EĞİTİM TAMAMLANDI

Gündem 08.10.2018 - 15:19, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2589+ kez okundu.
 

EĞİTİM TAMAMLANDI

Klinik Toksikoloji Derneği tarafından daha önce ülkemizin değişik illerinde 20 kez yapılan “Klinik Toksikoloji Okulu”nun 21’incisi ilimizde yapıldı.

Klinik Toksikoloji Derneği tarafından daha önce ülkemizin değişik illerinde 20 kez yapılan “Klinik Toksikoloji Okulu”nun 21’incisi ilimizde yapıldı. Klinik Toksikoloji Derneği ile Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı tarafından organize edilen bu eğitim; Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Ordu Valiliği ve Ordu İl Sağlık Müdürlüğü’nün destekleriyle gerçekleştirildi. Toplantı sekretaryasını Uzm. Dr. İlker Coşkun ve Dr. Öğretim Üyesi Zübeyir Cebeci’nin yürüttüğü DOKA eğitim projesi, 6 Ekim Cumartesi günü Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya ilimiz ve çevre illerden yaklaşık 100 sağlık çalışanı katıldı. Açılışta konuşan Klinik Toksikoloji Dernek Başkanı Prof. Dr. Lale Karabıyık, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hakan Timur, “Klinik toksikolojinin tıpta uzmanlık branşları içinde henüz yer almadığını ve bu nedenle son dönemde yan dal ya da ana dal olarak planlanması konusunun ülke gündeminde tartışıldığını” ifade ettiler. Klinik Toksikoloji Dernek Başkanı Prof. Dr. Lale Karabıyık, “Klinik Toksikoloji Derneği üyelerinin çoğunluğunun anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı olduğunu ve bu üyelerin bir kısmının toksikoloji alanında doktora çalışmalarını tamamlayarak toksikoloji bilim doktoru unvanını aldığını” belirtti. “Ordu 21. Klinik Toksikoloji Okulu” programı çerçevesinde, bölgemizde sık görülen, toplumun büyük kesimini ilgilendiren ve önemli sağlık sorunları oluşturan zehirlenme konuları anlatıldı. Programda, mantar, karbon monoksit, tarım ilaçları, ilaçlar, ağır metaller, alkol, bağımlılık yapan maddeler ile zehirlenmeler, hayvan ısırık ve sokmaları gibi önemli konular yer aldı. Program içeriğindeki dersler, İstanbul, Ankara, Yozgat, Trabzon, Giresun ve Ordu’dan görevlendirilen klinik toksikoloji derneğinin eğitmen üyeleri tarafından verildi. Toplantıda yer alan katılımcılar, anlatılan konuların güncel ve önemli olduğunu,  toplantının çok verimli geçtiğini, bu etkinliğin devamının diğer illerde de yapılmasını temenni ettiler.
Klinik Toksikoloji Derneği tarafından daha önce ülkemizin değişik illerinde 20 kez yapılan “Klinik Toksikoloji Okulu”nun 21’incisi ilimizde yapıldı.

Klinik Toksikoloji Derneği tarafından daha önce ülkemizin değişik illerinde 20 kez yapılan “Klinik Toksikoloji Okulu”nun 21’incisi ilimizde yapıldı.

Klinik Toksikoloji Derneği ile Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı tarafından organize edilen bu eğitim; Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Ordu Valiliği ve Ordu İl Sağlık Müdürlüğü’nün destekleriyle gerçekleştirildi.

Toplantı sekretaryasını Uzm. Dr. İlker Coşkun ve Dr. Öğretim Üyesi Zübeyir Cebeci’nin yürüttüğü DOKA eğitim projesi, 6 Ekim Cumartesi günü Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya ilimiz ve çevre illerden yaklaşık 100 sağlık çalışanı katıldı.

Açılışta konuşan Klinik Toksikoloji Dernek Başkanı Prof. Dr. Lale Karabıyık, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hakan Timur, “Klinik toksikolojinin tıpta uzmanlık branşları içinde henüz yer almadığını ve bu nedenle son dönemde yan dal ya da ana dal olarak planlanması konusunun ülke gündeminde tartışıldığını” ifade ettiler. Klinik Toksikoloji Dernek Başkanı Prof. Dr. Lale Karabıyık, “Klinik Toksikoloji Derneği üyelerinin çoğunluğunun anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı olduğunu ve bu üyelerin bir kısmının toksikoloji alanında doktora çalışmalarını tamamlayarak toksikoloji bilim doktoru unvanını aldığını” belirtti.

“Ordu 21. Klinik Toksikoloji Okulu” programı çerçevesinde, bölgemizde sık görülen, toplumun büyük kesimini ilgilendiren ve önemli sağlık sorunları oluşturan zehirlenme konuları anlatıldı. Programda, mantar, karbon monoksit, tarım ilaçları, ilaçlar, ağır metaller, alkol, bağımlılık yapan maddeler ile zehirlenmeler, hayvan ısırık ve sokmaları gibi önemli konular yer aldı. Program içeriğindeki dersler, İstanbul, Ankara, Yozgat, Trabzon, Giresun ve Ordu’dan görevlendirilen klinik toksikoloji derneğinin eğitmen üyeleri tarafından verildi.

Toplantıda yer alan katılımcılar, anlatılan konuların güncel ve önemli olduğunu,  toplantının çok verimli geçtiğini, bu etkinliğin devamının diğer illerde de yapılmasını temenni ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.