GENEL MÜDÜR YÜRÜK8. DÜNYA SU FORMUNA KATILDI

Gündem 28.03.2018 - 11:47, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4128+ kez okundu.
 

GENEL MÜDÜR YÜRÜK8. DÜNYA SU FORMUNA KATILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Fatih Yürük, Brezilya’da 8.’si düzenlenen “Dünya Su Formuna” katıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Fatih Yürük, Brezilya’da 8.’si düzenlenen “Dünya Su Formuna” katıldı. Sempozyuma; Brezilya cumhurbaşkanı, Macaristan cumhurbaşkanı, Japon prensi gibi üst düzey devlet adamları, bakanlar, üniversitelerden akademik düzeyde öğretim üyeleri, her türlü kurumdan kamu personeli, sivil toplum kuruluşları, bankacılık sektöründen uzmanlar, teknokratlar, bürokratlar gibi her seviyeden katılım oldu.Ordu Büyükşehir Belediyesi adına OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük’ün katıldığı Dünya Su Forumuna Türkiye’nin su idarelerinden genel müdür veya yardımcısı seviyesinde katılım oldu. Ayrıca Orman Su Bakanlığı Müsteşarı, DSİ ve Su Yönetimi Genel Müdürü gibi Ankara bürokrasisinden katılım oldu. DSİ’nin açtığı stantta Türkiye’nin vizyon projeleri, bilhassa Afrika’da açılan su kuyuları anlatıldı. Türkiye’den giden heyet ayrıca Türkiye büyükelçiliğine de uğradı.SUYUN GELECEĞİ MASAYA YATIRILDIDünyada su politikalarını, su konusunda öncelikleri belirlemek için 3 senede bir yapılan “Dünya Su Forumu” toplantısı bu defa Brezilya’nın başkenti Brazil şehrinde yapıldı. Çeşitli ülkelerden 25 bin ziyaretçinin katıldığı forumda; iklim değişikliklerinin dünya su ekosistemine etkileri, ülkelerarası sınır aşan suların hukuki durumu, su yatırımlarının finansı, suyun az olduğu kurak ülkelerde suyun diğer bölgelerden temini gibi konularda sempozyum, sunum ve çalıştaylar yapıldı.GÖÇMENLERİN ARTIRDIĞI SU İHTİYAÇLARI KONU EDİLMELİYDİDünya Formu ile ilgili izlenimlerini aktaran Genel Müdür Fatih Yürük; “Sempozyum çok faydalı oldu, istifade ettik. Bu bir çeşit suyun Davos toplantısı. Pek çok konuda konuşmalar ve tartışmalar yapıldı. Ancak forumun düzenleyicisi küresel güçlerin belirlediği çerçevenin dışına çıkılamadı. Mesela dünyada su meselelerinin konuşulduğu böyle büyük çaplı kongrede Suriye’den Türkiye’ye göç eden 3,5 milyon insanın Adana, Hatay, Gaziantep ve Kilis gibi sınır illerimize yaptığı su yükü konu edilmedi.  İstanbul’da yaşayan 500 bin Suriyelinin İstanbul’un suyuna yaptığı baskıdan ve hesap edilmeyen tüketim artışından bahsedilmeliydi” diyerek toplantı hakkında fikirlerini beyan etti.    
Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Fatih Yürük, Brezilya’da 8.’si düzenlenen “Dünya Su Formuna” katıldı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Fatih Yürük, Brezilya’da 8.’si düzenlenen “Dünya Su Formuna” katıldı. Sempozyuma; Brezilya cumhurbaşkanı, Macaristan cumhurbaşkanı, Japon prensi gibi üst düzey devlet adamları, bakanlar, üniversitelerden akademik düzeyde öğretim üyeleri, her türlü kurumdan kamu personeli, sivil toplum kuruluşları, bankacılık sektöründen uzmanlar, teknokratlar, bürokratlar gibi her seviyeden katılım oldu.
Ordu Büyükşehir Belediyesi adına OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük’ün katıldığı Dünya Su Forumuna Türkiye’nin su idarelerinden genel müdür veya yardımcısı seviyesinde katılım oldu. Ayrıca Orman Su Bakanlığı Müsteşarı, DSİ ve Su Yönetimi Genel Müdürü gibi Ankara bürokrasisinden katılım oldu. DSİ’nin açtığı stantta Türkiye’nin vizyon projeleri, bilhassa Afrika’da açılan su kuyuları anlatıldı. Türkiye’den giden heyet ayrıca Türkiye büyükelçiliğine de uğradı.
SUYUN GELECEĞİ MASAYA YATIRILDI
Dünyada su politikalarını, su konusunda öncelikleri belirlemek için 3 senede bir yapılan “Dünya Su Forumu” toplantısı bu defa Brezilya’nın başkenti Brazil şehrinde yapıldı. Çeşitli ülkelerden 25 bin ziyaretçinin katıldığı forumda; iklim değişikliklerinin dünya su ekosistemine etkileri, ülkelerarası sınır aşan suların hukuki durumu, su yatırımlarının finansı, suyun az olduğu kurak ülkelerde suyun diğer bölgelerden temini gibi konularda sempozyum, sunum ve çalıştaylar yapıldı.
GÖÇMENLERİN ARTIRDIĞI SU İHTİYAÇLARI KONU EDİLMELİYDİ
Dünya Formu ile ilgili izlenimlerini aktaran Genel Müdür Fatih Yürük; “Sempozyum çok faydalı oldu, istifade ettik. Bu bir çeşit suyun Davos toplantısı. Pek çok konuda konuşmalar ve tartışmalar yapıldı. Ancak forumun düzenleyicisi küresel güçlerin belirlediği çerçevenin dışına çıkılamadı. Mesela dünyada su meselelerinin konuşulduğu böyle büyük çaplı kongrede Suriye’den Türkiye’ye göç eden 3,5 milyon insanın Adana, Hatay, Gaziantep ve Kilis gibi sınır illerimize yaptığı su yükü konu edilmedi.  İstanbul’da yaşayan 500 bin Suriyelinin İstanbul’un suyuna yaptığı baskıdan ve hesap edilmeyen tüketim artışından bahsedilmeliydi” diyerek toplantı hakkında fikirlerini beyan etti.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.