ETİK GÜNÜ TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Gündem 29.05.2019 - 15:04, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4040+ kez okundu.
 

ETİK GÜNÜ TOPLANTISI DÜZENLENDİ

2008 yılından beri her yıl 25-31 Mayıs 2016 tarihleri arasında kutlanan Etik Günü ve Haftası nedeniyle Valilik Toplantı Salonunda bir program düzenlendi.

2008 yılından beri her yıl 25-31 Mayıs 2016 tarihleri arasında kutlanan Etik Günü ve Haftası nedeniyle Valilik Toplantı Salonunda bir program düzenlendi. Kamuda etik kültürünün yerleştirilmesi ve geliştirilmesi, etik ilkelere ilişkin bilincin artırılması ile farkındalık ve duyarlılık yaratılması amacıyla kutlanan Etik Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen programda bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Adem Öztürk, “25 Mayıs 2004 tarihinde Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nun kurulmasına dair kanunun kabul edilmesi dolayısıyla ülkemizde 2008 yılından itibaren her yıl 25 Mayıs Etik Günü, 25 Mayıs - 31 Mayıs tarihleri arası da Etik Haftası olarak kutlanıyor. Biz de Valilik olarak Etik Haftası dolayısıyla bugün çalışanlarımıza program hazırladık. Hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi. “Çağdaş ve demokratik ülkelerin bütününde, sınırları uluslararası standartlarla belirlenmiş, etik ilkelere uygun bir kamu yönetimi anlayışı kaçınılmazdır. Sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelerle değişen kamu yönetimi anlayışının bugün en önemli ve değerli kavramı etik kavramıdır” diyen Adem Öztürk, ”Devletimiz, vatandaşlarımızın günlük yaşamını kolaylaştırmayı, ihtiyaçlarını en etkin, hızlı, verimli ve etik değerlere uygun biçimde karşılamayı, verdiği hizmetin kalitesini durmadan daha ileriye götürmeyi ve böylece toplumun memnuniyetini artırmayı şiar edinmiştir. Kamu görevlilerimizin etik değerlere uygun davranması çalışanlarımızın performansını ve hizmet sunulan vatandaşlarımızın memnuniyetini doğrudan artıracak, toplumumuzda huzur ve güvenin sağlanmasında önemli katkılar sağlayacaktır. Tüm mesai arkadaşlarımın 25 Mayıs Etik gününü ve Etik Haftasını kutluyorum” şeklinde konuştu. Daha sonra, Ordu Büyükşehir Belediyesi İçdenetçi Tülay Aksu tarafından  Etik ve Etik Davranış İlkeleri, Etik ve Hukuk, Meslek Etiği, Etik Kamu Yönetimi, Eğitimde Etiğin Önemi, Kamu Yönetiminde Etik Neden Önemlidir? Kamu Malları ve Kaynaklarının Kullanımı, Türk Kültüründe Etik konu başlıkları başta olmak üzere bir çok konuda bilgiler verildi.
2008 yılından beri her yıl 25-31 Mayıs 2016 tarihleri arasında kutlanan Etik Günü ve Haftası nedeniyle Valilik Toplantı Salonunda bir program düzenlendi.

2008 yılından beri her yıl 25-31 Mayıs 2016 tarihleri arasında kutlanan Etik Günü ve Haftası nedeniyle Valilik Toplantı Salonunda bir program düzenlendi.

Kamuda etik kültürünün yerleştirilmesi ve geliştirilmesi, etik ilkelere ilişkin bilincin artırılması ile farkındalık ve duyarlılık yaratılması amacıyla kutlanan Etik Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen programda bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Adem Öztürk, “25 Mayıs 2004 tarihinde Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nun kurulmasına dair kanunun kabul edilmesi dolayısıyla ülkemizde 2008 yılından itibaren her yıl 25 Mayıs Etik Günü, 25 Mayıs - 31 Mayıs tarihleri arası da Etik Haftası olarak kutlanıyor. Biz de Valilik olarak Etik Haftası dolayısıyla bugün çalışanlarımıza program hazırladık. Hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

“Çağdaş ve demokratik ülkelerin bütününde, sınırları uluslararası standartlarla belirlenmiş, etik ilkelere uygun bir kamu yönetimi anlayışı kaçınılmazdır. Sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelerle değişen kamu yönetimi anlayışının bugün en önemli ve değerli kavramı etik kavramıdır” diyen Adem Öztürk, ”Devletimiz, vatandaşlarımızın günlük yaşamını kolaylaştırmayı, ihtiyaçlarını en etkin, hızlı, verimli ve etik değerlere uygun biçimde karşılamayı, verdiği hizmetin kalitesini durmadan daha ileriye götürmeyi ve böylece toplumun memnuniyetini artırmayı şiar edinmiştir. Kamu görevlilerimizin etik değerlere uygun davranması çalışanlarımızın performansını ve hizmet sunulan vatandaşlarımızın memnuniyetini doğrudan artıracak, toplumumuzda huzur ve güvenin sağlanmasında önemli katkılar sağlayacaktır. Tüm mesai arkadaşlarımın 25 Mayıs Etik gününü ve Etik Haftasını kutluyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra, Ordu Büyükşehir Belediyesi İçdenetçi Tülay Aksu tarafından  Etik ve Etik Davranış İlkeleri, Etik ve Hukuk, Meslek Etiği, Etik Kamu Yönetimi, Eğitimde Etiğin Önemi, Kamu Yönetiminde Etik Neden Önemlidir? Kamu Malları ve Kaynaklarının Kullanımı, Türk Kültüründe Etik konu başlıkları başta olmak üzere bir çok konuda bilgiler verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.