EL SANATLARI FESTİVALİ SONA ERDİ

Sanat 22.05.2017 - 16:15, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4190+ kez okundu.
 

EL SANATLARI FESTİVALİ SONA ERDİ

Ordu Büyükşehir Belediyesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte düzenlediği “Ellerde Gizli Sanatlar” adlı el sanatları festivali sona erdi.

BİRBİRİNDEN GÜZEL EL SANATLARI SERGİLENDİ   Karadeniz Bölgesi’nde bir ilk olan el sanatları festivaline Türkiye’nin değişik yörelerinden 40’ın üzerinde zanaatkâr katıldı. Yedi gün süren festivale katılan Ordulu vatandaşlar, Rize bezi dokuma, ebru, çömlekçilik, dokumacılık, ahşap işçiliği, cam üfleme, sedefkârlık, keçecilik, gümüş kazaz örücülüğü, cam işçiliği, ipek dokumacılık, tespih yapımı, ahşap oyuncak yapımı, bastonculuk, kemençe, tulum, ney çalgı yapımı, ahşap kaşık yapımı, deri işçiliği, bakır işleme, yazmacılık, taş işçiliği, bakırcılık, çinicilik, iğne oyası, sim sırma işleme, bıçakçılık, lületaşı, geleneksel giysili bebek yapımı, kukla ve tasvir, gümüş işleme/telkari, yemenicilik, tel kırma, keçecilik ve halı dokuma sanatına dair birbirinden özel eserleri görme imkânı buldu.   ZANAATKÂRLAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ   Zanaatkârların hünerlerini sergilediği festival boyunca Ordulular, birçoğunu ilk defa gördükleri el sanatlarının usta ellerde nasıl meydana geldiğine şahit olurken, ürün satışlarına da yoğun ilgi gösterdi.   FESTİVALDE GÜNDÜZ SERGİ, AKŞAM KONSER COŞKUSU VARDI   Yedi gün boyunca birbirinden değerli sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilen konserlerle de coşkunun bol olduğu festivalin ilk akşamı Sıtkı Akın ve Pelin Çetin, Salı akşamı Azerin, Volkan Arslan ve Ahmet Tuzlu, Çarşamba akşamı Aydın Beyoğlu ve Oflu Ali, Perşembe akşamı Hülya Polat, Cuma akşamı (Kont ) Adnan Yılmaz ve Cumartesi akşamında Arslanbek Sultanbekov Ordulularla buluştu.   FESTİVALDE MAYIS YEDİSİ COŞKUSU   Mayıs 7’sine denk gelen el sanatları festivalinin altıncı gününde, festivale yoğun bir katılım oldu. Sahile akın eden vatandaşlar, festivalde el sanatları stantlarına da büyük ilgi gösterdi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT) oyuncularının festival alanında oynadığı “Ayyar Hamza” adlı tiyatro oyunu, binlerce kişi tarafından ilgi ve beğeniyle izlendi. Gün boyunca yöresel sanatçılar birbirinden güzel parçaları seslendirirken, festival kapsamında stant açan zanaatkârlardan Klarnet Ustası Cemil Çakmak, Ney Ustası Coşkun Sezer Taşlı, Tulum Ustası Süleyman Serin ve Kemençe Ustası Hayri Aslan da ürettikleri çalgılarla mini konserler vererek vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı.   KATILIM BELGELERİ VERİLDİ   Festivalin sonunda zanaatkârlara ve bu önemli organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ve katılım belgesi takdim edildi.
Ordu Büyükşehir Belediyesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte düzenlediği “Ellerde Gizli Sanatlar” adlı el sanatları festivali sona erdi.

BİRBİRİNDEN GÜZEL EL SANATLARI SERGİLENDİ

 

Karadeniz Bölgesi’nde bir ilk olan el sanatları festivaline Türkiye’nin değişik yörelerinden 40’ın üzerinde zanaatkâr katıldı. Yedi gün süren festivale katılan Ordulu vatandaşlar, Rize bezi dokuma, ebru, çömlekçilik, dokumacılık, ahşap işçiliği, cam üfleme, sedefkârlık, keçecilik, gümüş kazaz örücülüğü, cam işçiliği, ipek dokumacılık, tespih yapımı, ahşap oyuncak yapımı, bastonculuk, kemençe, tulum, ney çalgı yapımı, ahşap kaşık yapımı, deri işçiliği, bakır işleme, yazmacılık, taş işçiliği, bakırcılık, çinicilik, iğne oyası, sim sırma işleme, bıçakçılık, lületaşı, geleneksel giysili bebek yapımı, kukla ve tasvir, gümüş işleme/telkari, yemenicilik, tel kırma, keçecilik ve halı dokuma sanatına dair birbirinden özel eserleri görme imkânı buldu.

 

ZANAATKÂRLAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

 

Zanaatkârların hünerlerini sergilediği festival boyunca Ordulular, birçoğunu ilk defa gördükleri el sanatlarının usta ellerde nasıl meydana geldiğine şahit olurken, ürün satışlarına da yoğun ilgi gösterdi.

 

FESTİVALDE GÜNDÜZ SERGİ, AKŞAM KONSER COŞKUSU VARDI

 

Yedi gün boyunca birbirinden değerli sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilen konserlerle de coşkunun bol olduğu festivalin ilk akşamı Sıtkı Akın ve Pelin Çetin, Salı akşamı Azerin, Volkan Arslan ve Ahmet Tuzlu, Çarşamba akşamı Aydın Beyoğlu ve Oflu Ali, Perşembe akşamı Hülya Polat, Cuma akşamı (Kont ) Adnan Yılmaz ve Cumartesi akşamında Arslanbek Sultanbekov Ordulularla buluştu.

 

FESTİVALDE MAYIS YEDİSİ COŞKUSU

 

Mayıs 7’sine denk gelen el sanatları festivalinin altıncı gününde, festivale yoğun bir katılım oldu. Sahile akın eden vatandaşlar, festivalde el sanatları stantlarına da büyük ilgi gösterdi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT) oyuncularının festival alanında oynadığı “Ayyar Hamza” adlı tiyatro oyunu, binlerce kişi tarafından ilgi ve beğeniyle izlendi. Gün boyunca yöresel sanatçılar birbirinden güzel parçaları seslendirirken, festival kapsamında stant açan zanaatkârlardan Klarnet Ustası Cemil Çakmak, Ney Ustası Coşkun Sezer Taşlı, Tulum Ustası Süleyman Serin ve Kemençe Ustası Hayri Aslan da ürettikleri çalgılarla mini konserler vererek vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı.

 

KATILIM BELGELERİ VERİLDİ

 

Festivalin sonunda zanaatkârlara ve bu önemli organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ve katılım belgesi takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.