EĞİTİM SERTİFİKALARINI ALDILAR

Gündem 13.11.2018 - 10:49, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2632+ kez okundu.
 

EĞİTİM SERTİFİKALARINI ALDILAR

Ordu Ticaret Borsası tarafından Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına sunulan ve Ordu Valiliği ile ortak hazırlanan, “Fizibilite Raporu Hazırlama Eğitimi” başlıklı teknik destek projesi eğitim programı tamamlandı.

Ordu Ticaret Borsası tarafından Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına sunulan ve Ordu Valiliği ile ortak hazırlanan, “Fizibilite Raporu Hazırlama Eğitimi” başlıklı teknik destek projesi eğitim programı tamamlandı.  Gerçekleştirilen eğitime farklı kurumlardan katılan 14 kişi eğitimini tamamlayarak sertifikalarını aldılar.  Konuyla ilgili konuşan Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman; “Fizibilite raporları teşviklerin doğru ve karlı sektörlere aktarılması, yatırımcının risklerini görmesi ve yatırıma karar verme sürecinin hızlanması amacıyla önem taşımaktadır. Ordu ili içerisinde neredeyse her kurumda proje ofisi bulunmaktadır. Fakat il ekonomisine yön veren sektörlere yönelik, fizibilite çalışmaları neredeyse hazırlanmamıştır. Yatırımcılar doğrudan projeleri hazırlamakta ve uygulama sürecinde karşılaştıkları sorunlara göğüs germek zorunda kalmaktadırlar. Karlılık oranı çok düşük, yatırımcıya uzun süre kar ettirmeyecek yatırımlarda söz konusu olabilmektedir. Fizibilite raporları hazırlanması gereken süreçlerde kurumlar bu işlemi hizmet alımı ile gerçekleştirmekte ve bu süreç, maliyet fazlası ve zaman kaybı olarak kurumlara yansımaktadır. Ülkemizin kıt kaynaklarının doğru ve karlı sektörlere aktarılması mikro ölçekte firmalara katkı sağlasa da, makro ölçekte ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Bu sebeple kurumların ilgili birimlerinde, fizibilite raporu hazırlayabilen kalifiye elemanlara ihtiyaç bulunmaktadır. Bu şekilde ilde her alanda fizibilite raporları hazırlanabilecek, zaman ve maliyetten tasarruf edilebilecektir. Bu kapsamda, ilin sos yo-ekonomik gelişmesine katkı sağlayacak her türlü faaliyette yer almaya çalışan ve hizmet verdiği sektörün gelişmesine dair üzerinde sorumluluk taşıyan Ordu Ticaret Borsası, ilde fizibilite raporu hazırlayabilen kalifiye eleman yetiştirilmesi için bu projeyi hazırlamıştır. Eğitimin sonunda katılımcılar, nitelikli bir fizibilitenin hangi özelliklere sahip olması gerektiğini, iyi bir fizibilitede aranması gereken cevapları, fizibilite hazırlama konusunda teknik, ekonomik ve mali yönden gerekli yöntem ve örnekleri uygulamalı şekilde öğrenebileceklerdir. Yatırım projelerinin gerçekleştirilmesi konusunda alınacak kararlara esas teşkil eden fizibilite raporunun nitelikli şekilde hazırlanması konusunda ilgili taraflar üzerinde farkındalığın arttırılması ve fizibilite raporu hazırlarken değerlendirmeye esas kritik noktaların somutlaştırılması konusundaki bilincin arttırılması sağlanabilecektir.” dedi.  
Ordu Ticaret Borsası tarafından Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına sunulan ve Ordu Valiliği ile ortak hazırlanan, “Fizibilite Raporu Hazırlama Eğitimi” başlıklı teknik destek projesi eğitim programı tamamlandı.
Ordu Ticaret Borsası tarafından Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına sunulan ve Ordu Valiliği ile ortak hazırlanan, “Fizibilite Raporu Hazırlama Eğitimi” başlıklı teknik destek projesi eğitim programı tamamlandı.
 Gerçekleştirilen eğitime farklı kurumlardan katılan 14 kişi eğitimini tamamlayarak sertifikalarını aldılar.
 Konuyla ilgili konuşan Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman; “Fizibilite raporları teşviklerin doğru ve karlı sektörlere aktarılması, yatırımcının risklerini görmesi ve yatırıma karar verme sürecinin hızlanması amacıyla önem taşımaktadır. Ordu ili içerisinde neredeyse her kurumda proje ofisi bulunmaktadır. Fakat il ekonomisine yön veren sektörlere yönelik, fizibilite çalışmaları neredeyse hazırlanmamıştır. Yatırımcılar doğrudan projeleri hazırlamakta ve uygulama sürecinde karşılaştıkları sorunlara göğüs germek zorunda kalmaktadırlar. Karlılık oranı çok düşük, yatırımcıya uzun süre kar ettirmeyecek yatırımlarda söz konusu olabilmektedir. Fizibilite raporları hazırlanması gereken süreçlerde kurumlar bu işlemi hizmet alımı ile gerçekleştirmekte ve bu süreç, maliyet fazlası ve zaman kaybı olarak kurumlara yansımaktadır. Ülkemizin kıt kaynaklarının doğru ve karlı sektörlere aktarılması mikro ölçekte firmalara katkı sağlasa da, makro ölçekte ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Bu sebeple kurumların ilgili birimlerinde, fizibilite raporu hazırlayabilen kalifiye elemanlara ihtiyaç bulunmaktadır. Bu şekilde ilde her alanda fizibilite raporları hazırlanabilecek, zaman ve maliyetten tasarruf edilebilecektir.
Bu kapsamda, ilin sos yo-ekonomik gelişmesine katkı sağlayacak her türlü faaliyette yer almaya çalışan ve hizmet verdiği sektörün gelişmesine dair üzerinde sorumluluk taşıyan Ordu Ticaret Borsası, ilde fizibilite raporu hazırlayabilen kalifiye eleman yetiştirilmesi için bu projeyi hazırlamıştır. Eğitimin sonunda katılımcılar, nitelikli bir fizibilitenin hangi özelliklere sahip olması gerektiğini, iyi bir fizibilitede aranması gereken cevapları, fizibilite hazırlama konusunda teknik, ekonomik ve mali yönden gerekli yöntem ve örnekleri uygulamalı şekilde öğrenebileceklerdir. Yatırım projelerinin gerçekleştirilmesi konusunda alınacak kararlara esas teşkil eden fizibilite raporunun nitelikli şekilde hazırlanması konusunda ilgili taraflar üzerinde farkındalığın arttırılması ve fizibilite raporu hazırlarken değerlendirmeye esas kritik noktaların somutlaştırılması konusundaki bilincin arttırılması sağlanabilecektir.” dedi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.