HEMŞİREYE YAPILAN ŞİDDETİ NEFRETLE KINIYORUZ

Sağlık 22.07.2015 - 10:40, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2972+ kez okundu.
 

HEMŞİREYE YAPILAN ŞİDDETİ NEFRETLE KINIYORUZ

Ordu İl Sağlık Müdürü İsmet Kolomoç, Fatsa’da hasta yakınları tarafından bir hemşireye yapılan darp girişimi sonrasında yaptığı açıklamada, değerli hemşiremize yapılan bu ve tüm sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları nefretle kınıyoruz.” dedi.

Ordu İl Sağlık Müdürü İsmet Kolomoç, Fatsa Devlet Hastanesi’nde acil serviste çalışan Gülşen B., isimli hemşireye hasta yakınları tarafından darp girişimi üzerine bir açıklama yaparak kınadı. Fatsa Devlet Hastanesi Acil Servisimize dün akşam saatlerinde başvuran çocuk hastanın yakınları, acil serviste çalışan hemşiremize darp girişiminde bulunduğunu hatırlatan Kolomoç, “Bizler, milletine hizmet aşkıyla görevlerini büyük fedakârlıklarla yerine getiren sağlık çalışanlarımızın, gece gündüz demeden gösterdikleri üstün gayretleri için müteşekkiriz. Böylesine fedakârlıkla görevlerini yapmakta iken, hiçbir insanın kabul edemeyeceği, insan onuruna yakışmayan bir şekilde ve acımasızca saldırıya uğramaları çok üzücü. İnsanların hayatlarını kurtarmak için büyük fedakârlıkla çalışan sağlık çalışanlarımızın tüm isteği hastalarını sağlıklarına kavuşturabilmek iken, böylesine cahilce, acımasızca saldırıya uğramaları, tüm camiamız için üzüntü kaynağıdır. Sağlık hizmetleri kuşkusuz kesintisiz verilmesi ve vatandaşlarımızın 7 gün 24 saat ulaşması gereken bir hizmet dalıdır. Bizler halkımıza şiddet görmeden insanca ortamlarda sağlık hizmeti sunmak istiyoruz. Birileri insan sağlığını hiçe sayabilirler ama ömrünü insana hizmet etmeye adamış olan “adanmışların” böyle bir hakkı yoktur. Bizler bu düsturla hareket ediyoruz. Darp edilmesine rağmen ettiği yemine sadık kalarak, öncelikle bir sağlık çalışanı, bir kadın,  bir anne ya da anne adayı, insanlığa hizmeti düstur edinmiş bir insan olan ve başvuran hastalarının sağlığını her şeyin üstünde tutan ve onun sağlığını baz alarak görevine devam eden değerli hemşiremize yapılan bu ve tüm sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları nefretle kınıyor, bir daha bu tür saldırıların yaşanmamasını ümit ediyor ve hemşiremize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”
Ordu İl Sağlık Müdürü İsmet Kolomoç, Fatsa’da hasta yakınları tarafından bir hemşireye yapılan darp girişimi sonrasında yaptığı açıklamada, değerli hemşiremize yapılan bu ve tüm sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları nefretle kınıyoruz.” dedi.

Ordu İl Sağlık Müdürü İsmet Kolomoç, Fatsa Devlet Hastanesi’nde acil serviste çalışan Gülşen B., isimli hemşireye hasta yakınları tarafından darp girişimi üzerine bir açıklama yaparak kınadı.

Fatsa Devlet Hastanesi Acil Servisimize dün akşam saatlerinde başvuran çocuk hastanın yakınları, acil serviste çalışan hemşiremize darp girişiminde bulunduğunu hatırlatan Kolomoç, “Bizler, milletine hizmet aşkıyla görevlerini büyük fedakârlıklarla yerine getiren sağlık çalışanlarımızın, gece gündüz demeden gösterdikleri üstün gayretleri için müteşekkiriz. Böylesine fedakârlıkla görevlerini yapmakta iken, hiçbir insanın kabul edemeyeceği, insan onuruna yakışmayan bir şekilde ve acımasızca saldırıya uğramaları çok üzücü. İnsanların hayatlarını kurtarmak için büyük fedakârlıkla çalışan sağlık çalışanlarımızın tüm isteği hastalarını sağlıklarına kavuşturabilmek iken, böylesine cahilce, acımasızca saldırıya uğramaları, tüm camiamız için üzüntü kaynağıdır.

Sağlık hizmetleri kuşkusuz kesintisiz verilmesi ve vatandaşlarımızın 7 gün 24 saat ulaşması gereken bir hizmet dalıdır. Bizler halkımıza şiddet görmeden insanca ortamlarda sağlık hizmeti sunmak istiyoruz. Birileri insan sağlığını hiçe sayabilirler ama ömrünü insana hizmet etmeye adamış olan “adanmışların” böyle bir hakkı yoktur. Bizler bu düsturla hareket ediyoruz.

Darp edilmesine rağmen ettiği yemine sadık kalarak, öncelikle bir sağlık çalışanı, bir kadın,  bir anne ya da anne adayı, insanlığa hizmeti düstur edinmiş bir insan olan ve başvuran hastalarının sağlığını her şeyin üstünde tutan ve onun sağlığını baz alarak görevine devam eden değerli hemşiremize yapılan bu ve tüm sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları nefretle kınıyor, bir daha bu tür saldırıların yaşanmamasını ümit ediyor ve hemşiremize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.