Fındık fiyatı uçuşa geçti!

Ekonomi 02.02.2015 - 08:46, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3556+ kez okundu.
 

Fındık fiyatı uçuşa geçti!

FINDIK üreticilerinin önemli bir kısmı 2014 ürünü fındığını sattıktan sonra, fındık fiyatları uçuşa geçti. Tarihinde ilk kez fındık fiyatı, 20 TL. sınırlarını gördü. Fiyat artışında yurt dışı stoklarının tükenmesi de önemli rol oynuyor. Yüksek fiyat, en fazla elinde stok bulunduran fındık tüccarlarına yarayacak.

Ordu Ticaret Borsası'nda 17.3 TL'den işlem gören fındık, serbest piyasada 20 TL'ye kadar çıktı. Fındık fiyatlarının bu kadar artmasının en büyük sebebi, hem üreticinin elinde, hem de fındık üretimi yapan dış ülkelerde fındık stoklarının tükenmesi. "30 TL'YE KADAR ÇIKABİLİR" Günün en ilginç açıklaması ise Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Fındık Komitesi Başkanı Evren Enginyurt'tan geldi. Enginyurt, serbest piyasada 20 TL'ye yükselen fındık fiyatlarının 30 TL'ye kadar ulaşmasını beklediklerini söyledi. Enginyurt açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Son birkaç gün içinde fındık fiyatı 2 TL. daha artarak, 20 TL'ye kadar çıktı. Üreticilerimizin bir bölümünde fındık var. Biraz daha bekletsinler. Biz bu fiyatın, kısa bir süre içinde 30 TL'ye kadar gideceğini tahmin ediyoruz. Belki de daha üstünde de olabilir."     Evren Enginyurt, fiyat artışının sebebini de özellikle İtalya, Gürcistan gibi fındık yetiştiren dış ülkelerdeki fındık stoklarının tükenmesi olarak gösterdi. Enginyurt, "Yeni hasat zamanına 7 ay var. Bu sürede istenilen arzı karşılamayacak. Mevcut fındık bitti. Dış ülkelerde İtalya ve Gürcistan'da fındık yok." dedi.
FINDIK üreticilerinin önemli bir kısmı 2014 ürünü fındığını sattıktan sonra, fındık fiyatları uçuşa geçti. Tarihinde ilk kez fındık fiyatı, 20 TL. sınırlarını gördü. Fiyat artışında yurt dışı stoklarının tükenmesi de önemli rol oynuyor. Yüksek fiyat, en fazla elinde stok bulunduran fındık tüccarlarına yarayacak.
Ordu Ticaret Borsası'nda 17.3 TL'den işlem gören fındık, serbest piyasada 20 TL'ye kadar çıktı. Fındık fiyatlarının bu kadar artmasının en büyük sebebi, hem üreticinin elinde, hem de fındık üretimi yapan dış ülkelerde fındık stoklarının tükenmesi.

"30 TL'YE KADAR ÇIKABİLİR"
Günün en ilginç açıklaması ise Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Fındık Komitesi Başkanı Evren Enginyurt'tan geldi. Enginyurt, serbest piyasada 20 TL'ye yükselen fındık fiyatlarının 30 TL'ye kadar ulaşmasını beklediklerini söyledi. Enginyurt açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Son birkaç gün içinde fındık fiyatı 2 TL. daha artarak, 20 TL'ye kadar çıktı. Üreticilerimizin bir bölümünde fındık var. Biraz daha bekletsinler. Biz bu fiyatın, kısa bir süre içinde 30 TL'ye kadar gideceğini tahmin ediyoruz. Belki de daha üstünde de olabilir."  

 

Evren Enginyurt, fiyat artışının sebebini de özellikle İtalya, Gürcistan gibi fındık yetiştiren dış ülkelerdeki fındık stoklarının tükenmesi olarak gösterdi. Enginyurt, "Yeni hasat zamanına 7 ay var. Bu sürede istenilen arzı karşılamayacak. Mevcut fındık bitti. Dış ülkelerde İtalya ve Gürcistan'da fındık yok." dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.