HEM EĞLENDİLER HEM ÖĞRENDİLER

Gündem 20.05.2022 - 07:12, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3473+ kez okundu.
 

HEM EĞLENDİLER HEM ÖĞRENDİLER

"Lider Çocuk Tarım Kampı", ilimizde İl Müdürlüğü koordinasyonunda Altınordu ilçesinde bulunan Haki Yener İlkokulundan 30 öğrencinin katılımı ile 16-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı'nın koordinasyonunda her yıl ilköğretim öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla "Lider Çocuk Tarım Kampı" düzenlenmektedir. 2022 yılında "Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği " teması ile gerçekleştirilen "Lider Çocuk Tarım Kampı", ilimizde İl Müdürlüğü koordinasyonunda Altınordu ilçesinde bulunan Haki Yener İlkokulundan 30 öğrencinin katılımı ile 16-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda öğrencilerin balıkçılık ve su ürünleri konularında bilgilerini arttırmak, su ürünlerini ve su kaynaklarını tanıtmak, su ürünleri tüketiminin beslenmemizdeki önemi, kaybolmakta olan türlere karşı doğa ve çevre bilincinin geliştirilmesi gibi konularda etkinlikler düzenlenmiştir. Düzenlenen kamp etkinlikleri çerçevesinde ilk gün, İl Müdürlüğü toplantı salonunda öğrencilere  İl Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgiler verildikten sonra Medreseönü balıkçı barınağı ziyaret edilerek balıkçılar ile sohbet edilmiş, daha sonra ise ilimizin ana ürünü olan fındığın işlendiği fındık fabrikası ardından ise Karadeniz Bölgemizin önemli ürünlerinden olan çay fabrikası ziyaret edilmiştir.  Kampın ikinci gününde ise Fatsa ilçemizde bulunan broiler tavuk işletmesi ile su ürünleri üretim tesisi gezilerek öğrencilere balık ikram edilmiş günün sonunda ise mantar üretim tesisi ziyaret edilmiştir. Kampın son gününde ise Arıcılık Araştırma Enstitüsüne gidilmiş, balın üretim aşaması ve arıcılık faaliyetleri anlatılarak balla ilgili tüm analizlerin gerçekleştirildiği laboratuvarlar ve Bal Paketleme Tesisi ziyaret edilmiş, ardından çilek tarlası gezilmiştir. Kampın ardından İl Müdürlüğü bahçesinde çeşitli etkinlikler düzenlenerek İl Müdürü  Kemal Yılmaz tarafından öğrencilere hediyeler ve kamp katılım belgesi takdim edildi.
"Lider Çocuk Tarım Kampı", ilimizde İl Müdürlüğü koordinasyonunda Altınordu ilçesinde bulunan Haki Yener İlkokulundan 30 öğrencinin katılımı ile 16-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı'nın koordinasyonunda her yıl ilköğretim öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla "Lider Çocuk Tarım Kampı" düzenlenmektedir.
2022 yılında "Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği " teması ile gerçekleştirilen "Lider Çocuk Tarım Kampı", ilimizde İl Müdürlüğü koordinasyonunda Altınordu ilçesinde bulunan Haki Yener İlkokulundan 30 öğrencinin katılımı ile 16-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda öğrencilerin balıkçılık ve su ürünleri konularında bilgilerini arttırmak, su ürünlerini ve su kaynaklarını tanıtmak, su ürünleri tüketiminin beslenmemizdeki önemi, kaybolmakta olan türlere karşı doğa ve çevre bilincinin geliştirilmesi gibi konularda etkinlikler düzenlenmiştir.
Düzenlenen kamp etkinlikleri çerçevesinde ilk gün, İl Müdürlüğü toplantı salonunda öğrencilere  İl Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgiler verildikten sonra Medreseönü balıkçı barınağı ziyaret edilerek balıkçılar ile sohbet edilmiş, daha sonra ise ilimizin ana ürünü olan fındığın işlendiği fındık fabrikası ardından ise Karadeniz Bölgemizin önemli ürünlerinden olan çay fabrikası ziyaret edilmiştir. 
Kampın ikinci gününde ise Fatsa ilçemizde bulunan broiler tavuk işletmesi ile su ürünleri üretim tesisi gezilerek öğrencilere balık ikram edilmiş günün sonunda ise mantar üretim tesisi ziyaret edilmiştir.
Kampın son gününde ise Arıcılık Araştırma Enstitüsüne gidilmiş, balın üretim aşaması ve arıcılık faaliyetleri anlatılarak balla ilgili tüm analizlerin gerçekleştirildiği laboratuvarlar ve Bal Paketleme Tesisi ziyaret edilmiş, ardından çilek tarlası gezilmiştir.
Kampın ardından İl Müdürlüğü bahçesinde çeşitli etkinlikler düzenlenerek İl Müdürü  Kemal Yılmaz tarafından öğrencilere hediyeler ve kamp katılım belgesi takdim edildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.