GIDA HİJYEN EĞİTİMİ

Gündem 05.12.2018 - 11:05, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 1470+ kez okundu.
 

GIDA HİJYEN EĞİTİMİ

Eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışacak 205 kişiye eğitim verildi.

Eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışacak 205 kişiye eğitim verildi.   Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliğinin yayımlandığı 2013 yılından beri toplam olarak 1.373 kişiye eğitim verildi. Gıda güvenilirliğinin sağlanması, sağlığın ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi,  amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından  yürütülürkeni gıda hijyeni konusunda sektör çalışanlarının eğitimide veriliyor. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışacak 205 personele Atatürk Kültür Merkezi toplantı salonunda bir günlük eğitim verildi. Eğitimde; Gıda ve Yem Şube Müdür Vekili Şaban Akpınar, 5996 sayılı Kanun ve Sorumluluklar, Veteriner Hekim Recai Vural Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, İl Sağlık Müdürlüğünden Diyetisyen Tuğba Yeşilyurt ise Beslenme, Zehirlenmeler ve Su Hijyeni konularında bilgilendir yapıldı. Eğitime katılan kişilere Yönetmelik gereğince katılım belgesi düzenlenecek.Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmecisi eğitim almamış personeli çalıştıramaz.  Eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışacak eğitim almamış personelin ilgili işyerlerinde çalıştırıldığının tespiti durumunda 5996 sayılı kanunun 41. maddesi gereğince 3.673 TL idari para cezası uygulanıyor.  
Eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışacak 205 kişiye eğitim verildi.

Eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışacak 205 kişiye eğitim verildi.  

Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliğinin yayımlandığı 2013 yılından beri toplam olarak 1.373 kişiye eğitim verildi.

Gıda güvenilirliğinin sağlanması, sağlığın ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi,  amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından  yürütülürkeni gıda hijyeni konusunda sektör çalışanlarının eğitimide veriliyor.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışacak 205 personele Atatürk Kültür Merkezi toplantı salonunda bir günlük eğitim verildi.
Eğitimde; Gıda ve Yem Şube Müdür Vekili Şaban Akpınar, 5996 sayılı Kanun ve Sorumluluklar, Veteriner Hekim Recai Vural Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, İl Sağlık Müdürlüğünden Diyetisyen Tuğba Yeşilyurt ise Beslenme, Zehirlenmeler ve Su Hijyeni konularında bilgilendir yapıldı.
Eğitime katılan kişilere Yönetmelik gereğince katılım belgesi düzenlenecek.Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmecisi eğitim almamış personeli çalıştıramaz.  Eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışacak eğitim almamış personelin ilgili işyerlerinde çalıştırıldığının tespiti durumunda 5996 sayılı kanunun 41. maddesi gereğince 3.673 TL idari para cezası uygulanıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.