FINDIK FİYATI 25 TL OLMALI

Ekonomi 28.06.2019 - 19:32, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3873+ kez okundu.
 

FINDIK FİYATI 25 TL OLMALI

SP Ordu İl Başkanı Av. Erkan Temiz, “Fındık üreticisine en az yüzde 30 kâr konulduğunda 2019 ürünü fındık için en az 25 TL taban fiyat verilmelidir” dedi.

Geçtiğimiz günlerde MHP’li Cemal Enginyurt’un fındık taban fiyatı ile ilgili yaptığı açıklamalarına tepki gösteren Saadet Partisi (SP) Ordu İl Başkanı Av. Erkan Temiz, bu kez de CHP’li Mustafa Adıgüzel’in açıklamalarını eleştirdi. Temiz, sosyal medyadan yaptığı açıklamada; “Fındıktan zerrece haberi olmayanın, fındık hakkında ahkâm kesmesi at yarışı spikerliğinden başka bir şey değildir. Rekolte ne kadar, bilmiyor. Maliyet ne kadar, bilmiyor. 80 milyar dolarlık çikolata piyasasının en önemli hammaddelerinden biri olan fındığın üreticisi bu piyasada ne alıyor, bilmiyor. Amaç ne? Filanca mebus fındığa sahip çıktı dedirtmek. Bilmiyorsanız gelin öğretelim sonra konuşun. 2018 ürünü fındığın kilogram maliyeti ortalama 13,00 TL idi. Gübre, ilaç nakliye ve işçilik gibi giderlerde tahmini maliyet artışı yüzde 40- yüzde 50 olmuştur. 2019 ürünü fındığın tahmini maliyeti 18,00 TL civarındadır. Fındık üreticisine en az yüzde 30 kâr konulduğunda 2019 ürünü fındık için en az 25,00 TL taban fiyat verilmelidir. Bu da 4,31 dolar olacaktır ki ülkeye girecek dövizin 3 milyar doların üstüne çıkması demektir” diye konuştu.
SP Ordu İl Başkanı Av. Erkan Temiz, “Fındık üreticisine en az yüzde 30 kâr konulduğunda 2019 ürünü fındık için en az 25 TL taban fiyat verilmelidir” dedi.

Geçtiğimiz günlerde MHP’li Cemal Enginyurt’un fındık taban fiyatı ile ilgili yaptığı açıklamalarına tepki gösteren Saadet Partisi (SP) Ordu İl Başkanı Av. Erkan Temiz, bu kez de CHP’li Mustafa Adıgüzel’in açıklamalarını eleştirdi.

Temiz, sosyal medyadan yaptığı açıklamada; “Fındıktan zerrece haberi olmayanın, fındık hakkında ahkâm kesmesi at yarışı spikerliğinden başka bir şey değildir. Rekolte ne kadar, bilmiyor. Maliyet ne kadar, bilmiyor. 80 milyar dolarlık çikolata piyasasının en önemli hammaddelerinden biri olan fındığın üreticisi bu piyasada ne alıyor, bilmiyor.

Amaç ne? Filanca mebus fındığa sahip çıktı dedirtmek. Bilmiyorsanız gelin öğretelim sonra konuşun. 2018 ürünü fındığın kilogram maliyeti ortalama 13,00 TL idi. Gübre, ilaç nakliye ve işçilik gibi giderlerde tahmini maliyet artışı yüzde 40- yüzde 50 olmuştur. 2019 ürünü fındığın tahmini maliyeti 18,00 TL civarındadır.

Fındık üreticisine en az yüzde 30 kâr konulduğunda 2019 ürünü fındık için en az 25,00 TL taban fiyat verilmelidir. Bu da 4,31 dolar olacaktır ki ülkeye girecek dövizin 3 milyar doların üstüne çıkması demektir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.