ERKEN SEÇİM TARİHİ BELLİ OLDU

Gündem 22.08.2015 - 09:30, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4072+ kez okundu.
 

ERKEN SEÇİM TARİHİ BELLİ OLDU

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), milletvekili genel seçiminin yenilenmesi halinde, yasadaki 90 günlük süreyi 30 gün (1 ay) kısaltarak, 1 Kasım’da seçimleri yapmayı planladığı öğrenildi.

YSK’nın 1 Kasım’a endeksli seçim takvimi ile tüm hazırlıklarının da hazır olduğu bildirildi. Milliyet'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla erken seçime gidilmesi ihtimalinin ağırlık kazanmasının hemen ardından, olası erken seçim tarihi tartışılmaya başlandı. Bu kapsamda YSK, milletvekili genel seçiminin yenilenmesi halinde, yasadaki 90 günlük süreyi kısaltma yetkisi bulunduğuna oy birliği ile karar vermişti. YSK’nın bu kararının “kesin” olduğu ve itirazın mümkün bulunmadığı öğrenilirken, kararın da Meclis’te temsil edilen Ak Parti, CHP, MHP ve HDP YSK temsilcilerinin de olumlu görüşleri alındıktan sonra oy birliğiyle alındığına vurgu yapıldı. 60 güne çekilecek Cumhurbaşkanı tarafından 45 günlük sürede hükümet kurulamadığı için erken seçim kararı alınması halinde, 90 gün sonra ilk pazar günü seçimin yapılması gerekiyor. YSK kaynaklarından alınan bilgiye göre Erdoğan’ın erken seçim kararının ardından 90 günlük süre 60 güne çekilecek ve seçim takvimi 30 gün (1 ay) kısaltacak. Bu durumda, erken seçim Kasım ayı başında yapılabilecek. YSK kaynakları, erken seçim kararı alınması halinde, seçimlerin 1 Kasım’da yapılması için takvimin hazır olduğunu ve bütün çalışmaların da bu tarih üzerinden yapıldığını söyledi.
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), milletvekili genel seçiminin yenilenmesi halinde, yasadaki 90 günlük süreyi 30 gün (1 ay) kısaltarak, 1 Kasım’da seçimleri yapmayı planladığı öğrenildi.

YSK’nın 1 Kasım’a endeksli seçim takvimi ile tüm hazırlıklarının da hazır olduğu bildirildi.

Milliyet'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla erken seçime gidilmesi ihtimalinin ağırlık kazanmasının hemen ardından, olası erken seçim tarihi tartışılmaya başlandı. Bu kapsamda YSK, milletvekili genel seçiminin yenilenmesi halinde, yasadaki 90 günlük süreyi kısaltma yetkisi bulunduğuna oy birliği ile karar vermişti. YSK’nın bu kararının “kesin” olduğu ve itirazın mümkün bulunmadığı öğrenilirken, kararın da Meclis’te temsil edilen Ak Parti, CHP, MHP ve HDP YSK temsilcilerinin de olumlu görüşleri alındıktan sonra oy birliğiyle alındığına vurgu yapıldı.

60 güne çekilecek

Cumhurbaşkanı tarafından 45 günlük sürede hükümet kurulamadığı için erken seçim kararı alınması halinde, 90 gün sonra ilk pazar günü seçimin yapılması gerekiyor.

YSK kaynaklarından alınan bilgiye göre Erdoğan’ın erken seçim kararının ardından 90 günlük süre 60 güne çekilecek ve seçim takvimi 30 gün (1 ay) kısaltacak. Bu durumda, erken seçim Kasım ayı başında yapılabilecek.

YSK kaynakları, erken seçim kararı alınması halinde, seçimlerin 1 Kasım’da yapılması için takvimin hazır olduğunu ve bütün çalışmaların da bu tarih üzerinden yapıldığını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.