EMZİRMENİN MUHTEŞEM FAYDALARI

Sağlık 04.10.2019 - 17:38, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2619+ kez okundu.
 

EMZİRMENİN MUHTEŞEM FAYDALARI

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nermin Eribol, “Emzirme, göğüs kanseri, rahim için tabakası kanseri ve meme kanserine yakalanma riskini azaltır, anneyi ileride ortaya çıkacak kemik erimesinden korur, uterusun eski haline dönmesine yardımcı olur, anneyi aşırı kan kaybından ve anemiden korur” dedi.

Özel Ordu sevgi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nermin Eribol, 1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında anne sütünün önemi hakkında açıklamalarda bulundu. Anne sütünün bebeklerde D ve K vitamini dışında enerji ve besin öğesi gereksinimini uygun miktar ve kalitede sağlayarak bebeğin optimal beslenmesini sağladığını belirten Eribol, alt solunum yolu enfeksiyonları, orta kulak iltihabı, bakteriyel menenjit, idrar yolu enfeksiyonları, alerjik hastalıklar, ani bebek ölümü, insüline bağlı diyabet, ishal, lenfomalar, OBEZİTE, iltihaplı bağırsak hastalığı, ülseratif kolit gibi akut ve kronik hastalıkların riskini azatlığını söyledi. Annelere de faydası var Emzirmenin annelere de faydası olduğunu kaydeden Eribol, “Emzirme, göğüs kanseri, rahim için tabakası kanseri ve meme kanserine yakalanma riskini azaltır, anneyi ileride ortaya çıkacak kemik erimesindenkorur, uterusun eski haline dönmesine yardımcı olur, anneyi aşırı kan kaybından ve anemiden korur. Emzirme kilo vermeyi kolaylaştırır. Em­zirme, kadının günlük enerji gereksinimi yaklaşık 500-600 kalori arttırır. Sağlıklı ve doğru beslenen anne, emzirme sırasında enerji harcadığından ve süt üretimi için yağ dokusu kullanıldığından daha kolay ağırlık kaybeder” diye konuştu. 
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nermin Eribol, “Emzirme, göğüs kanseri, rahim için tabakası kanseri ve meme kanserine yakalanma riskini azaltır, anneyi ileride ortaya çıkacak kemik erimesinden korur, uterusun eski haline dönmesine yardımcı olur, anneyi aşırı kan kaybından ve anemiden korur” dedi.

Özel Ordu sevgi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nermin Eribol, 1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında anne sütünün önemi hakkında açıklamalarda bulundu. Anne sütünün bebeklerde D ve K vitamini dışında enerji ve besin öğesi gereksinimini uygun miktar ve kalitede sağlayarak bebeğin optimal beslenmesini sağladığını belirten Eribol, alt solunum yolu enfeksiyonları, orta kulak iltihabı, bakteriyel menenjit, idrar yolu enfeksiyonları, alerjik hastalıklar, ani bebek ölümü, insüline bağlı diyabet, ishal, lenfomalar, OBEZİTE, iltihaplı bağırsak hastalığı, ülseratif kolit gibi akut ve kronik hastalıkların riskini azatlığını söyledi.

Annelere de faydası var

Emzirmenin annelere de faydası olduğunu kaydeden Eribol, “Emzirme, göğüs kanseri, rahim için tabakası kanseri ve meme kanserine yakalanma riskini azaltır, anneyi ileride ortaya çıkacak kemik erimesindenkorur, uterusun eski haline dönmesine yardımcı olur, anneyi aşırı kan kaybından ve anemiden korur. Emzirme kilo vermeyi kolaylaştırır. Em­zirme, kadının günlük enerji gereksinimi yaklaşık 500-600 kalori arttırır. Sağlıklı ve doğru beslenen anne, emzirme sırasında enerji harcadığından ve süt üretimi için yağ dokusu kullanıldığından daha kolay ağırlık kaybeder” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.