopark ve alanı sınırlamak için bahçe duvarı üzeri ferforje korkuluk yerleştirildi. Alanda taban zemin döşemesi olarak traverten plak taş ve taban tuğla kullanılarak saf düzeni oluşturuldu. Dış cephe tuğlası, üst kat merdiven imalatı tamamlandı. Minare için özel kesim yapılan taşların montajı yapılıyor” diye konuştu.

SELÇUKLU MİMARİSİNDE YAPILACAK

Vatandaşların talebi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi tarafından caminin yapımına başlandığını söyleyen Başkan Engin Tekintaş, “1.200 m2 alan üzerinde zemini 220 m2 olarak inşa edilecek. Hz. Bilal Camii 50 m2 ibadet alanına sahip olup, 450 kişi kapasiteli bir yapı olacak. Selçuklu motiflerinden esinlenerek yapımını sürdürdüğümüz caminin dışında cenaze namazlarının kılınacağı bir alan, 55 m2lik bir şadırvan ve çevre düzenlemesi yer alacak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.