DOKTORLAR 2 GÜN iŞi BIRAKTI

Sağlık 07.02.2022 - 23:51, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3005+ kez okundu.
 

DOKTORLAR 2 GÜN iŞi BIRAKTI

Hekimler iş bırakma eylemi yaptı bundan habersiz hastalar perişan oldu.

Hekimler iş bırakma eylemi yaptı bundan habersiz hastalar perişan oldu. Ordu’yla birlikte diğer illerde Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin geri çekilmesi nedeniyle doktorlar Pazartesi ve salı iş bıraktı.  Hekimler, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin geri çekilmesi ve aile hekimlerinin özlük haklarında iyileştirmeye gidilmesi talebiyle bugün ve yarın iş bırakma eylemi yapıyor.  Ordu’da da hekimlerin iş bırakma eyleminden habersiz olan vatandaşlar zor durumda kaldı. Hastanelere giden hastalar muayene olamadan geri dönmek zorunda kaldı.  Hekimler Birliği Sendikası’ndan yapılan açıklamada şubat'ta iki, mart'ta da üç gün iş bırakma eylemi yapılacağı duyuruldu.  “SESİMİZ DUYULMADI” Açıklamada şu sözlere yer verildi: “Hekim Birliği Sendikası olarak hekimlerin ortak ve meşru taleplerinin gerçekleştirilmesi için 7-8 Şubat ile 17-18 Şubat tarihlerinde iş bırakma kararı aldık. Tüm Hekim ve Diş Hekimlerimizle Birlikte Eylemdeyiz. Bu kararı alırken diğer Hekim Sendikaları ile iletişime geçilmiş ve ortak karar ve eylem çağrısı yapılmıştır. Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin geri çekilmesi ve aile hekimlerinin özlük haklarında iyileştirmeye gidilmesi hakkında bir adısm atılmamış olması nedeniyle Sendikamız Ocak ayında yeniden bir gün iş bırakma eylemi yapmak durumunda kalmıştır. Bu eylemimizle haklarımızın gasp edildiğini, değersizleştirildiğimizi, darp, şiddetin her gün bizi tehdit ve mağdur ettiğini, yine haksız malpraktis davaları ile bütün geleceğimizin ve hayatımızın karartıldığını anlattık. Bakanlığımızdan artık biz hekimleri temsil edenleri muhatap almasını isteyerek yapılan haksızlıkları izah etmek ve çözüm önerileri getirmek istedik. Ancak sesimiz yine duyulmadı, ya da duymazdan gelindi ve kendimizi Şubat eylemlerine zorlanmış olarak gördük.  İş bırakma eylemi yapılan günlerde Acil Servis ve Poliklinikleri, COVİD, Doğum Salonu, Onkoloji, Hematoloji Poliklinikleri ve tüm yatan hasta servis çalışmaları hariç tüm sağlık kurumlarımızda iş bırakma eylemi yapmak yönetim kurulumuzda karara bağlanmıştır.”  
Hekimler iş bırakma eylemi yaptı bundan habersiz hastalar perişan oldu.

Hekimler iş bırakma eylemi yaptı bundan habersiz hastalar perişan oldu. Ordu’yla birlikte diğer illerde Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin geri çekilmesi nedeniyle doktorlar Pazartesi ve salı iş bıraktı.
 Hekimler, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin geri çekilmesi ve aile hekimlerinin özlük haklarında iyileştirmeye gidilmesi talebiyle bugün ve yarın iş bırakma eylemi yapıyor.
 Ordu’da da hekimlerin iş bırakma eyleminden habersiz olan vatandaşlar zor durumda kaldı. Hastanelere giden hastalar muayene olamadan geri dönmek zorunda kaldı.
 Hekimler Birliği Sendikası’ndan yapılan açıklamada şubat'ta iki, mart'ta da üç gün iş bırakma eylemi yapılacağı duyuruldu. 
“SESİMİZ DUYULMADI”
Açıklamada şu sözlere yer verildi:
“Hekim Birliği Sendikası olarak hekimlerin ortak ve meşru taleplerinin gerçekleştirilmesi için 7-8 Şubat ile 17-18 Şubat tarihlerinde iş bırakma kararı aldık. Tüm Hekim ve Diş Hekimlerimizle Birlikte Eylemdeyiz. Bu kararı alırken diğer Hekim Sendikaları ile iletişime geçilmiş ve ortak karar ve eylem çağrısı yapılmıştır. Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin geri çekilmesi ve aile hekimlerinin özlük haklarında iyileştirmeye gidilmesi hakkında bir adısm atılmamış olması nedeniyle Sendikamız Ocak ayında yeniden bir gün iş bırakma eylemi yapmak durumunda kalmıştır. Bu eylemimizle haklarımızın gasp edildiğini, değersizleştirildiğimizi, darp, şiddetin her gün bizi tehdit ve mağdur ettiğini, yine haksız malpraktis davaları ile bütün geleceğimizin ve hayatımızın karartıldığını anlattık. Bakanlığımızdan artık biz hekimleri temsil edenleri muhatap almasını isteyerek yapılan haksızlıkları izah etmek ve çözüm önerileri getirmek istedik. Ancak sesimiz yine duyulmadı, ya da duymazdan gelindi ve kendimizi Şubat eylemlerine zorlanmış olarak gördük.
 İş bırakma eylemi yapılan günlerde Acil Servis ve Poliklinikleri, COVİD, Doğum Salonu, Onkoloji, Hematoloji Poliklinikleri ve tüm yatan hasta servis çalışmaları hariç tüm sağlık kurumlarımızda iş bırakma eylemi yapmak yönetim kurulumuzda karara bağlanmıştır.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.