EMİR KÜMBET VE KAHRAMANLARI ANILACAK

Gündem 16.06.2018 - 10:31, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4018+ kez okundu.
 

EMİR KÜMBET VE KAHRAMANLARI ANILACAK

Türklerin Karadeniz’e ilk giriş kapısı olan Perşembe Yaylasında 1105 yılında Trabzon Rum Devletine karşı savaşırken şehit düşen Danişment Gazi’nin komutanı Emir Kümbet ve altı bin şehit Aybastı Perşembe Yaylasında anılacak.

Türklerin Karadeniz’e ilk giriş kapısı olan Perşembe Yaylasında 1105 yılında Trabzon Rum Devletine karşı savaşırken şehit düşen Danişment Gazi’nin komutanı Emir Kümbet ve altı bin şehit Aybastı Perşembe Yaylasında anılacak. Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan proje kapsamında 2 bin genç gerçekleştirilen kahramanlığı yerinde yaşayacaklar. 70 bin kişilik Ordu’ya 10 bin kişi savaştı Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ve proje ofisinin çalışmaları ile Orduya gençler için yeni projeler kazandırmaya devam ettiklerini söyleyen Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç: “Proje ofisimizin hazırlayıp sunduğu bir proje daha Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığımız tarafından kabul edildi. Ordu’nun Perşembe Yaylasında Emir Kümbet ve 6 Bin Şehidi Anma programımız onayladı. Bu kapsamda Ordu’nun Perşembe Yaylasında 1105 tarihinde büyük bir savaş olmuştu. Bu savaşta Trabzon Rum Devletinin 70 bin kişilik ordusuna karşı Danişmentliler Beyliği’nin 10 bin kişilik ordusu savaşmıştı ve bizde yaşanan bu kahramanlığı savaşın olduğu yerde yeniden yaşayacağız” açıklamasını yaptı.  Türklerin Karadeniz’e açılan kapısı: Perşembe Yaylası… Perşembe Yaylasının Türkiye için çok önemli bir yer olduğuna dikkat çeken Spor İl Müdürü Mustafa Genç: ”Burası Türkler’ in Karadeniz’e giriş kapısı. Daniştmend Gazi bu önemli savaşta yararlanmış ve üç gün sonra şehit olmuştu ve aynı zamanda Danişmentliler Beyliğinin Ordu Komutanı Emir Kümbet ve 6 bin askeri burada şehit olmuştu bununla ilgili Aybastı Belediyemiz’de savaşın olduğu yere bir şehitlik yaptı ve oradaki türbeyi onardı. Biz de inşallah orada 6 Temmuz Cuma günü 19 ilçeden toplanan iki bin gencimizle birlikte bir anma programı gerçekleştireceğiz.  Buradaki amaç gençlerin tarih bilincini arttırmak, gençlerin tarihi daha çok özümsemelerini, yaşadığımız olayları sorgulamalarını ve bizim buralara gelme sebebimizi daha iyi idrak etmelerin yani tarihimiz ile ilgili bağ kurmaları için bu gibi tarihsel süreçleri tarihin yaşandığı yerde yaşamalarını hedefliyoruz” açıklamasını yaptı. Perşembe Yaylasının tanıtımına katkı sağlıyoruz…  Gerçekleştirilen projeni Aybastı Perşembe Yaylası içinde çok büyük öneme sahip olduğuna vurgu yapan Mustafa Genç: “Bu projeyle birlikte Aynı zamanda Ordumuzun doğal güzelliği olan Perşembe yaylamızın ulusal anlamda da tanıtımına katkı sağlamış olacağız. Ordumuza kazandırılan bu programımız gençlerimiz için Perşembe yaylamız için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ
Türklerin Karadeniz’e ilk giriş kapısı olan Perşembe Yaylasında 1105 yılında Trabzon Rum Devletine karşı savaşırken şehit düşen Danişment Gazi’nin komutanı Emir Kümbet ve altı bin şehit Aybastı Perşembe Yaylasında anılacak.
Türklerin Karadeniz’e ilk giriş kapısı olan Perşembe Yaylasında 1105 yılında Trabzon Rum Devletine karşı savaşırken şehit düşen Danişment Gazi’nin komutanı Emir Kümbet ve altı bin şehit Aybastı Perşembe Yaylasında anılacak.
Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan proje kapsamında 2 bin genç gerçekleştirilen kahramanlığı yerinde yaşayacaklar.
70 bin kişilik Ordu’ya 10 bin kişi savaştı
Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ve proje ofisinin çalışmaları ile Orduya gençler için yeni projeler kazandırmaya devam ettiklerini söyleyen Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç: “Proje ofisimizin hazırlayıp sunduğu bir proje daha Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığımız tarafından kabul edildi. Ordu’nun Perşembe Yaylasında Emir Kümbet ve 6 Bin Şehidi Anma programımız onayladı. Bu kapsamda Ordu’nun Perşembe Yaylasında 1105 tarihinde büyük bir savaş olmuştu. Bu savaşta Trabzon Rum Devletinin 70 bin kişilik ordusuna karşı Danişmentliler Beyliği’nin 10 bin kişilik ordusu savaşmıştı ve bizde yaşanan bu kahramanlığı savaşın olduğu yerde yeniden yaşayacağız” açıklamasını yaptı. 
Türklerin Karadeniz’e açılan kapısı: Perşembe Yaylası…
Perşembe Yaylasının Türkiye için çok önemli bir yer olduğuna dikkat çeken Spor İl Müdürü Mustafa Genç: ”Burası Türkler’ in Karadeniz’e giriş kapısı. Daniştmend Gazi bu önemli savaşta yararlanmış ve üç gün sonra şehit olmuştu ve aynı zamanda Danişmentliler Beyliğinin Ordu Komutanı Emir Kümbet ve 6 bin askeri burada şehit olmuştu bununla ilgili Aybastı Belediyemiz’de savaşın olduğu yere bir şehitlik yaptı ve oradaki türbeyi onardı. Biz de inşallah orada 6 Temmuz Cuma günü 19 ilçeden toplanan iki bin gencimizle birlikte bir anma programı gerçekleştireceğiz.  Buradaki amaç gençlerin tarih bilincini arttırmak, gençlerin tarihi daha çok özümsemelerini, yaşadığımız olayları sorgulamalarını ve bizim buralara gelme sebebimizi daha iyi idrak etmelerin yani tarihimiz ile ilgili bağ kurmaları için bu gibi tarihsel süreçleri tarihin yaşandığı yerde yaşamalarını hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.
Perşembe Yaylasının tanıtımına katkı sağlıyoruz… 
Gerçekleştirilen projeni Aybastı Perşembe Yaylası içinde çok büyük öneme sahip olduğuna vurgu yapan Mustafa Genç: “Bu projeyle birlikte Aynı zamanda Ordumuzun doğal güzelliği olan Perşembe yaylamızın ulusal anlamda da tanıtımına katkı sağlamış olacağız. Ordumuza kazandırılan bu programımız gençlerimiz için Perşembe yaylamız için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.