GEÇ OLDU AMA GÜÇ OLMADI!

Kültür 21.02.2014 - 00:01, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3598+ kez okundu.
 

GEÇ OLDU AMA GÜÇ OLMADI!

Ordu Belediyesi, Kirazlimanı Mahallesi ile Güzelyalı Mahallesini birbirine bağlayan dere üzerindeki taş köprüde sürdürdüğü restorasyon çalışmalarını tamamlayarak köprüyü araç trafiğine açtı.

Tarihi bir öneme sahip olan köprü üzerinde sürdürülen çalışmalarda öncelikli olarak köprünün çevresini temizleyen ekipler, daha sonra ise taş köprünün eskimiş olan beton - demir korkuluklarını ve zeminini sökerek restore etti. Taş duvarları 24-25 metre uzunluğunda olan köprü çalışmasında yan duvarları tamamlanarak, taban döşemesinde de doğal taşları kullanarak köprünün eski görünümüne kavuştu. Çevresi temizlenip restorasyonu yapıldıktan sonra önemli bir görünüm kazanan taş köprü araç trafiğine açılırken, sürdürülen çalışmaların devamında, kısa bir süre içerisinde aydınlatma direkleri de yerleştirilerek bölge halkına hizmet vermeye devam edecek.
Ordu Belediyesi, Kirazlimanı Mahallesi ile Güzelyalı Mahallesini birbirine bağlayan dere üzerindeki taş köprüde sürdürdüğü restorasyon çalışmalarını tamamlayarak köprüyü araç trafiğine açtı.

Tarihi bir öneme sahip olan köprü üzerinde sürdürülen çalışmalarda öncelikli olarak köprünün çevresini temizleyen ekipler, daha sonra ise taş köprünün eskimiş olan beton - demir korkuluklarını ve zeminini sökerek restore etti.

Taş duvarları 24-25 metre uzunluğunda olan köprü çalışmasında yan duvarları tamamlanarak, taban döşemesinde de doğal taşları kullanarak köprünün eski görünümüne kavuştu. Çevresi temizlenip restorasyonu yapıldıktan sonra önemli bir görünüm kazanan taş köprü araç trafiğine açılırken, sürdürülen çalışmaların devamında, kısa bir süre içerisinde aydınlatma direkleri de yerleştirilerek bölge halkına hizmet vermeye devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.