Güvenilir gıda eğitimi

Eğitim 02.03.2014 - 21:28, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3322+ kez okundu.
 

Güvenilir gıda eğitimi

Kumru ilçesinde öğrencilere yönelik eğitimler yapıldı.

Kumru İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, Gıda Güvenilirliği ve Ekmek İsrafını önleme kampanyası çerçevesinde, özellikle okul çağındaki çocukların, gıda güvenliği bilincini geliştirmek, sağlıklı beslenme, ekmek israfı ve  “Alo 174”  gıda hattının tanıtımı amacıyla öğrencilere yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantıları yapıldı. Gıda güvenliği bilincinin topluma kazandırılması ve yayılmasını sağlamak için Kumru İlçe Müdürü Funda Güneş, Ziraat Mühendisi Hanifi Doğanay ve Ziraat Yüksek Mühendisi Taner İşevi tarafından, Yukarıdamlalı Dereköy, Yukarıdamlalı Kuzbahçe ve Duman İlkokullarında verilen eğitimlerde çocuklara “Büyüme ve gelişmemiz için gerekli olan gıdaları biliyor musunuz?” “Severek satın aldığımız gıdalar ne kadar sağlıklı ve güvenilir?” sorularıyla “Güvenilir Gıda”nın ne anlama geldiği anlatıldı. Açıkta satılan yiyecekleri satın almamaları, gıda satın alırken mutlaka etiketindeki son kullanma tarihini okumaları gerektiğine vurgu yapılarak, çocuklara “ekmek israfı”, “sütün önemi” ve “Alo 174” ile ilgili sunum yapıldı.
Kumru ilçesinde öğrencilere yönelik eğitimler yapıldı.

Kumru İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, Gıda Güvenilirliği ve Ekmek İsrafını önleme kampanyası çerçevesinde, özellikle okul çağındaki çocukların, gıda güvenliği bilincini geliştirmek, sağlıklı beslenme, ekmek israfı ve  “Alo 174”  gıda hattının tanıtımı amacıyla öğrencilere yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantıları yapıldı.

Gıda güvenliği bilincinin topluma kazandırılması ve yayılmasını sağlamak için Kumru İlçe Müdürü Funda Güneş, Ziraat Mühendisi Hanifi Doğanay ve Ziraat Yüksek Mühendisi Taner İşevi tarafından, Yukarıdamlalı Dereköy, Yukarıdamlalı Kuzbahçe ve Duman İlkokullarında verilen eğitimlerde çocuklara “Büyüme ve gelişmemiz için gerekli olan gıdaları biliyor musunuz?” “Severek satın aldığımız gıdalar ne kadar sağlıklı ve güvenilir?” sorularıyla “Güvenilir Gıda”nın ne anlama geldiği anlatıldı.

Açıkta satılan yiyecekleri satın almamaları, gıda satın alırken mutlaka etiketindeki son kullanma tarihini okumaları gerektiğine vurgu yapılarak, çocuklara “ekmek israfı”, “sütün önemi” ve “Alo 174” ile ilgili sunum yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.