Fındık Erken Başladı

Ekonomi 02.08.2013 - 13:30, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4391+ kez okundu.
 

Fındık Erken Başladı

Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi; fındığın erken olmasına neden oldu...

Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi; fındığın erken olmasına neden oldu. Ordu’nun birçok yerinde fındıklar toplanıyor. Harmanlar doldu. Ancak üreticiler; fındığın zamanından önce olmadığını, toplananların yanık ve sıcaktan zarar görenler olduğunu söylüyorlar. Sağlam ve randıman verecek fındıkların ise hala yeşil olduğunu, halen toplanacak duruma gelmediğini belirtiyorlar. Temmuz başında dalda görülen fındık; üreticinin yüzünü güldürmüştü. Fakat Temmuz boyunca fındığa uygun hava koşulları iyi olmayınca; birçok bahçede fındıklar yandı. Üreticiler de erkenden toplamak zorunda kaldılar. Bugün toplanan fındıklar ya patozdan çıkmayacak ya da randımanı düşük olacak. Özellikle alçak kesimlerdeki bahçelerde verim yarı yarıya düşecek. Ayrıca fındığın toplandığı şu günlerde yağan yağmurlar da; harmanda kuruyan fındıklar için hiç iyi bir ortam değil. Henüz fiyatın da belirsiz olması eklenince; üreticiler kara kara düşünmeye başladılar. Diğer taraftan yeşil görülen, halk arasında çakıldak diye tabir edilen fındıkların durumu da belli değil. Konuştuğumuz üreticiler; bu yılın iyi başladığını, Ağustos ayını umutla beklediklerini, ancak Temmuz ayında umutlarının söndüğünü anlattılar. Eğer tatmin edici bir fiyat oluşmazsa; fındıkçı bu yılı zor geçirecek gibi görünüyor.
Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi; fındığın erken olmasına neden oldu...

Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi; fındığın erken olmasına neden oldu.

Ordu’nun birçok yerinde fındıklar toplanıyor. Harmanlar doldu.

Ancak üreticiler; fındığın zamanından önce olmadığını, toplananların yanık ve sıcaktan zarar görenler olduğunu söylüyorlar.

Sağlam ve randıman verecek fındıkların ise hala yeşil olduğunu, halen toplanacak duruma gelmediğini belirtiyorlar.

Temmuz başında dalda görülen fındık; üreticinin yüzünü güldürmüştü. Fakat Temmuz boyunca fındığa uygun hava koşulları iyi olmayınca; birçok bahçede fındıklar yandı. Üreticiler de erkenden toplamak zorunda kaldılar.

Bugün toplanan fındıklar ya patozdan çıkmayacak ya da randımanı düşük olacak. Özellikle alçak kesimlerdeki bahçelerde verim yarı yarıya düşecek. Ayrıca fındığın toplandığı şu günlerde yağan yağmurlar da; harmanda kuruyan fındıklar için hiç iyi bir ortam değil.

Henüz fiyatın da belirsiz olması eklenince; üreticiler kara kara düşünmeye başladılar.

Diğer taraftan yeşil görülen, halk arasında çakıldak diye tabir edilen fındıkların durumu da belli değil.

Konuştuğumuz üreticiler; bu yılın iyi başladığını, Ağustos ayını umutla beklediklerini, ancak Temmuz ayında umutlarının söndüğünü anlattılar.

Eğer tatmin edici bir fiyat oluşmazsa; fındıkçı bu yılı zor geçirecek gibi görünüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.