HAMAGED UZUN SÜRE AYAKTA ALKIŞLANDI

Kültür 27.06.2019 - 19:06, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3388+ kez okundu.
 

HAMAGED UZUN SÜRE AYAKTA ALKIŞLANDI

Halk Müziği Araştırma ve Geliştirme Kültür-Sanat Turizm Derneği (HAMAGED) tarafından Aşık Mahsuni Şerif anısına düzenlenen konser sanatseverlere doyumsuz anlar yaşanmasına neden olurken bitiminde isi uzun süre ayakta alkışlandı.

HAMAGED Gönül Dostları Topluluğu, şef Taner Can yönetiminde ‘Aşık Mahsuni Şerif Anısına’ bir konser düzenledi. Ordu Kültür Sanat Merkezi’ndeki konseri sanatseverlerin yanı sıra  Aşık Mahsuni Şerif’ın kızı Züleyha Cırık ile torunu Gülizar Şendur da takip etti. İki bölüm halinde sunulan konserin ilk bölümünde 10 ikinci bölümünde 11 olmak üzere toplam 21 Aşık Mahsuni Şerif eseri kimi zaman koro kimi zaman solo olarak seslendirildi. Nem Kaldı isimli eser ile başlayan konser dinleyiciler ile birlikte söylenen Sarı Saçlım Mavi Gözlüm adlı eserle sona erdi. Konser bitiminde uzun süre ayakta alkışlandı. MUHTEŞEM KADRO Sazların Hüseyin Aydın, Evren Kuzucu, Ahmet Eröz, Barış Çavuş, Zafer Bozdağ, Hayri Arslan, Sertuğ Can ve Murat Bakova’dan oluştuğu konserin sesleri ise Aynur Çelebi, Ayşen Nazaroğlu, Berrin Üçgül, Beyhan Köksal, Melek Kabal, Sabahnur Erkenci, Selma Kibritçi, Sevda Savaşkan, Sevinç Gürsoy, Zübeyde Çağlar, Yasemin Akça, Yasemin Şahin, Alaattin Aktürk,  Alayiddin Öztürk, Hasan Nazaroğlu, İdris Altunel, İnan Topal, Mehmet Yapar, Selami Şen, Tamer Şahin, ve Zekeriya Altay’dan oluştu.                     ÜÇ BÜYÜKTEN BİRİ Gecede bir konuşma yapan Aşık Mahsuni Şerif’in torunu Gülizar Şendur, “Öncelikle bize bu güzel geceyi yaşatanlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dedem Aşık Mahsuni Şerif 62 yıllık yaşantısına 453 plak, 50 kaset, 9 kitap, Domdom Kurşunu, Zalım, Çeşmi Siyahım, Nem Kaldı gibi 20 bin eser sığdırdı. 1989-1991 yıllara arasında Halk Ozanları Federasyonu tarafından dünyanın en büyük üç halk ozanından biri olarak gösterilmiştir. Anadolu kültürünün son halk filozofudur, aşıklık ve ozanlık geleneğinin son mihenk taşıdır. Dedem Aşık Mahsuni Şerif’i anlatmak deryada damla kalacaktır.  Aslında o sadece bir ses sanatçısı. söz sanatçısı değil bir halk adamıdır. Kendisi yıllarca huzur ve barışı sağlamak için mücadele etmiş dava adamıdır. İnsan sevgisini her şeyin üzerinde tutmuştur. Benim çok kıymet verdiğim bir sözü var. O der ki ‘güneşe saygıdandır çiçeğin boyun eğmesi, bütün aşklardan yücedir insanın insan sevgisi’.” diye konuştu.               Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak ise, “Aşık Mahsuni Şerif’i rahmetle, minnetle anıyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Türkiye görüldüğü üzere kültürel olarak çok zengin. Türkiye’nin her köşesinde, her metrekaresinde her santiminde kültür var, sanat var, ozanlar var, türküler var. İyi ki var, iyi ki sizler de varsınız.  Sanat adına buraya geldiğiniz için size teşekkür ediyorum.” dedi.      BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN Sanat kültür çalışmalarının devam edeceğini belirten HAMAGED) Başkanı Taner Can da “Bu konser bu yılın son konseri. Yeni dönemin konseri eylül ayında başlayacak. Ancak bu arada durmuyoruz çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Özel kurslarımız, konservatuara, güzel sanatlar bölümlerine hazırlık kurslarımız devam ediyor. Ayrıca en kısa zamanda duyuracağız çocuk korosu oluşturduk. Eylül yada ekim ayında onlarla bir konser vermek istiyoruz.“ diye konuştu.
Halk Müziği Araştırma ve Geliştirme Kültür-Sanat Turizm Derneği (HAMAGED) tarafından Aşık Mahsuni Şerif anısına düzenlenen konser sanatseverlere doyumsuz anlar yaşanmasına neden olurken bitiminde isi uzun süre ayakta alkışlandı.

