HAYVANLARI KORUMA GÜNÜNDE ANLAMLI ZİYARET

Eğitim 05.10.2019 - 16:08, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 1840+ kez okundu.
 

HAYVANLARI KORUMA GÜNÜNDE ANLAMLI ZİYARET

Hayvanları korumak, insanların hayvanlara iyi davranmalarını ve hayvanların daha iyi koşullarda beslenme ve korunmalarını sağlamak amacıyla kutlanan 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında Uğur lisesi öğretmen ve öğrencileri Altınordu ilçesinde bulunan Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

  Hayvanları besleyen ve duygusal bağ kurma imkânı bulan öğrenciler, sahiplenilen hayvanların tekrar sokağa atılmaması gerektiğine dikkat çekti.Aynı zamanda okul yönetimide sosyal medya hesaplarından merhametli çocuklar yetştirin paylaşımı yaparak bu anlamlı günde en anlamlı mesajı vermiş oldular..   MERHAMETLİ ÇOCUKLAR YETİŞTİRİN ''Merhametli çocuklar yetiştirin.Kedileri kuyruğundan çekmeyen,karıncaların yuvalarını bozmayan,salyangozları ezmeyen çocuklar,köpekleri taşlamayan,ağaç dalarını kırmayan,çiçekleri ezmeyen çocuklar, sevgiyi hisetmeyi,saygıyı htirmeyi bilen çocuklar'' Hayvanları korumak ve onlarla yaşamayı öğrenmek gerektiğini ifade eden eğitimciler, “4 Ekim hayvanları koruma günü nedeniyle öğrencilerimizi hayvan barınağına getirdik. Öğrencileri buraya getirme amacımız hayvanlar ile duygusal bağ kurmalarını sağlamak.  Sokak hayvanları dediğimiz canlılar bizim besleyip büyüterek önce sevgiye alıştırdığımız daha sonra sevgisiz bıraktığımız canlılar. Onları her zaman korumak sevmek beraber yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Hiç biri durduk yere insanlara zarar vermiyor. Köpekler insanların en sadık dostu. Toplumda onlarla beraber yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor” dedi. “HAYVANLAR SEVGİYE MUHTAÇ” Hayvanların sevgiye muhtaç olduğunu belirten öğrenciler ise “İnsanlar hayvanlara kötü davranmamalı. Onların da yaşam hakları olduğunun bilincinde hareket ederek saygı duymalılar. İnsanların hayvanlara zarar vermemesi gerekiyor. Hayvanları sahiplenip daha sonra sokağa atmamalılar. Onlar sevgiye muhtaçlar” şeklinde konuştular.
Hayvanları korumak, insanların hayvanlara iyi davranmalarını ve hayvanların daha iyi koşullarda beslenme ve korunmalarını sağlamak amacıyla kutlanan 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında Uğur lisesi öğretmen ve öğrencileri Altınordu ilçesinde bulunan Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

 

Hayvanları besleyen ve duygusal bağ kurma imkânı bulan öğrenciler, sahiplenilen hayvanların tekrar sokağa atılmaması gerektiğine dikkat çekti.Aynı zamanda okul yönetimide sosyal medya hesaplarından merhametli çocuklar yetştirin paylaşımı yaparak bu anlamlı günde en anlamlı mesajı vermiş oldular..

 

MERHAMETLİ ÇOCUKLAR YETİŞTİRİN

''Merhametli çocuklar yetiştirin.Kedileri kuyruğundan çekmeyen,karıncaların yuvalarını bozmayan,salyangozları ezmeyen çocuklar,köpekleri taşlamayan,ağaç dalarını kırmayan,çiçekleri ezmeyen çocuklar, sevgiyi hisetmeyi,saygıyı htirmeyi bilen çocuklar''

Hayvanları korumak ve onlarla yaşamayı öğrenmek gerektiğini ifade eden eğitimciler, “4 Ekim hayvanları koruma günü nedeniyle öğrencilerimizi hayvan barınağına getirdik. Öğrencileri buraya getirme amacımız hayvanlar ile duygusal bağ kurmalarını sağlamak.  Sokak hayvanları dediğimiz canlılar bizim besleyip büyüterek önce sevgiye alıştırdığımız daha sonra sevgisiz bıraktığımız canlılar. Onları her zaman korumak sevmek beraber yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Hiç biri durduk yere insanlara zarar vermiyor. Köpekler insanların en sadık dostu. Toplumda onlarla beraber yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor” dedi.

“HAYVANLAR SEVGİYE MUHTAÇ”

Hayvanların sevgiye muhtaç olduğunu belirten öğrenciler ise “İnsanlar hayvanlara kötü davranmamalı. Onların da yaşam hakları olduğunun bilincinde hareket ederek saygı duymalılar. İnsanların hayvanlara zarar vermemesi gerekiyor. Hayvanları sahiplenip daha sonra sokağa atmamalılar. Onlar sevgiye muhtaçlar” şeklinde konuştular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.