FİLİZ KURALAY'A ÖDÜL

Eğitim 02.01.2018 - 21:58, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2949+ kez okundu.
 

FİLİZ KURALAY'A ÖDÜL

TÜBİTAK tarafından her yıl verilmekte olan Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Kuralay kimya alanında 2017 yılı TÜBİTAK Teşvik Ödülü’ne layık görüldü.

TÜBİTAK tarafından her yıl verilmekte olan Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde Ordu Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Kuralay kimya alanında 2017 yılı TÜBİTAK  Teşvik Ödülü’ne layık görüldü. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen törenin açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin gerçekleştirdi. Kimya alanında 2017 yılı TÜBİTAK Teşvik Ödülü’ne layık görülen Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Kuralay ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. TÜBİTAK 2017 yılı Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödüllerine ilişkin değerlendirme çalışmaları sonucunda TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından 4 Bilim Ödülü ve 11 Teşvik Ödülü verildi. Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Kuralay “polimer, nanomalzeme ve nanokompozit modifiye elektrotlar kullanılarak çeşitli analitlerin tayinine yönelik hızlı, duyarlı ve ekonomik elektrokimyasal biyosensörlerin tasarımı, ucuz ve temiz enerji sağlama amacıyla farklı biyoyakıt hücrelerinin hazırlanması, kontrollü ilaç salımında ve analit tayininde sensör amaçlı kullanılabilen nano/mikromotorların sentezlenmesi” konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmalarından dolayı  TÜBİTAK Teşvik Ödülü almaya hak kazandı. Üniversite Rektörü Tarık Yarılgaç, “TÜBİTAK, bilim insanlarının yurt içi ve yurt dışı akademik faaliyetlerini desteklemekte, özendirmekte; üniversitelerimizin, kamu kurumlarımızın ve sanayimizin projeleri fonlayarak ülkemizin rekabet gücünün artırılmasına yönelik ciddi çalışmalar yürütmektedir. Toplumumuzun yaşam kalitesinin artmasına ve ülkemizin sürdürülebilir gelişmesine hizmet eden, bilim ve teknoloji alanlarında yenilikçi, yönlendirici, katılımcı ve paylaşımcı bir kurum olma vizyonunu benimseyen TÜBİTAK tarafından Üniversitemiz akademik personeli Doç. Dr. Filiz Kuralay’ın 2017 yılı teşvik ödülüne layık görülmesi bizleri ziyadesiyle gururlandırmıştır. Bu bağlamda Üniversitemizin bilim dünyasında bir adım daha öne çıkmasında önemli bir role sahip olan bu başarı, bizleri sevindirirken bilimsel çalışmalar yürüten genç araştırmacılarımıza da örnek teşkil etmelidir. Üniversite  akademik personeli Doç. Dr. Filiz Kuralay’ı başarısından dolayı tebrik ediyor, bilime katkı sağlayacağı yeni çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi. H.M
TÜBİTAK tarafından her yıl verilmekte olan Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Kuralay kimya alanında 2017 yılı TÜBİTAK Teşvik Ödülü’ne layık görüldü.

TÜBİTAK tarafından her yıl verilmekte olan Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde Ordu Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Kuralay kimya alanında 2017 yılı TÜBİTAK  Teşvik Ödülü’ne layık görüldü.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen törenin açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin gerçekleştirdi. Kimya alanında 2017 yılı TÜBİTAK Teşvik Ödülü’ne layık görülen Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Kuralay ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

TÜBİTAK 2017 yılı Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödüllerine ilişkin değerlendirme çalışmaları sonucunda TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından 4 Bilim Ödülü ve 11 Teşvik Ödülü verildi. Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Kuralay “polimer, nanomalzeme ve nanokompozit modifiye elektrotlar kullanılarak çeşitli analitlerin tayinine yönelik hızlı, duyarlı ve ekonomik elektrokimyasal biyosensörlerin tasarımı, ucuz ve temiz enerji sağlama amacıyla farklı biyoyakıt hücrelerinin hazırlanması, kontrollü ilaç salımında ve analit tayininde sensör amaçlı kullanılabilen nano/mikromotorların sentezlenmesi” konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmalarından dolayı  TÜBİTAK Teşvik Ödülü almaya hak kazandı.

Üniversite Rektörü Tarık Yarılgaç, “TÜBİTAK, bilim insanlarının yurt içi ve yurt dışı akademik faaliyetlerini desteklemekte, özendirmekte; üniversitelerimizin, kamu kurumlarımızın ve sanayimizin projeleri fonlayarak ülkemizin rekabet gücünün artırılmasına yönelik ciddi çalışmalar yürütmektedir. Toplumumuzun yaşam kalitesinin artmasına ve ülkemizin sürdürülebilir gelişmesine hizmet eden, bilim ve teknoloji alanlarında yenilikçi, yönlendirici, katılımcı ve paylaşımcı bir kurum olma vizyonunu benimseyen TÜBİTAK tarafından Üniversitemiz akademik personeli Doç. Dr. Filiz Kuralay’ın 2017 yılı teşvik ödülüne layık görülmesi bizleri ziyadesiyle gururlandırmıştır. Bu bağlamda Üniversitemizin bilim dünyasında bir adım daha öne çıkmasında önemli bir role sahip olan bu başarı, bizleri sevindirirken bilimsel çalışmalar yürüten genç araştırmacılarımıza da örnek teşkil etmelidir. Üniversite  akademik personeli Doç. Dr. Filiz Kuralay’ı başarısından dolayı tebrik ediyor, bilime katkı sağlayacağı yeni çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi. H.M

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.