FiRMALARA DESTEK

Gündem 19.02.2019 - 16:45, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4127+ kez okundu.
 

FiRMALARA DESTEK

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) yürüttüğü ’’Ordu İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektöründe İşbirliğinin ve İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi’ projesi kapsamında projeye katılan firmalara Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve dış ticaret konuları hakkında eğitim faaliyeti gerçekleştirildi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) yürüttüğü ’’Ordu İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektöründe İşbirliğinin ve İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi’ projesi kapsamında projeye katılan firmalara Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve dış ticaret konuları hakkında eğitim faaliyeti gerçekleştirildi. 2010/8 Sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesine İlişkin Tebliğ çerçevesinde inşaat ve yapı malzemeleri sektöründe tedarikçi ve imalatçı olarak faaliyetlerini sürdüren firmalara yönelik Ordu Ticaret ve Sanayi Odası İşbirliği Kuruluşu Koordinatörlüğünde yürütülen ve Ticaret Bakanlığı tarafından %75 oranında desteklenen ’’Ordu İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektöründe İşbirliğinin ve İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi’’ UR-GE Projesinin ikinci aşaması olan Eğitim ve Danışmanlık Faaliyeti gerçekleştirildi. Projenin bu faaliyetinde danışmanlık hizmeti veren KOBİ Danışmanı ve IK Mentoru Zeynep Türkan Gürsaç proje faydalanıcısı katılımcı firma temsilcilerine Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve dış ticaret hakkında 3 gün süren eğitim faaliyeti düzenlendi. İnteraktif olarak devam eden eğitimde işletmelerde performans yönetiminin önemine de değinilerek kalite, müşteri memnuniyeti, maliyet, verimlilik, yenilik, çalışan memnuniyeti, kararlılık hususlarına da yer verildi. Ayrıca proje kapsamında gerçekleştirilen eğitime katılan firmalarımız eğitimin kendileri ve firmaları açısından çok faydalı olduğunu belirtirken, proje kapsamında olmasa da bu tür eğitimlerin bütün firmalara verilmesi gerektiğini söyledi. Son yıllarda Ordu’da en çok projeye imza atmasıyla bilinen Ordu Ticaret ve Sanayi Odası hazırladığı ve yürüttüğü ’Ordu İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektöründe İşbirliğinin ve İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi’ isimli UR-GE projesiyle Ordu’da bulunan inşaat ve yapı sektörüne destek olmayı planlıyor. Proje hakkında konuşan Ordu Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin; “Ordu Ticaret ve Sanayi Odası olarak birçok projeye imza attık ve bundan sonra da yeni projelere imza atmaya devam edeceğiz. Ordu İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektöründe İşbirliğinin ve İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi projesi inşaat ve yapı malzemeleri firmalarını desteklemek amacı ile hazırlanmış ve yürütülmeye başlamıştır. Firmalarımız projemizin ikinci aşaması olan Eğitim ve Danışmanlık Faaliyeti gerçekleştirdi. Bundan sonraki süreçte proje kapsamında yurtdışı pazarlama faaliyetlerine geçilecektir. Burada tedarikçi firmalarımızla bu projeyi en iyi şekilde yürüterek, yeni projeleri odamıza ve Ordu’ya kazandırmaya devam edeceklerini belirtti.
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) yürüttüğü ’’Ordu İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektöründe İşbirliğinin ve İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi’ projesi kapsamında projeye katılan firmalara Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve dış ticaret konuları hakkında eğitim faaliyeti gerçekleştirildi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) yürüttüğü ’’Ordu İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektöründe İşbirliğinin ve İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi’ projesi kapsamında projeye katılan firmalara Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve dış ticaret konuları hakkında eğitim faaliyeti gerçekleştirildi.
2010/8 Sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesine İlişkin Tebliğ çerçevesinde inşaat ve yapı malzemeleri sektöründe tedarikçi ve imalatçı olarak faaliyetlerini sürdüren firmalara yönelik Ordu Ticaret ve Sanayi Odası İşbirliği Kuruluşu Koordinatörlüğünde yürütülen ve Ticaret Bakanlığı tarafından %75 oranında desteklenen ’’Ordu İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektöründe İşbirliğinin ve İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi’’ UR-GE Projesinin ikinci aşaması olan Eğitim ve Danışmanlık Faaliyeti gerçekleştirildi.
Projenin bu faaliyetinde danışmanlık hizmeti veren KOBİ Danışmanı ve IK Mentoru Zeynep Türkan Gürsaç proje faydalanıcısı katılımcı firma temsilcilerine Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve dış ticaret hakkında 3 gün süren eğitim faaliyeti düzenlendi.
İnteraktif olarak devam eden eğitimde işletmelerde performans yönetiminin önemine de değinilerek kalite, müşteri memnuniyeti, maliyet, verimlilik, yenilik, çalışan memnuniyeti, kararlılık hususlarına da yer verildi.
Ayrıca proje kapsamında gerçekleştirilen eğitime katılan firmalarımız eğitimin kendileri ve firmaları açısından çok faydalı olduğunu belirtirken, proje kapsamında olmasa da bu tür eğitimlerin bütün firmalara verilmesi gerektiğini söyledi.
Son yıllarda Ordu’da en çok projeye imza atmasıyla bilinen Ordu Ticaret ve Sanayi Odası hazırladığı ve yürüttüğü ’Ordu İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektöründe İşbirliğinin ve İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi’ isimli UR-GE projesiyle Ordu’da bulunan inşaat ve yapı sektörüne destek olmayı planlıyor.
Proje hakkında konuşan Ordu Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin; “Ordu Ticaret ve Sanayi Odası olarak birçok projeye imza attık ve bundan sonra da yeni projelere imza atmaya devam edeceğiz. Ordu İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektöründe İşbirliğinin ve İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi projesi inşaat ve yapı malzemeleri firmalarını desteklemek amacı ile hazırlanmış ve yürütülmeye başlamıştır. Firmalarımız projemizin ikinci aşaması olan Eğitim ve Danışmanlık Faaliyeti gerçekleştirdi. Bundan sonraki süreçte proje kapsamında yurtdışı pazarlama faaliyetlerine geçilecektir. Burada tedarikçi firmalarımızla bu projeyi en iyi şekilde yürüterek, yeni projeleri odamıza ve Ordu’ya kazandırmaya devam edeceklerini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.