FINDIK 10 TL'YE DÜŞTÜ ÜRETİCİ ŞAŞKIN

Ekonomi 24.02.2017 - 11:15, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2823+ kez okundu.
 

FINDIK 10 TL'YE DÜŞTÜ ÜRETİCİ ŞAŞKIN

Haftaya 10 lira 25 kuruştan başlayan fındık fiyatları fındık düşüşe geçti. 6 Şubat’tan bu yana 10 lira 25 kuruşta çakılı kalan fiyatlar, 16 gün sonra dün 10 liradan işlem görmeye başladı.

Son iki sezondur fındık fiyatlarından yüzü gülmeyen üreticiler, hayal kırıklığı yaşamaya devam ediyor. Ocak ayının son haftalarında tırmanışa geçen ve Ordu Ticaret Borsasında 11 lirayı gören fındık fiyatları, yaklaşık bir ayda 1 lira geri gelerek 10 liraya düştü. Yaşanan artışla birlikte umutlanan üreticiler, kademeli olarak düşen fiyatlar karşısında hayal kırıklığı yaşadı. Şu ana kadar piyasa ocak ayından önce 296 bin 639.302 ton fındık indi. Son 7 yılın en düşük fındığının indiği 2016 yılında fındığın büyük bir bölümü üreticinin elinde bulunuyor ancak fiyatlar her geçen gün düşüyor. 14-15 LİRA OLMASI GEREKİR Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu ise 10 liranın sıkıntılı bir fiyat olduğunu söyledi. Akarsu, düşen fındık fiyatlarının ilerleyen günlerde geniş çaplı masaya yatırılacağını belirterek, “Ordu Ticaret Borsası tarafından 50 randımanlı kabuklu fındık fiyatı 10 liradan açıklandı. Açıkçası bu fiyat karşısında çok şaşırdık. Biz fındık fiyatının yükselmesini beklerken tam tersi bir tablo ile karşı karşıyayız. Bu konuda tüm üreticilerimiz oldukça endişeli. 12-13 lira maliyeti olan fındığın 10 liraya kadar düşmesi kabul edilir değil. Fındık fiyatı maliyetini de içine koyarak en az 14-15 lira olması gerek" diye konuştu.
Haftaya 10 lira 25 kuruştan başlayan fındık fiyatları fındık düşüşe geçti. 6 Şubat’tan bu yana 10 lira 25 kuruşta çakılı kalan fiyatlar, 16 gün sonra dün 10 liradan işlem görmeye başladı.

Son iki sezondur fındık fiyatlarından yüzü gülmeyen üreticiler, hayal kırıklığı yaşamaya devam ediyor. Ocak ayının son haftalarında tırmanışa geçen ve Ordu Ticaret Borsasında 11 lirayı gören fındık fiyatları, yaklaşık bir ayda 1 lira geri gelerek 10 liraya düştü. Yaşanan artışla birlikte umutlanan üreticiler, kademeli olarak düşen fiyatlar karşısında hayal kırıklığı yaşadı. Şu ana kadar piyasa ocak ayından önce 296 bin 639.302 ton fındık indi. Son 7 yılın en düşük fındığının indiği 2016 yılında fındığın büyük bir bölümü üreticinin elinde bulunuyor ancak fiyatlar her geçen gün düşüyor.

14-15 LİRA OLMASI GEREKİR

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu ise 10 liranın sıkıntılı bir fiyat olduğunu söyledi. Akarsu, düşen fındık fiyatlarının ilerleyen günlerde geniş çaplı masaya yatırılacağını belirterek, “Ordu Ticaret Borsası tarafından 50 randımanlı kabuklu fındık fiyatı 10 liradan açıklandı. Açıkçası bu fiyat karşısında çok şaşırdık. Biz fındık fiyatının yükselmesini beklerken tam tersi bir tablo ile karşı karşıyayız. Bu konuda tüm üreticilerimiz oldukça endişeli. 12-13 lira maliyeti olan fındığın 10 liraya kadar düşmesi kabul edilir değil. Fındık fiyatı maliyetini de içine koyarak en az 14-15 lira olması gerek" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.