Erken Seçim Olabilir

Siyaset 26.11.2014 - 10:54, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2548+ kez okundu.
 

Erken Seçim Olabilir

Erken Seçim Olabilir

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi erken seçim için kasım ayı dile getirilirken, şimdilerde ise nisan ayı erken seçim tarihi olarak dillendirilmeye başlandı. Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası uzunca bir süre gündeme gelmeyen erken seçim tartışmaları öğrencilerin sınav maratonu nedeniyle tekrar gündeme geldi. Öğrencilerin nisan ayından sonra çok sayıda sınava gireceği bu nedenle de seçimlerin nisanda yapılacağı öngörüleri konuşuluyor. AK Parti’nin bazı kesimlerinden açıklamalar yapılsa da tatmin edici bulunmadı ve bu tartışmalar bitmedi. Konuyla ilgili açıklama yapan YSK Başkanı Sadi Güven, "Erken seçim kararı vermek YSK'nın görev ve yetki alanında değildir. YSK, cumhurbaşkanlığı seçiminden hemen sonra Haziran 2015 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimi ile ilgili çalışmalarına başlamıştır. Sistemin daha mükemmel hale getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir. YSK'da erken seçim alarmı yoktur" ifadelerini kullanınca bu açıklama da erken seçim olup olmayacağıyla ilgili tahminleri noktalamaya yetmedi. Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yapılan açıklamalarda erken seçim iddialarıyla ilgili birçok görüş bildirilirken net bir şekilde ‘Seçim erkene alınmayacak’ şeklinde bir ifade de kullanılmayınca da seçimin erkene alınabileceği ile ilgili tartışmalar da gitgide alevlenmeye başladı. Seçimin erkene alınma ihtimalinin yanı sıra AK Parti’nin kongre sürecinin hızla ilerlemesi de seçimin erkene alınabileceği ihtimallerini kuvvetlendiriyor. Muhalefet partileri de bu belirsizlik üzerine seçimin tarihi erkene alınacakmış gibi çalışmalarını hızlandırdı. Milliyetçi Hareket Partisi il ve ilçe kongreleri yaparak seçime daha enerjik ve güçlü kadrolarla girmek için çalışmalara başladı. Cumhuriyet Halk Partisi ise genel bir kongre sürecine girmese de eksiklik gördüğü teşkilatlarda tadilata giderek tazelenme süreci başlatacak. Erken seçim ihtimali Türkiye geneli gibi Ordu’yu da yakından ilgilendiriyor. Ordu, hem milletvekili sayısı bakımından erken seçim ihtimalini dikkate alıyor hem de mevcut milletvekillerinin tekrar aday olabilmek için yaptığı çalışmalar Ordulular tarafından yakından takip ediliyor. Ordu’da şimdiden başlayan tartışmalar, teşkilatlara da yansırken zaman zaman tartışmalar kamuoyunda da geniş yankı buluyor. Erken seçim ihtimali, gittikçe daha da güçleniyor.  
Erken Seçim Olabilir

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi erken seçim için kasım ayı dile getirilirken, şimdilerde ise nisan ayı erken seçim tarihi olarak dillendirilmeye başlandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası uzunca bir süre gündeme gelmeyen erken seçim tartışmaları öğrencilerin sınav maratonu nedeniyle tekrar gündeme geldi. Öğrencilerin nisan ayından sonra çok sayıda sınava gireceği bu nedenle de seçimlerin nisanda yapılacağı öngörüleri konuşuluyor. AK Parti’nin bazı kesimlerinden açıklamalar yapılsa da tatmin edici bulunmadı ve bu tartışmalar bitmedi. Konuyla ilgili açıklama yapan YSK Başkanı Sadi Güven, "Erken seçim kararı vermek YSK'nın görev ve yetki alanında değildir. YSK, cumhurbaşkanlığı seçiminden hemen sonra Haziran 2015 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimi ile ilgili çalışmalarına başlamıştır. Sistemin daha mükemmel hale getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir. YSK'da erken seçim alarmı yoktur" ifadelerini kullanınca bu açıklama da erken seçim olup olmayacağıyla ilgili tahminleri noktalamaya yetmedi.

Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yapılan açıklamalarda erken seçim iddialarıyla ilgili birçok görüş bildirilirken net bir şekilde ‘Seçim erkene alınmayacak’ şeklinde bir ifade de kullanılmayınca da seçimin erkene alınabileceği ile ilgili tartışmalar da gitgide alevlenmeye başladı.

Seçimin erkene alınma ihtimalinin yanı sıra AK Parti’nin kongre sürecinin hızla ilerlemesi de seçimin erkene alınabileceği ihtimallerini kuvvetlendiriyor.

Muhalefet partileri de bu belirsizlik üzerine seçimin tarihi erkene alınacakmış gibi çalışmalarını hızlandırdı. Milliyetçi Hareket Partisi il ve ilçe kongreleri yaparak seçime daha enerjik ve güçlü kadrolarla girmek için çalışmalara başladı. Cumhuriyet Halk Partisi ise genel bir kongre sürecine girmese de eksiklik gördüğü teşkilatlarda tadilata giderek tazelenme süreci başlatacak.

Erken seçim ihtimali Türkiye geneli gibi Ordu’yu da yakından ilgilendiriyor. Ordu, hem milletvekili sayısı bakımından erken seçim ihtimalini dikkate alıyor hem de mevcut milletvekillerinin tekrar aday olabilmek için yaptığı çalışmalar Ordulular tarafından yakından takip ediliyor.

Ordu’da şimdiden başlayan tartışmalar, teşkilatlara da yansırken zaman zaman tartışmalar kamuoyunda da geniş yankı buluyor. Erken seçim ihtimali, gittikçe daha da güçleniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.