"HZ. PEYGAMBER VE GENÇLİK" KONFERANSI DÜZENLENDİ

Gündem 20.11.2018 - 14:32, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 1856+ kez okundu.
 

"HZ. PEYGAMBER VE GENÇLİK" KONFERANSI DÜZENLENDİ

Ordu Üniversitesi Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur tarafından “Hz. Peygamber ve Gençlik" konulu konferans verildi.

Ordu Üniversitesi Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur tarafından “Hz. Peygamber ve Gençlik" konulu konferans verildi. Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş,  Altınordu İlçe Müftüsü Mustafa Düzgüney, akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur tarafından gerçekleştirilen “Hz. Peygamber ve Gençlik" konulu konferans ile devam etti. Hz. Muhammed’in hayatı ve ahlakının anlatıldığı konferansta Dr. Neşet Bodur “Peygamber ve Gençlik” konusunun önemine değinerek “Gençlik; insanın, kendini, yaratıcıyı ve evreni anlamlandırma sürecinde, varlık alanında kendini öne çıkararak kâinatı ve hadiseleri yorumlamayı tercih ettiği bir dönemdir. Bununla birlikte iç dünya-dış dünya dengesinde bazı gelgitleri yaşadığı fırtınalı bir dönem. Bu açıdan gençlik devresi, ömür sermayesinin en önemli kazanımı ve ilerleyen yaşlardaki kemal dönemi için esasında oldukça bereketli bir havzadır.  Hz. Peygamber (s.a.s.) bu döneme özel bir anlam atfetmiştir. O bize, kişinin ahiret yolculuğunda ‘gençliğin nerede tüketildiği’ sorusuna muhatap olmadan hareket edemeyeceğini bildirmiştir.” dedi. Bodur, “Hz. Peygamber, bahse konu gençliğin evrensel rehberi olarak üstün ahlakının gereği devamlı surette iyiyi, güzeli, hakkı, hakikati onlara anlatarak rehberlikte bulunmuş ve heyecanlarını iman ve güzel ahlak ile insanlığa hizmete yöneltmiştir. Allah Resûlü ile genç ashabı arasında çift yönlü hakiki bir sevgi vardı. Dolayısıyla, dünya gözüyle görmediği hâlde ona iman eden bugünün gençlerinin de aynı muhabbetle Rahmet Peygamber’ini bütün yönleriyle tanıyıp örnek almaları, onun güzel ahlakını yaşamaları çok önemli bir ideal olsa gerektir. Zira kötülüğün yeryüzünü kuşattığı bir zamanda, kendini muhafaza eden bir genç olarak yetişen ve vahyin son elçisi seçilerek hayatını Kur’an ahlakına dönüştüren Sevgili Peygamberimiz, çağları aşan örnekliğiyle bugüne de ışık tutan aydınlatıcı bir kandildir. Peygamberimiz (s.a.s.) gençlerle güven, sevgi, saygı ve samimiyete dayalı bir iletişimi esas almış ve bu muhkem yöntemle, onların kendisini gerçekleştirmesine vesile olmuştur.” şeklinde konuştu. Gerçekleştirilen konferans sonrası Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Dr. Neşet Bodur’a çiçek takdim etti.  
Ordu Üniversitesi Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur tarafından “Hz. Peygamber ve Gençlik" konulu konferans verildi.

Ordu Üniversitesi Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur tarafından “Hz. Peygamber ve Gençlik" konulu konferans verildi.
Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş,  Altınordu İlçe Müftüsü Mustafa Düzgüney, akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur tarafından gerçekleştirilen “Hz. Peygamber ve Gençlik" konulu konferans ile devam etti.
Hz. Muhammed’in hayatı ve ahlakının anlatıldığı konferansta Dr. Neşet Bodur “Peygamber ve Gençlik” konusunun önemine değinerek “Gençlik; insanın, kendini, yaratıcıyı ve evreni anlamlandırma sürecinde, varlık alanında kendini öne çıkararak kâinatı ve hadiseleri yorumlamayı tercih ettiği bir dönemdir. Bununla birlikte iç dünya-dış dünya dengesinde bazı gelgitleri yaşadığı fırtınalı bir dönem. Bu açıdan gençlik devresi, ömür sermayesinin en önemli kazanımı ve ilerleyen yaşlardaki kemal dönemi için esasında oldukça bereketli bir havzadır.  Hz. Peygamber (s.a.s.) bu döneme özel bir anlam atfetmiştir. O bize, kişinin ahiret yolculuğunda ‘gençliğin nerede tüketildiği’ sorusuna muhatap olmadan hareket edemeyeceğini bildirmiştir.” dedi.
Bodur, “Hz. Peygamber, bahse konu gençliğin evrensel rehberi olarak üstün ahlakının gereği devamlı surette iyiyi, güzeli, hakkı, hakikati onlara anlatarak rehberlikte bulunmuş ve heyecanlarını iman ve güzel ahlak ile insanlığa hizmete yöneltmiştir. Allah Resûlü ile genç ashabı arasında çift yönlü hakiki bir sevgi vardı. Dolayısıyla, dünya gözüyle görmediği hâlde ona iman eden bugünün gençlerinin de aynı muhabbetle Rahmet Peygamber’ini bütün yönleriyle tanıyıp örnek almaları, onun güzel ahlakını yaşamaları çok önemli bir ideal olsa gerektir. Zira kötülüğün yeryüzünü kuşattığı bir zamanda, kendini muhafaza eden bir genç olarak yetişen ve vahyin son elçisi seçilerek hayatını Kur’an ahlakına dönüştüren Sevgili Peygamberimiz, çağları aşan örnekliğiyle bugüne de ışık tutan aydınlatıcı bir kandildir. Peygamberimiz (s.a.s.) gençlerle güven, sevgi, saygı ve samimiyete dayalı bir iletişimi esas almış ve bu muhkem yöntemle, onların kendisini gerçekleştirmesine vesile olmuştur.” şeklinde konuştu.
Gerçekleştirilen konferans sonrası Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Dr. Neşet Bodur’a çiçek takdim etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.