HAYVANLAR AŞILANACAK

Gündem 05.09.2019 - 13:10, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3137+ kez okundu.
 

HAYVANLAR AŞILANACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayvan hastalık ve zararlılarla mücadele programı kapsamında yürütülen "2019 yılı şap aşılama kampanyası" 15 Kasım 2019 tarihinde sona erecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayvan hastalık ve zararlılarla mücadele programı kapsamında yürütülen "2019 yılı şap aşılama kampanyası"   15 Kasım 2019 tarihinde sona erecek. Yetiştiricilere şap aşılama kampanyası hakkında bilgilendiren İl Müdürü Kemal Yılmaz; "Hayvan hastalıklarından korunmanın en önemli ayağı aşılamadır. Bu bakımdan, Bakanlığımız tarafından belirlenen programlar dahilinde hayvan hastalıklarına karşı hazırlıklı olmak ve hastalıklarla mücadele etmek amacıyla Ülkemiz genelinde aşılama çalışmaları yapılmaktadır. Bu kapsamda, büyükbaş hayvanlarda verim düşüklüğüne ve ölümlere dolayısı ile Ülkemizde ekonomik kayba sebep olan şap hastalığından korunmak amacıyla yürütülen aşılama kampanyasının sonbahar dönemi başlamış bulunmaktadır" ifadelerini kullandı. Yetiştiricilerimizin sonbahar şap aşısı döneminde büyükbaş hayvanlarını aşılatmalarının zorunlu olduğuna dikkat çeken İl Müdürü ; "Yetiştiricilerimizin şap aşısı dahil olmak üzere tüm programlı aşılamalarda işletmelerindeki hayvanlarını aşılatmaları zorunludur. Şap aşısı uygulanmamış olan hayvanlar il içinde işletmeden işletmeye nakledilemez ve buzağı desteklemesinden faydalanamaz. Ayrıca, yetiştiricilerimizin şap aşılama programına katılım sağlaması, İlimizde bu hastalığı önleyebilmek için çalışan hayvan sağlığı ekiplerimize yardımcı olması çok büyük bir önem taşımaktadır. Yetiştiricilerimizden isteğimiz muhtarlarımız aracılığı ile önceden haber verdiğimiz mahallelerde bulunan hayvanlarını o gün içerisinde dışarıya çıkartmamaları ve ekiplerimize yardımcı olarak hayvanlarını aşılatmalarıdır. Aşılama çalışmalarımız İl Müdürlüğümüz hayvan sağlığı ekipleri tarafından büyük bir titizlikle yürütülecektir. Hedefimiz, İlimizde bulunan 152 bin büyükbaş hayvan mevcudunun tamamının aşılanması ve % 100 başarı ile bu aşılama döneminin tamamlanmasıdır" diyerek sözlerine son verdi.     
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayvan hastalık ve zararlılarla mücadele programı kapsamında yürütülen "2019 yılı şap aşılama kampanyası" 15 Kasım 2019 tarihinde sona erecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayvan hastalık ve zararlılarla mücadele programı kapsamında yürütülen "2019 yılı şap aşılama kampanyası"   15 Kasım 2019 tarihinde sona erecek.
Yetiştiricilere şap aşılama kampanyası hakkında bilgilendiren İl Müdürü Kemal Yılmaz; "Hayvan hastalıklarından korunmanın en önemli ayağı aşılamadır. Bu bakımdan, Bakanlığımız tarafından belirlenen programlar dahilinde hayvan hastalıklarına karşı hazırlıklı olmak ve hastalıklarla mücadele etmek amacıyla Ülkemiz genelinde aşılama çalışmaları yapılmaktadır. Bu kapsamda, büyükbaş hayvanlarda verim düşüklüğüne ve ölümlere dolayısı ile Ülkemizde ekonomik kayba sebep olan şap hastalığından korunmak amacıyla yürütülen aşılama kampanyasının sonbahar dönemi başlamış bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.
Yetiştiricilerimizin sonbahar şap aşısı döneminde büyükbaş hayvanlarını aşılatmalarının zorunlu olduğuna dikkat çeken İl Müdürü ; "Yetiştiricilerimizin şap aşısı dahil olmak üzere tüm programlı aşılamalarda işletmelerindeki hayvanlarını aşılatmaları zorunludur. Şap aşısı uygulanmamış olan hayvanlar il içinde işletmeden işletmeye nakledilemez ve buzağı desteklemesinden faydalanamaz. Ayrıca, yetiştiricilerimizin şap aşılama programına katılım sağlaması, İlimizde bu hastalığı önleyebilmek için çalışan hayvan sağlığı ekiplerimize yardımcı olması çok büyük bir önem taşımaktadır. Yetiştiricilerimizden isteğimiz muhtarlarımız aracılığı ile önceden haber verdiğimiz mahallelerde bulunan hayvanlarını o gün içerisinde dışarıya çıkartmamaları ve ekiplerimize yardımcı olarak hayvanlarını aşılatmalarıdır. Aşılama çalışmalarımız İl Müdürlüğümüz hayvan sağlığı ekipleri tarafından büyük bir titizlikle yürütülecektir. Hedefimiz, İlimizde bulunan 152 bin büyükbaş hayvan mevcudunun tamamının aşılanması ve % 100 başarı ile bu aşılama döneminin tamamlanmasıdır" diyerek sözlerine son verdi.   
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.