ER MEYDANINDA 31 BAŞPEHLİVAN

08.07.2019 - 14:00, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2642+ kez okundu.
 

ER MEYDANINDA 31 BAŞPEHLİVAN

Türkiye'nin en eski festivallerinden biri olan 913. Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali’nde 30 başpehlivan mücadele edecek.

Türkiye'nin en eski festivallerinden biri olan 913. Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali’nde 31 başpehlivan mücadele edecek. 8-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan büyük festivalin son gününde pehlivanlar “Koçyiğitlerin Er Meydanı” olarak bilinen Aybastı ilçesinde kozlarını paylaşacak. Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Aybastı Belediyesinin birlikte organize ettiği ve her yıl on binlerce kişinin katılımıyla geleneksel olarak düzenlenen festivalde güreşseverler son gün gerçekleştirilecek olan güreş müsabakalarını bekliyor. Türklerin Karadeniz’e ilk giriş kapısı olarak bilinen Ordu Aybastı Perşembe Yaylası’nda 1105 yılında Trabzon Rum Devleti’ne karşı savaşırken Danişment Gazi’nin komutanı Emir Kümbet ve altı bin asker şehit düşmüştü. Bu yıl 31 başpehlivanın er meydanında sergileyeceği mücadeleyi merakla bekleyen güreşseverler şu isimleri izleme fırsatı bulacaklar; S.N. BOYLAR ADI SOYADI 1 BAŞ RECEP KARA 2 BAŞ FATİH ATLI 3 BAŞ MEHMET YEŞİL YEŞİL 4 BAŞ ABDULLAH GÜNGÖR 5 BAŞ SERHAT GÖKMEN 6 BAŞ SÜLEYMAN AYKIRI 7 BAŞ FARUK AKKOYUN 8 BAŞ NEDİM GÜREL 9 BAŞ SALİH ERİNÇ 10 BAŞ AHMET KAVAKÇI 11 BAŞ FATİH ÇAKIROĞLU 12 BAŞ FATİH BAKIR 13 BAŞ EKREM YAVUZ 14 BAŞ GÜNGÖR EKİN 15 BAŞ ALİ RIZA KAYA 16 BAŞ İBRAHİM KATKICI 17 BAŞ NURİ ZENGİN 18 BAŞ NADİR TAKI 19 BAŞ HASAN ZEYBEK 20 BAŞ RECEP TASLAK 21 BAŞ ONUR ŞENEL 22 BAŞ MECİT YILDIRIM 23 BAŞ FAİK SEZGİN 24 BAŞ AHMET SERBEST 25 BAŞ ALİ GÖKÇEN 26 BAŞ ARİF AKIN 27 BAŞ MUSTAFA BAŞDEMİR 28 BAŞ MURAT AYDOĞDU 29 BAŞ FATİH KOYUNCU 30 BAŞ ONUR BALCI 31 BAŞ OSMAN AYNUR RENKLİ BİR HAFTA OLACAK Bir hafta sürecek olan 913. Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali kapsamında 20. Aybastı Kabataş Kurultayı, Yamaç Paraşütü Gösterisi, Kulüplerarası Karakucak Güreşleri, Aybastı Perşembe Yaylası Türkiye Kano Etkinlikleri, En Lezzetli Peynir, En Güzel Koç, En Güzel Dişi ve Erkek Buzağı, Koyun Kırkma Yarışları, Golf Gösterisi, Ödüllü At Yarışları konser ve etkinliklerle renklenirken pazar günü yapılacak güreşlerle sona erecek.
Türkiye'nin en eski festivallerinden biri olan 913. Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali’nde 30 başpehlivan mücadele edecek.

Türkiye'nin en eski festivallerinden biri olan 913. Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali’nde 31 başpehlivan mücadele edecek.

8-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan büyük festivalin son gününde pehlivanlar “Koçyiğitlerin Er Meydanı” olarak bilinen Aybastı ilçesinde kozlarını paylaşacak.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Aybastı Belediyesinin birlikte organize ettiği ve her yıl on binlerce kişinin katılımıyla geleneksel olarak düzenlenen festivalde güreşseverler son gün gerçekleştirilecek olan güreş müsabakalarını bekliyor.

Türklerin Karadeniz’e ilk giriş kapısı olarak bilinen Ordu Aybastı Perşembe Yaylası’nda 1105 yılında Trabzon Rum Devleti’ne karşı savaşırken Danişment Gazi’nin komutanı Emir Kümbet ve altı bin asker şehit düşmüştü.

Bu yıl 31 başpehlivanın er meydanında sergileyeceği mücadeleyi merakla bekleyen güreşseverler şu isimleri izleme fırsatı bulacaklar;

S.N. BOYLAR ADI SOYADI

1 BAŞ RECEP KARA

2 BAŞ FATİH ATLI

3 BAŞ MEHMET YEŞİL YEŞİL

4 BAŞ ABDULLAH GÜNGÖR

5 BAŞ SERHAT GÖKMEN

6 BAŞ SÜLEYMAN AYKIRI

7 BAŞ FARUK AKKOYUN

8 BAŞ NEDİM GÜREL

9 BAŞ SALİH ERİNÇ

10 BAŞ AHMET KAVAKÇI

11 BAŞ FATİH ÇAKIROĞLU

12 BAŞ FATİH BAKIR

13 BAŞ EKREM YAVUZ

14 BAŞ GÜNGÖR EKİN

15 BAŞ ALİ RIZA KAYA

16 BAŞ İBRAHİM KATKICI

17 BAŞ NURİ ZENGİN

18 BAŞ NADİR TAKI

19 BAŞ HASAN ZEYBEK

20 BAŞ RECEP TASLAK

21 BAŞ ONUR ŞENEL

22 BAŞ MECİT YILDIRIM

23 BAŞ FAİK SEZGİN

24 BAŞ AHMET SERBEST

25 BAŞ ALİ GÖKÇEN

26 BAŞ ARİF AKIN

27 BAŞ MUSTAFA BAŞDEMİR

28 BAŞ MURAT AYDOĞDU

29 BAŞ FATİH KOYUNCU

30 BAŞ ONUR BALCI

31 BAŞ OSMAN AYNUR

RENKLİ BİR HAFTA OLACAK

Bir hafta sürecek olan 913. Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali kapsamında 20. Aybastı Kabataş Kurultayı, Yamaç Paraşütü Gösterisi, Kulüplerarası Karakucak Güreşleri, Aybastı Perşembe Yaylası Türkiye Kano Etkinlikleri, En Lezzetli Peynir, En Güzel Koç, En Güzel Dişi ve Erkek Buzağı, Koyun Kırkma Yarışları, Golf Gösterisi, Ödüllü At Yarışları konser ve etkinliklerle renklenirken pazar günü yapılacak güreşlerle sona erecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.