FATSA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN TARİHİ İMZA

Ekonomi 07.11.2015 - 00:46, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2721+ kez okundu.
 

FATSA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN TARİHİ İMZA

Fatsa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 2. etap alanında yer alan su kuyularının başka bir yere nakli konusunda Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda  yapılan protokol imza törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, işadamları ve sanayiciler katıldı.  İmza töreninde  bir konuşma  yapan  Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Fatsa  OSB’nin en büyük engeli mevcut genişleme sahasında  OSKİ’ye  ait  Fatsa’ya içme suyu temin eden keson kuyularının olmasıydı. Bu kuyuların ırmağın karşı tarafına geçirilmesi gerekiyordu. Bu durum hem masraf,  hem de zaman gerektiren bir iş. Bugün yapılan protokol ile birlikte masrafların yarısını biz, diğer yarısını da  Büyükşehir Belediyesi finanse ediyor. Gelecek açısından  son derece önemli. OSB’ler ilk yapıldığında yeterince rağbet görmediği için araziler arsalar boş kalacağına kim gelirse veriliyordu. Kimisi burayı almış depo yapmış kimisi burayı kiraya vermiş veya satıyordu. Bundan dolayı bir tıkanıklık vardı. Bunun açılması gerekiyordu. Hem merkeze ilave bir OSB, hem Fatsa OSB’nin genişlemesi, hem de Ünye ilçemize bir OSB’nin kurulması son derece  önemli. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.  Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, konuşmasında "Bu imza ile birlikte Fatsa'daki mevcut Organize Sanayi Bölgesi'nin bin dönüm daha büyütülmesine önemli bir katkı sağlayacağız. OSB nin büyütülmesi ile ilgili su kuyularının başka bir yere taşınması çok yüksek bir maliyet tutuyordu. Onu yapmış olduğumuz bir düzenlemeyle bakanlığın elini rahatlattık. Fatsa ilçemizin mevcut Organize Sanayi Bölgesi'nin genişlemesi Ünye'deki Organize Sanayi Bölgesi'ni tekrar yürür hale getirilmesi, Altınordu ilçemizde ikinci OSB oluşturulması ile ilgili hakikaten bürokratik zorluklara rağmen bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde çok ciddi bir adım atmış olduk" diye konuştu.  Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise, "Bugün  şahitliğini yaptığımız ve imzasını atacağımız konu sadece Fatsa’mız için değil Ordu’muz ve bölgemiz için de çok önemli bir adım" diyerek, Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nin 500 dönümlük alanda şu anda 29 firmanın üretim yapmasıyla fiilen tamamının dolduğunu, şu anda 3 bin kişinin çalıştığı bir potansiyel haline gelmiş yer olduğunu kaydetti ve "Şu anda Organize Sanayi Bölgemizde bin dönüm daha ilave yapıyoruz ve toplamda 1500 dönüme çıkacak. Bu vesileyle bu aşamaya kadar bizimle beraber en az bizim kadar bu heyecanı duyan Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum" dedi.  Konuşmaların ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş arasında protokol imzalandı.  Buna göre Fatsa OSB’nin büyümesine engel olan su kuyuları Büyükşehir Belediye’sinin de katkıları ile kaynak bulunan başka bir yere taşınacak.  
Fatsa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 2. etap alanında yer alan su kuyularının başka bir yere nakli konusunda Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda  yapılan protokol imza törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, işadamları ve sanayiciler katıldı.

 İmza töreninde  bir konuşma  yapan  Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Fatsa  OSB’nin en büyük engeli mevcut genişleme sahasında  OSKİ’ye  ait  Fatsa’ya içme suyu temin eden keson kuyularının olmasıydı. Bu kuyuların ırmağın karşı tarafına geçirilmesi gerekiyordu. Bu durum hem masraf,  hem de zaman gerektiren bir iş. Bugün yapılan protokol ile birlikte masrafların yarısını biz, diğer yarısını da  Büyükşehir Belediyesi finanse ediyor. Gelecek açısından  son derece önemli. OSB’ler ilk yapıldığında yeterince rağbet görmediği için araziler arsalar boş kalacağına kim gelirse veriliyordu. Kimisi burayı almış depo yapmış kimisi burayı kiraya vermiş veya satıyordu. Bundan dolayı bir tıkanıklık vardı. Bunun açılması gerekiyordu. Hem merkeze ilave bir OSB, hem Fatsa OSB’nin genişlemesi, hem de Ünye ilçemize bir OSB’nin kurulması son derece  önemli. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, konuşmasında "Bu imza ile birlikte Fatsa'daki mevcut Organize Sanayi Bölgesi'nin bin dönüm daha büyütülmesine önemli bir katkı sağlayacağız. OSB nin büyütülmesi ile ilgili su kuyularının başka bir yere taşınması çok yüksek bir maliyet tutuyordu. Onu yapmış olduğumuz bir düzenlemeyle bakanlığın elini rahatlattık. Fatsa ilçemizin mevcut Organize Sanayi Bölgesi'nin genişlemesi Ünye'deki Organize Sanayi Bölgesi'ni tekrar yürür hale getirilmesi, Altınordu ilçemizde ikinci OSB oluşturulması ile ilgili hakikaten bürokratik zorluklara rağmen bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde çok ciddi bir adım atmış olduk" diye konuştu.

 Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise, "Bugün  şahitliğini yaptığımız ve imzasını atacağımız konu sadece Fatsa’mız için değil Ordu’muz ve bölgemiz için de çok önemli bir adım" diyerek, Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nin 500 dönümlük alanda şu anda 29 firmanın üretim yapmasıyla fiilen tamamının dolduğunu, şu anda 3 bin kişinin çalıştığı bir potansiyel haline gelmiş yer olduğunu kaydetti ve "Şu anda Organize Sanayi Bölgemizde bin dönüm daha ilave yapıyoruz ve toplamda 1500 dönüme çıkacak. Bu vesileyle bu aşamaya kadar bizimle beraber en az bizim kadar bu heyecanı duyan Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum" dedi.

 Konuşmaların ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş arasında protokol imzalandı.

 Buna göre Fatsa OSB’nin büyümesine engel olan su kuyuları Büyükşehir Belediye’sinin de katkıları ile kaynak bulunan başka bir yere taşınacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.