“GİZLİ KAPAKLI SATIŞ VATANA İHANETTİR”

Siyaset 03.02.2022 - 01:18, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3550+ kez okundu.
 

“GİZLİ KAPAKLI SATIŞ VATANA İHANETTİR”

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Dr.Mustafa Adıgüzel, Türk fındığına bu yıl da yoğun talep olduğunu söyledi. Adıgüzel, ‘’Piyasada fındık neredeyse kalmadı. Bu nedenle herkesin gözü TMO’nun stoklarında. Tam da burada bazı uyarılar yapmak isterim’’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Dr.Mustafa Adıgüzel, Türk fındığına bu yıl da yoğun talep olduğunu söyledi. Adıgüzel, ‘’Piyasada fındık neredeyse kalmadı. Bu nedenle herkesin gözü TMO’nun stoklarında. Tam da burada bazı uyarılar yapmak isterim’’ dedi. ‘’İHALE DOĞRUMU’’ Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, TMO’nun, elindeki fındığın bir bölümünü işlemek üzere ihaleye çıktığı bilgisi aldığını söylerken açıklamasını şöyle sürdürdü. ‘’ Doğru ise bunu destekleriz. Sadece üreten değil katma değer oluşturan uygulamalar her zaman bizden destek görür. Ancak, yabancı kartel ve çetesi de boş durmuyor. Türkiye’deki sözcüleri yaptığı açıklamalarla vakti gelmeden piyasaya fındık arzı istiyorlar. Yabancı kartel TMO’nun stoklarını adeta kendi stoğu gibi görüyor. Kartelin planı, önümüzdeki sezona girmeden yeterince stok yapıp talebin önünü keserek fındık fiyatını kendine göre şekillendirmek. Hatta yerli sanayicimizin müşterilerine bile ucuz fındık vererek onların satış alanlarını kapatarak boğuyor. ‘’KARTELİN ELİNİ GÜÇLENDİRMEYİN’’ TMO geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ferrero ve yerli işbirlikçilerine el altından fındık vererek Kartelin elini güçlendirmeye kalkarsa bunun hesabını hem Tarım Bakanı’ndan hem TMO Genel Müdürü’nden sorarız. Millet zaten burnundan soluyor. Sanayici ve tüccar ekonomik sıkıntı altında kepenk kapatıyor. Bu ortamda yerli sanayiye vurulacak asimetrik bir darbe daha affedilemez. ‘’AÇIKLAYIN’’ Şu anda TMO’nun stokunda ne kadar fındık olduğunu, bu yıl üreticiden ne kadar fındık alındığını kamuoyu bilmiyor, açıklanmıyor. Nedeni ise, vakti zamanı geldiğinde el altından satış yapmak ve sorgulanmamak. Bu nedenle Tarım Bakanı’na TMO’nun elindeki fındık stoklarını soru önergesi ile sorduk. ‘’UYARIYORUZ’’ 1. TMO önümüzdeki yılın tahmini rekoltesi şekillenmeden erkenden fındık satmamalıdır. 2.Vakti zamanı gelince yapacağı satışta ise şeffaf olmalı, 4 doların altında olmayan iyi bir fiyat belirlenmelidir. 3.TMO’nun doğru fiyatla ve doğru zamanda yapacağı satışta yabancı kartel ve yerli ortaklarına ağırlık vermemelidir. 4. TMO’nun piyasaya yapacağı satışta yabancı kartel ile çalışmayan yerli ve milli alıcılara öncelik vermelidir. Yasada zaten mevcut olan kartelleşmenin engellenmesi ve rekabete açık durumun oluşması için bu elzemdir.  Bunların dışında gizli kapaklı blok halinde Ferrero ya da yerli ortaklarına yapılacak satışlar doğrudan vatana ihanettir. Buna sebep olanların, aracı olanların, altında imzası olanların burnundan fitil fitil getiririz.’’  
Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Dr.Mustafa Adıgüzel, Türk fındığına bu yıl da yoğun talep olduğunu söyledi. Adıgüzel, ‘’Piyasada fındık neredeyse kalmadı. Bu nedenle herkesin gözü TMO’nun stoklarında. Tam da burada bazı uyarılar yapmak isterim’’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Dr.Mustafa Adıgüzel, Türk fındığına bu yıl da yoğun talep olduğunu söyledi. Adıgüzel, ‘’Piyasada fındık neredeyse kalmadı. Bu nedenle herkesin gözü TMO’nun stoklarında. Tam da burada bazı uyarılar yapmak isterim’’ dedi.

‘’İHALE DOĞRUMU’’

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, TMO’nun, elindeki fındığın bir bölümünü işlemek üzere ihaleye çıktığı bilgisi aldığını söylerken açıklamasını şöyle sürdürdü.

‘’ Doğru ise bunu destekleriz. Sadece üreten değil katma değer oluşturan uygulamalar her zaman bizden destek görür.

Ancak, yabancı kartel ve çetesi de boş durmuyor. Türkiye’deki sözcüleri yaptığı açıklamalarla vakti gelmeden piyasaya fındık arzı istiyorlar. Yabancı kartel TMO’nun stoklarını adeta kendi stoğu gibi görüyor. Kartelin planı, önümüzdeki sezona girmeden yeterince stok yapıp talebin önünü keserek fındık fiyatını kendine göre şekillendirmek. Hatta yerli sanayicimizin müşterilerine bile ucuz fındık vererek onların satış alanlarını kapatarak boğuyor.

‘’KARTELİN ELİNİ GÜÇLENDİRMEYİN’’

TMO geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ferrero ve yerli işbirlikçilerine el altından fındık vererek Kartelin elini güçlendirmeye kalkarsa bunun hesabını hem Tarım Bakanı’ndan hem TMO Genel Müdürü’nden sorarız.

Millet zaten burnundan soluyor. Sanayici ve tüccar ekonomik sıkıntı altında kepenk kapatıyor. Bu ortamda yerli sanayiye vurulacak asimetrik bir darbe daha affedilemez.

‘’AÇIKLAYIN’’

Şu anda TMO’nun stokunda ne kadar fındık olduğunu, bu yıl üreticiden ne kadar fındık alındığını kamuoyu bilmiyor, açıklanmıyor. Nedeni ise, vakti zamanı geldiğinde el altından satış yapmak ve sorgulanmamak. Bu nedenle Tarım Bakanı’na TMO’nun elindeki fındık stoklarını soru önergesi ile sorduk.

‘’UYARIYORUZ’’

1. TMO önümüzdeki yılın tahmini rekoltesi şekillenmeden erkenden fındık satmamalıdır.

2.Vakti zamanı gelince yapacağı satışta ise şeffaf olmalı, 4 doların altında olmayan iyi bir fiyat belirlenmelidir.

3.TMO’nun doğru fiyatla ve doğru zamanda yapacağı satışta yabancı kartel ve yerli ortaklarına ağırlık vermemelidir.

4. TMO’nun piyasaya yapacağı satışta yabancı kartel ile çalışmayan yerli ve milli alıcılara öncelik vermelidir. Yasada zaten mevcut olan kartelleşmenin engellenmesi ve rekabete açık durumun oluşması için bu elzemdir.

 Bunların dışında gizli kapaklı blok halinde Ferrero ya da yerli ortaklarına yapılacak satışlar doğrudan vatana ihanettir. Buna sebep olanların, aracı olanların, altında imzası olanların burnundan fitil fitil getiririz.’’

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.