FINDIK YÜKSELİŞE GEÇTİ

Ekonomi 07.11.2015 - 20:33, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2854+ kez okundu.
 

FINDIK YÜKSELİŞE GEÇTİ

Fındık fiyatları 15 lira seviyelerine tırmanıyor. Ordu Ticaret Borsasında 12 lira 50 kuruştan işlem görmeye başlayan fındık fiyatları, haftayı 12 lira 80 kuruş ile kapattı.

Serbest piyasada fındık fiyatlarının 13 lira 50 kuruş ile 14 lira arasında işlem görüyor. Sezon başından itibaren rekoltenin azlığına dikkat çeken yetkililer ,üreticilerin  fındığını pazara indirmemesi gerektiğini her fırsatta dile getirirken, sezon başında il dışından ve gurbetten gelen vatandaşlarımız ürünlerini satmak ve emanete bırakmak zorunda kalmaları  yüzden piyasada fiyatlar 10 lira seviyelerine düşmüştü. Şimdi pazara fındık inmediği için fiyat 15 liraya çıkmaya başladı. Eğer üreticiler sabırlı olur ve en azından yılbaşına kadar fındığı pazara veya emanete indirmesse 15 tl ninde üzerine çıkması söz konusu olabileceği ifade ediliyor.
Fındık fiyatları 15 lira seviyelerine tırmanıyor. Ordu Ticaret Borsasında 12 lira 50 kuruştan işlem görmeye başlayan fındık fiyatları, haftayı 12 lira 80 kuruş ile kapattı.

Serbest piyasada fındık fiyatlarının 13 lira 50 kuruş ile 14 lira arasında işlem görüyor. Sezon başından itibaren rekoltenin azlığına dikkat çeken yetkililer ,üreticilerin  fındığını pazara indirmemesi gerektiğini her fırsatta dile getirirken, sezon başında il dışından ve gurbetten gelen vatandaşlarımız ürünlerini satmak ve emanete bırakmak zorunda kalmaları  yüzden piyasada fiyatlar 10 lira seviyelerine düşmüştü. Şimdi pazara fındık inmediği için fiyat 15 liraya çıkmaya başladı.

Eğer üreticiler sabırlı olur ve en azından yılbaşına kadar fındığı pazara veya emanete indirmesse 15 tl ninde üzerine çıkması söz konusu olabileceği ifade ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.