DUMANSIZ HAVA SAHA DENETİMİ YAPILDI

Gündem 28.12.2019 - 00:13, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2781+ kez okundu.
 

DUMANSIZ HAVA SAHA DENETİMİ YAPILDI

Ordu İl Merkezinde Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu ve Sağlık Müdürlüğü yöneticilerinin katılımıyla dumansız hava sahası uygulamasının güçlendirilmesi ve tütünle mücadele konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla tütün denetimi yapıldı.

Ordu İl Merkezinde Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu ve Sağlık Müdürlüğü yöneticilerinin katılımıyla  dumansız hava sahası uygulamasının güçlendirilmesi ve tütünle mücadele konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla tütün denetimi yapıldı. Denetimler iş yerleri, kahvehaneler ve kamuya açık alanlarda yapıldı. "Tütün Kontrolü Strateji Belgesi ve Eylem Planı" kapsamında, pasif etkilenmenin önlenmesi, tütün ürünleri kullanımının zararları konusunda olumlu tutum ve davranışların geliştirilmesi ve farkındalık yaratılması amacıyla, Altınordu’da faaliyet gösteren işyerlerinde incelemelerde bulunuldu. 2019 yılında Ordu İl genelinde toplam 60.184 işletmeye denetim yapılmıştır. Bu denetimler sonucunda 206 işletmeye ve 126 kişiye idari para cezası, 7 işletmeye kapatma cezası uygulanmıştır. Tütün ihbar hattına gelen 373 ihbar değerlendirilmiş olup, yapılan değerlendirme sonucunda 39 işletmeye cezai işlem uygulanmıştır. 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunun uygulanması kapsamında denetim ve bilgilendirmelere hassasiyetle devam edilecektir.   
Ordu İl Merkezinde Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu ve Sağlık Müdürlüğü yöneticilerinin katılımıyla dumansız hava sahası uygulamasının güçlendirilmesi ve tütünle mücadele konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla tütün denetimi yapıldı.

Ordu İl Merkezinde Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu ve Sağlık Müdürlüğü yöneticilerinin katılımıyla  dumansız hava sahası uygulamasının güçlendirilmesi ve tütünle mücadele konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla tütün denetimi yapıldı. Denetimler iş yerleri, kahvehaneler ve kamuya açık alanlarda yapıldı. "Tütün Kontrolü Strateji Belgesi ve Eylem Planı" kapsamında, pasif etkilenmenin önlenmesi, tütün ürünleri kullanımının zararları konusunda olumlu tutum ve davranışların geliştirilmesi ve farkındalık yaratılması amacıyla, Altınordu’da faaliyet gösteren işyerlerinde incelemelerde bulunuldu.

2019 yılında Ordu İl genelinde toplam 60.184 işletmeye denetim yapılmıştır. Bu denetimler sonucunda 206 işletmeye ve 126 kişiye idari para cezası, 7 işletmeye kapatma cezası uygulanmıştır. Tütün ihbar hattına gelen 373 ihbar değerlendirilmiş olup, yapılan değerlendirme sonucunda 39 işletmeye cezai işlem uygulanmıştır.

4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunun uygulanması kapsamında denetim ve bilgilendirmelere hassasiyetle devam edilecektir.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.