GIDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNDE 58’İNCİ SIRADAYIZ

Yaşam 11.12.2018 - 13:25, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 1934+ kez okundu.
 

GIDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNDE 58’İNCİ SIRADAYIZ

67 ülkedeki gıda ve beslenmeye ilişkin sorunları analiz eden araştırmaya göre, listenin birinci sırasına Fransa yerleşirken, Türkiye’nin 58’inci sırada yer aldığı görüldü.

Medya takip ve raporlama ajansı PRNet, gıda sürdürülebilirliğini konu alan araştırmayı inceledi. PRNet’in Gıda Sürdürülebilirliği Endeksi verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye’nin gıda sürdürülebilirliği endeksinde 58’inci sıraya yerleştiği görüldü. Rapor, 67 ülkenin gıda kaybı ve atığı, sürdürülebilir tarım ve beslenme konuları ele alınarak hazırlandığı saptandı. Böylelikle 100 üzerinden puanlama ile hazırlanan raporda, Fransa’nın 76,1 puanla birinci sıraya yerleştiği görüldü. 58’inci sıraya yerleşen Türkiye’nin ise genel olarak 60 puan aldığı gözlenirken, gıda kaybı ve atığında 48,2 puan, sürdürülebilir tarımda 68,3 puan, beslenmede ise 63,7 puan aldığı kaydedildi.   GIDA İSRAFI GÜNDEMDE   PRNet ve Ajans Press’in gerçekleştirdiği medya incelemesinde, konuyla ilgili yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. 2018 yılında gıda başlığı altında 206 bin 873 haber çıkışı olurken, bu rakamın bir önceki yıl 241 bin 496 olduğu tespit edildi. Medyada yansıma bulan haberler içeriklerine göre değerlendirildiğinde ise, gıda başlığı altında israf ve zam haberlerinin birçok haberle konuşulduğu görüldü. Öte yandan israfın artmasının yanı sıra, dünyada obez nüfus ve açlık çeken kitlenin de artması dikkat çeken ayrıntılar arasında yer edindi.  
67 ülkedeki gıda ve beslenmeye ilişkin sorunları analiz eden araştırmaya göre, listenin birinci sırasına Fransa yerleşirken, Türkiye’nin 58’inci sırada yer aldığı görüldü.

Medya takip ve raporlama ajansı PRNet, gıda sürdürülebilirliğini konu alan araştırmayı inceledi. PRNet’in Gıda Sürdürülebilirliği Endeksi verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye’nin gıda sürdürülebilirliği endeksinde 58’inci sıraya yerleştiği görüldü. Rapor, 67 ülkenin gıda kaybı ve atığı, sürdürülebilir tarım ve beslenme konuları ele alınarak hazırlandığı saptandı. Böylelikle 100 üzerinden puanlama ile hazırlanan raporda, Fransa’nın 76,1 puanla birinci sıraya yerleştiği görüldü. 58’inci sıraya yerleşen Türkiye’nin ise genel olarak 60 puan aldığı gözlenirken, gıda kaybı ve atığında 48,2 puan, sürdürülebilir tarımda 68,3 puan, beslenmede ise 63,7 puan aldığı kaydedildi.

 

GIDA İSRAFI GÜNDEMDE

 

PRNet ve Ajans Press’in gerçekleştirdiği medya incelemesinde, konuyla ilgili yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. 2018 yılında gıda başlığı altında 206 bin 873 haber çıkışı olurken, bu rakamın bir önceki yıl 241 bin 496 olduğu tespit edildi. Medyada yansıma bulan haberler içeriklerine göre değerlendirildiğinde ise, gıda başlığı altında israf ve zam haberlerinin birçok haberle konuşulduğu görüldü. Öte yandan israfın artmasının yanı sıra, dünyada obez nüfus ve açlık çeken kitlenin de artması dikkat çeken ayrıntılar arasında yer edindi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.