HEMŞİRELİK HAFTASI KUTLANDI

Gündem 14.05.2019 - 12:25, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3584+ kez okundu.
 

HEMŞİRELİK HAFTASI KUTLANDI

12- 18 Mayıs tarihleri arasında yer alan Hemşirelik Haftası, Üniversite Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

12- 18 Mayıs tarihleri arasında yer alan Hemşirelik Haftası, Üniversite Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Mesut Bilen, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu Vali Yardımcısı Ekrem Ballı,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil, “Uluslararası Hemşireler Konseyi (ICN), Florence Nightingale'in doğum günü olan 12 Mayıs'ta kutlanan Uluslararası Hemşireler Günü için bir tema belirler. ICN, son iki yıldır hemşireliğin sesini, ‘Hemşireler: Öncü Bir Ses teması’ ile kutlamıştır. 2017'de, hemşirelik sesinin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşılmasındaki rolünü tartışırken 2018’de, sağlığın bir insan hakkı olduğunu incelemiştir. ICN, 2019 yılında hemşireliğin sesini, ‘Herkes için Sağlık’ bakış açısından incelemektedir. Hemşireliğin her alanında hizmet vererek mesleğe değer katan meslektaşlarımın ve hemşire adayı öğrencilerimin hemşirelik haftasını kutluyorum. ”diyerek Fakülte yapılanması ve lisansüstü eğitim olanakları hakkında bilgiler verdi. Ordu Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, “İnsan sağlığı gibi son derece kutsal alanda görev yapan hemşirelerimizin her yıl mayıs ayının 12’sinde kutlanmakta olan hemşirelik haftası içerisinde hemşireliğin önemi, hemşireliğin sorunları,  toplum önünde ve üniversitelerimizde tartışılmaktadır. Bu haftanın hemşirelik mesleğinin daha ileri aşamalara götürülmesi, bu mesleğin sorunlarının çözümüne vesile olmasını diliyor ve bekliyoruz. Bu düşüncelerle bu mesleğin fedakar mensuplarını tebrik ediyor hemşirelik günlerini kutluyorum.” dedi. Açılış konuşmalarının ardından program Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Anasanat Dalı lisansüstü öğrencilerinin gerçekleştirdiği müzik dinletisi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan kısa video ve tiyatro gösterimleri ile devam etti. Sonrasında Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mağfiret Kaşıkçı tarafından “Hemşirelikte Hasta Bakımı” konulu konferans gerçekleştirildi. Program Hemşirelik Bölümü öğrencisinin verdiği mini konser ile sona erdi.  
12- 18 Mayıs tarihleri arasında yer alan Hemşirelik Haftası, Üniversite Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

12- 18 Mayıs tarihleri arasında yer alan Hemşirelik Haftası, Üniversite Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Mesut Bilen, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu Vali Yardımcısı Ekrem Ballı,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil, “Uluslararası Hemşireler Konseyi (ICN), Florence Nightingale'in doğum günü olan 12 Mayıs'ta kutlanan Uluslararası Hemşireler Günü için bir tema belirler. ICN, son iki yıldır hemşireliğin sesini, ‘Hemşireler: Öncü Bir Ses teması’ ile kutlamıştır. 2017'de, hemşirelik sesinin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşılmasındaki rolünü tartışırken 2018’de, sağlığın bir insan hakkı olduğunu incelemiştir. ICN, 2019 yılında hemşireliğin sesini, ‘Herkes için Sağlık’ bakış açısından incelemektedir. Hemşireliğin her alanında hizmet vererek mesleğe değer katan meslektaşlarımın ve hemşire adayı öğrencilerimin hemşirelik haftasını kutluyorum. ”diyerek Fakülte yapılanması ve lisansüstü eğitim olanakları hakkında bilgiler verdi.
Ordu Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, “İnsan sağlığı gibi son derece kutsal alanda görev yapan hemşirelerimizin her yıl mayıs ayının 12’sinde kutlanmakta olan hemşirelik haftası içerisinde hemşireliğin önemi, hemşireliğin sorunları,  toplum önünde ve üniversitelerimizde tartışılmaktadır. Bu haftanın hemşirelik mesleğinin daha ileri aşamalara götürülmesi, bu mesleğin sorunlarının çözümüne vesile olmasını diliyor ve bekliyoruz. Bu düşüncelerle bu mesleğin fedakar mensuplarını tebrik ediyor hemşirelik günlerini kutluyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından program Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Anasanat Dalı lisansüstü öğrencilerinin gerçekleştirdiği müzik dinletisi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan kısa video ve tiyatro gösterimleri ile devam etti.

Sonrasında Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mağfiret Kaşıkçı tarafından “Hemşirelikte Hasta Bakımı” konulu konferans gerçekleştirildi. Program Hemşirelik Bölümü öğrencisinin verdiği mini konser ile sona erdi.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.