GURUR TABLOSU

Spor 22.02.2018 - 14:43, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3107+ kez okundu.
 

GURUR TABLOSU

Ordu Üniversitesi Kurulduğu yıldan itibaren fiziki ve akademik gelişimini her geçen dönem bir üst seviyeye taşıyan Üniversitemizin, 2016-2017 döneminde mezun olan Tıp Fakültesi öğrencileri Tıpta Uzmanlık Sınavında yüzde 37 oranında başarı sağladı.

Ordu Üniversitesi Kurulduğu yıldan itibaren fiziki ve akademik gelişimini her geçen dönem bir üst seviyeye taşıyan Üniversitemizin, 2016-2017 döneminde mezun olan Tıp Fakültesi öğrencileri Tıpta Uzmanlık Sınavında yüzde 37 oranında başarı sağladı. Tıp alanında uluslararası kabul gören hekim ve akademisyenler yetiştiren; ülkemizin ve dünyanın sağlık sorunlarına çağdaş ve uygulanabilir çözümler üretmeye çalışan; eğitim çalışmaları, araştırmaları ve sağlık hizmetleriyle bulunduğumuz bölge ve ülkemizde söz sahibi olmayı başarmış bir kurum olmayı amaç edinen Üniversitemiz Tıp Fakültesinin geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde ilk mezunları vermişti. Öğretim yılı sonunda mezun olan 33 hekimin 12’si yüzde 37’lik başarı ile Tıpta Uzmanlık Sınavı’nı kazandı. Elde edilen yüzde 37’lik başarının Ordu Üniversitesi  ve Tıp Fakültesi  açısından bir gurur tablosu olduğunu belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Noyan bu haklı gururda emeği bulunan akademisyenleri, Tıpta Uzmanlık Sınavını kazanarak insan sağlığına ve yaşamına dokunan kutsal bir mesleğin gelecekteki temsilcileri olan doktor öğrencilerini başarılarından dolayı tebrik ettiğini ifade etti. Konuyla ilgili olarak Üniversite Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi olarak kurulduğumuz yıldan itibaren bilgiye hâkim, değişimi takip eden, güncel bilgiye sahip, inovasyon yeteneğini geliştirmiş akademisyenlerimizle ulusal ve uluslararası alanda bilimsel faaliyetler yürütmekteyiz. Dünya toplumlarının ‘bilgi toplumuna’ dönüştüğü bir süreçte bu değişme ayak uydurmak ve eğitim modelimizi meydana gelecek değişim sürecine göre şekillendirmek birer bilim merkezi olan, nitelikli insan yetiştiren üniversiteler için elzem bir husustur. Ordu Üniversitesinin bu hızlı gelişim ve değişim sürecindeki asıl hedefi ise bilgiye dayalı sistemlerle donatılmış bir toplumu geliştirmenin mücadelesini vermektir. Bu kapsamda yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında Tıp Fakültemizden ilk mezunlarımızı vermiştik. Mezun olan öğrencilerimizin kısa zaman içerisinde alanlarıyla ilgili sınavda gösterdikleri başarı bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Çünkü bizler Üniversitemiz mezunlarını; değişimin anahtarı, gelişmenin itici gücü, her alanda gelişmiş, istikrar içinde büyüyen, güçlü, demokratik ve müreffeh Türkiye’nin mimarları olarak görmekteyiz. Bu vesile bütün öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.  
Ordu Üniversitesi Kurulduğu yıldan itibaren fiziki ve akademik gelişimini her geçen dönem bir üst seviyeye taşıyan Üniversitemizin, 2016-2017 döneminde mezun olan Tıp Fakültesi öğrencileri Tıpta Uzmanlık Sınavında yüzde 37 oranında başarı sağladı.

Ordu Üniversitesi Kurulduğu yıldan itibaren fiziki ve akademik gelişimini her geçen dönem bir üst seviyeye taşıyan Üniversitemizin, 2016-2017 döneminde mezun olan Tıp Fakültesi öğrencileri Tıpta Uzmanlık Sınavında yüzde 37 oranında başarı sağladı.

Tıp alanında uluslararası kabul gören hekim ve akademisyenler yetiştiren; ülkemizin ve dünyanın sağlık sorunlarına çağdaş ve uygulanabilir çözümler üretmeye çalışan; eğitim çalışmaları, araştırmaları ve sağlık hizmetleriyle bulunduğumuz bölge ve ülkemizde söz sahibi olmayı başarmış bir kurum olmayı amaç edinen Üniversitemiz Tıp Fakültesinin geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde ilk mezunları vermişti. Öğretim yılı sonunda mezun olan 33 hekimin 12’si yüzde 37’lik başarı ile Tıpta Uzmanlık Sınavı’nı kazandı.

Elde edilen yüzde 37’lik başarının Ordu Üniversitesi  ve Tıp Fakültesi  açısından bir gurur tablosu olduğunu belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Noyan bu haklı gururda emeği bulunan akademisyenleri, Tıpta Uzmanlık Sınavını kazanarak insan sağlığına ve yaşamına dokunan kutsal bir mesleğin gelecekteki temsilcileri olan doktor öğrencilerini başarılarından dolayı tebrik ettiğini ifade etti.

Konuyla ilgili olarak Üniversite Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi olarak kurulduğumuz yıldan itibaren bilgiye hâkim, değişimi takip eden, güncel bilgiye sahip, inovasyon yeteneğini geliştirmiş akademisyenlerimizle ulusal ve uluslararası alanda bilimsel faaliyetler yürütmekteyiz. Dünya toplumlarının ‘bilgi toplumuna’ dönüştüğü bir süreçte bu değişme ayak uydurmak ve eğitim modelimizi meydana gelecek değişim sürecine göre şekillendirmek birer bilim merkezi olan, nitelikli insan yetiştiren üniversiteler için elzem bir husustur. Ordu Üniversitesinin bu hızlı gelişim ve değişim sürecindeki asıl hedefi ise bilgiye dayalı sistemlerle donatılmış bir toplumu geliştirmenin mücadelesini vermektir. Bu kapsamda yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında Tıp Fakültemizden ilk mezunlarımızı vermiştik. Mezun olan öğrencilerimizin kısa zaman içerisinde alanlarıyla ilgili sınavda gösterdikleri başarı bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Çünkü bizler Üniversitemiz mezunlarını; değişimin anahtarı, gelişmenin itici gücü, her alanda gelişmiş, istikrar içinde büyüyen, güçlü, demokratik ve müreffeh Türkiye’nin mimarları olarak görmekteyiz. Bu vesile bütün öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.