GÜVENLİK VE ASAYİŞ DEĞERLENDİRİLDİ

Gündem 13.09.2019 - 13:27, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2645+ kez okundu.
 

GÜVENLİK VE ASAYİŞ DEĞERLENDİRİLDİ

İl Güvenlik, Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.

İl Güvenlik, Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Toplantı Salonunda, Vali Yardımcıları Ekrem Yaman, Ekrem Ballı, Bayram Gale, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Sahil Güvenlik 97. Bot Komutanı Ütğm. Ali Murat Mahmat, İl Göç İdaresi Müdürü Abdulkadir Katırcıoğlu ve güvenlik birimlerinin yetkililerinin katılımıyla yapılan İl Güvenlik, Asayiş ve Koordinasyon Toplantısında, Ordu’nun genel güvenliği, asayiş durumu, narkotik, kaçakçılık ve trafik olayları değerlendirildi. İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü yetkililerinin birer sunum yaptığı toplantıda, 2019 yılının ilk 8 ayında Ordu’da gerçekleşen asayişe müessir olaylar, narkotik ve kaçakçılık suçları, trafik kazaları, istatistiki veriler doğrultusunda değerlendirildi. Asayiş, narkotik, kaçakçılık ve trafik suçlarında, geçen yılın aynı dönemine göre artma veya azalma durumları ile olayların aydınlatılma oranlarının değerlendirildiği toplantıda, Ordu’da meydana gelen olayların Türkiye ortalamasına göre mukayesesi de yapıldı.  Yapılan sunumların ardından bir değerlendirmede bulunan Vali Seddar Yavuz, “Ordu, Türkiye’nin en huzurlu ve güvenli şehirlerinden birisidir. Şehrimizin huzuru ve güvenliği için yoğun çaba sarf eden güvenlik birimlerimize çok teşekkür ediyorum. Son Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile ilimizin bazı ilçelerine yeni kaymakam ataması yapıldı. İlimizin suç haritasını ortaya koymak, il merkezi ve ilçelerimizin genel asayiş durumları hakkında kaymakamlarımızın bilgi sahibi olmalarını sağlamak maksadıyla bu toplantımızı yaptık. Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte ‘Güvenli Okul, Güvenli Eğitim’ projemizi sürdüreceğiz. Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin, çocuklarımızın her türlü tehdit ve tehlikeden uzak eğitim-öğretim hayatlarını sürdürmelerine çok önem veriyoruz. Geçen yıl almış olduğumuz tedbir ve uygulamaları bu yıl da etkin bir şekilde uygulayacağız. Öte yandan, büyük bir azim ve kararlılıkla yürüttüğümüz bağımlılık ve uyuşturucu ile mücadelemizi en ufak bir taviz vermeden sürdüreceğiz. Kaçakçılık olaylarına göz açtırmayacağız. Yapacağımız yoğun kontrol ve denetimlerle de trafik kazalarını asgari düzeylere çekeceğiz. Trafik konusundaki yol kontrol ve denetimlerini biraz daha artıracağız. İlimizde huzur bozucu davranışlara asla müsamaha etmeyeceğiz. Son dönemlerde artırdığımız içkili mekanlara yönelik kontrol ve denetimlerimiz de aralıksız sürdüreceğiz. Bu güzelim şehri, çok daha huzurlu ve güvenli hale getirmek için var gücümüzle çalışacağız. İlçelerimizde kaymakamlarımızda gerekli tedbirleri alacaklardır. İşbirliği ve koordinasyonu çok önemsiyorum. Güvenlik birimlerimiz, diğer kurumlarımızla birlikte gerekli işbirliği ve koordinasyonu sağlayacaklardır” diye konuştu.
İl Güvenlik, Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.

İl Güvenlik, Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda, Vali Yardımcıları Ekrem Yaman, Ekrem Ballı, Bayram Gale, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Sahil Güvenlik 97. Bot Komutanı Ütğm. Ali Murat Mahmat, İl Göç İdaresi Müdürü Abdulkadir Katırcıoğlu ve güvenlik birimlerinin yetkililerinin katılımıyla yapılan İl Güvenlik, Asayiş ve Koordinasyon Toplantısında, Ordu’nun genel güvenliği, asayiş durumu, narkotik, kaçakçılık ve trafik olayları değerlendirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü yetkililerinin birer sunum yaptığı toplantıda, 2019 yılının ilk 8 ayında Ordu’da gerçekleşen asayişe müessir olaylar, narkotik ve kaçakçılık suçları, trafik kazaları, istatistiki veriler doğrultusunda değerlendirildi.

Asayiş, narkotik, kaçakçılık ve trafik suçlarında, geçen yılın aynı dönemine göre artma veya azalma durumları ile olayların aydınlatılma oranlarının değerlendirildiği toplantıda, Ordu’da meydana gelen olayların Türkiye ortalamasına göre mukayesesi de yapıldı. 

Yapılan sunumların ardından bir değerlendirmede bulunan Vali Seddar Yavuz, “Ordu, Türkiye’nin en huzurlu ve güvenli şehirlerinden birisidir. Şehrimizin huzuru ve güvenliği için yoğun çaba sarf eden güvenlik birimlerimize çok teşekkür ediyorum. Son Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile ilimizin bazı ilçelerine yeni kaymakam ataması yapıldı. İlimizin suç haritasını ortaya koymak, il merkezi ve ilçelerimizin genel asayiş durumları hakkında kaymakamlarımızın bilgi sahibi olmalarını sağlamak maksadıyla bu toplantımızı yaptık. Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte ‘Güvenli Okul, Güvenli Eğitim’ projemizi sürdüreceğiz. Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin, çocuklarımızın her türlü tehdit ve tehlikeden uzak eğitim-öğretim hayatlarını sürdürmelerine çok önem veriyoruz. Geçen yıl almış olduğumuz tedbir ve uygulamaları bu yıl da etkin bir şekilde uygulayacağız. Öte yandan, büyük bir azim ve kararlılıkla yürüttüğümüz bağımlılık ve uyuşturucu ile mücadelemizi en ufak bir taviz vermeden sürdüreceğiz. Kaçakçılık olaylarına göz açtırmayacağız. Yapacağımız yoğun kontrol ve denetimlerle de trafik kazalarını asgari düzeylere çekeceğiz. Trafik konusundaki yol kontrol ve denetimlerini biraz daha artıracağız. İlimizde huzur bozucu davranışlara asla müsamaha etmeyeceğiz. Son dönemlerde artırdığımız içkili mekanlara yönelik kontrol ve denetimlerimiz de aralıksız sürdüreceğiz. Bu güzelim şehri, çok daha huzurlu ve güvenli hale getirmek için var gücümüzle çalışacağız. İlçelerimizde kaymakamlarımızda gerekli tedbirleri alacaklardır. İşbirliği ve koordinasyonu çok önemsiyorum. Güvenlik birimlerimiz, diğer kurumlarımızla birlikte gerekli işbirliği ve koordinasyonu sağlayacaklardır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.