HAMAGED Gönül Dostları Topluluğu, şef Taner Can yönetiminde ‘Aşık Mahsuni Şerif Anısına’ bir konser düzenledi. Ordu Kültür Sanat Merkezi’ndeki konseri sanatseverlerin yanı sıra  Aşık Mahsuni Şerif’ın kızı Züleyha Cırık ile torunu Gülizar Şendur da takip etti. İki bölüm halinde sunulan konserin ilk bölümünde 10 ikinci bölümünde 11 olmak üzere toplam 21 Aşık Mahsuni Şerif eseri kimi zaman koro kimi zaman solo olarak seslendirildi. Nem Kaldı isimli eser ile başlayan konser dinleyiciler ile birlikte söylenen Sarı Saçlım Mavi Gözlüm adlı eserle sona erdi. Konser bitiminde uzun süre ayakta alkışlandı.

MUHTEŞEM KADRO

Sazların Hüseyin Aydın, Evren Kuzucu, Ahmet Eröz, Barış Çavuş, Zafer Bozdağ, Hayri Arslan, Sertuğ Can ve Murat Bakova’dan oluştuğu konserin sesleri ise Aynur Çelebi, Ayşen Nazaroğlu, Berrin Üçgül, Beyhan Köksal, Melek Kabal, Sabahnur Erkenci, Selma Kibritçi, Sevda Savaşkan, Sevinç Gürsoy, Zübeyde Çağlar, Yasemin Akça, Yasemin Şahin, Alaattin Aktürk,  Alayiddin Öztürk, Hasan Nazaroğlu, İdris Altunel, İnan Topal, Mehmet Yapar, Selami Şen, Tamer Şahin, ve Zekeriya Altay’dan oluştu.                    

ÜÇ BÜYÜKTEN BİRİ

Gecede bir konuşma yapan Aşık Mahsuni Şerif’in torunu Gülizar Şendur, “Öncelikle bize bu güzel geceyi yaşatanlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dedem Aşık Mahsuni Şerif 62 yıllık yaşantısına 453 plak, 50 kaset, 9 kitap, Domdom Kurşunu, Zalım, Çeşmi Siyahım, Nem Kaldı gibi 20 bin eser sığdırdı. 1989-1991 yıllara arasında Halk Ozanları Federasyonu tarafından dünyanın en büyük üç halk ozanından biri olarak gösterilmiştir. Anadolu kültürünün son halk filozofudur, aşıklık ve ozanlık geleneğinin son mihenk taşıdır. Dedem Aşık Mahsuni Şerif’i anlatmak deryada damla kalacaktır.  Aslında o sadece bir ses sanatçısı. söz sanatçısı değil bir halk adamıdır. Kendisi yıllarca huzur ve barışı sağlamak için mücadele etmiş dava adamıdır. İnsan sevgisini her şeyin üzerinde tutmuştur. Benim çok kıymet verdiğim bir sözü var. O der ki ‘güneşe saygıdandır çiçeğin boyun eğmesi, bütün aşklardan yücedir insanın insan sevgisi’.” diye konuştu.              

Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak ise, “Aşık Mahsuni Şerif’i rahmetle, minnetle anıyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Türkiye görüldüğü üzere kültürel olarak çok zengin. Türkiye’nin her köşesinde, her metrekaresinde her santiminde kültür var, sanat var, ozanlar var, türküler var. İyi ki var, iyi ki sizler de varsınız.  Sanat adına buraya geldiğiniz için size teşekkür ediyorum.” dedi.     

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN

Sanat kültür çalışmalarının devam edeceğini belirten HAMAGED) Başkanı Taner Can da “Bu konser bu yılın son konseri. Yeni dönemin konseri eylül ayında başlayacak. Ancak bu arada durmuyoruz çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Özel kurslarımız, konservatuara, güzel sanatlar bölümlerine hazırlık kurslarımız devam ediyor. Ayrıca en kısa zamanda duyuracağız çocuk korosu oluşturduk. Eylül yada ekim ayında onlarla bir konser vermek istiyoruz.“ diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.