DİJİTAL MAMOGRAFİ CİHAZI KURULDU

Sağlık 22.11.2018 - 11:02, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 1701+ kez okundu.
 

DİJİTAL MAMOGRAFİ CİHAZI KURULDU

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü, Ordu Devlet Hastanesi’nde son sistem “Dijital Mamografi Cihazı” kurulumu yaparak Orduluların hizmetine sundu.

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü, Ordu Devlet Hastanesi’nde son sistem “Dijital Mamografi Cihazı” kurulumu yaparak Orduluların hizmetine sundu. Ordu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nden temin edilen Dijital Mamografi cihazının Ordu Devlet hastanesine kurulumu yapılarak Orduluların hizmetine sunuldu. Cihazın temini ve kurulumu için İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz’a Hastane adına teşekkürlerini sunan Başhekim vekili Tuğçe Mutlu yaptığı açıklamada; “Hastanemize kazandırılan Dijital Mamografi cihazı ile tetkik amaçlı çekimler yapılmaktadır. Orduda daha önce yapılamayan ve sevk etmek zorunda kaldığımız –spot –aksilla –magnifiye çekimlerini ise artık bu cihaz sayesinde yapabiliyoruz. Cihazın hastanemize kurulması ile mamografi randevu süresi en aza indirilmiş olup çekilen sonuçlar anlık olarak hekimin ekranına düşmektedir. Cihazın teminini bizlere sağlamış olan İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz’a Hastanemiz adına teşekkür ederim” dedi. İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz ise Devlet Hastanesi bünyesine kazandırılan Dijital Mamografi cihazı hakkında yaptığı açıklamada şunları dile getirdi; “Devlet Hastanemizin ihtiyacı üzerine yeni cihaz temininde bulunarak hastanemizin büyük bir eksiğini daha gidermiş bulunmaktayız. Teminini Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nden yapmış olduğumuz bu cihaz, meme hastalıklarının teşhisinde ve meme kanseri taramasında en önemli tanı yöntemidir. Çekimini daha önce yapamadığımız ve il dışı sevk gerektiren –spot –aksilla –magnifiye çekimlerini de artık bu cihaz sayesinde ilimizde gerçekleştirebileceğiz. Cihazımızın düşük doz ile yüksek kalite görüntüleme sağlayabilmesi ise hastalarımızın daha az radyasyon almasını sağlamaktadır. Eski cihazımızda çekilen görüntülerin hekimin ekranına düşmesi uzun bir süre almaktaydı, bu cihazımız ise çekilen görüntüyü anlık olarak hekimimizin ekranına aktarmakta olup bekleme süresini en aza indirmektedir. Yeni cihazımız klasik mamografiden farklı olarak tanısal üstünlük sağlamakta olup Hastanemizin bu alanda sunmuş olduğu tıbbi hizmet kalitesini de arttırmış oldu. Ordu iline Dijital Mamografi cihazını sağlamış olan Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğüne teşekkür eder, Ordu halkına sağlıklı günler dilerim.” dedi.
Ordu İl Sağlık Müdürlüğü, Ordu Devlet Hastanesi’nde son sistem “Dijital Mamografi Cihazı” kurulumu yaparak Orduluların hizmetine sundu.

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü, Ordu Devlet Hastanesi’nde son sistem “Dijital Mamografi Cihazı” kurulumu yaparak Orduluların hizmetine sundu.

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nden temin edilen Dijital Mamografi cihazının Ordu Devlet hastanesine kurulumu yapılarak Orduluların hizmetine sunuldu.

Cihazın temini ve kurulumu için İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz’a Hastane adına teşekkürlerini sunan Başhekim vekili Tuğçe Mutlu yaptığı açıklamada; “Hastanemize kazandırılan Dijital Mamografi cihazı ile tetkik amaçlı çekimler yapılmaktadır. Orduda daha önce yapılamayan ve sevk etmek zorunda kaldığımız –spot –aksilla –magnifiye çekimlerini ise artık bu cihaz sayesinde yapabiliyoruz. Cihazın hastanemize kurulması ile mamografi randevu süresi en aza indirilmiş olup çekilen sonuçlar anlık olarak hekimin ekranına düşmektedir. Cihazın teminini bizlere sağlamış olan İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz’a Hastanemiz adına teşekkür ederim” dedi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz ise Devlet Hastanesi bünyesine kazandırılan Dijital Mamografi cihazı hakkında yaptığı açıklamada şunları dile getirdi; “Devlet Hastanemizin ihtiyacı üzerine yeni cihaz temininde bulunarak hastanemizin büyük bir eksiğini daha gidermiş bulunmaktayız. Teminini Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nden yapmış olduğumuz bu cihaz, meme hastalıklarının teşhisinde ve meme kanseri taramasında en önemli tanı yöntemidir. Çekimini daha önce yapamadığımız ve il dışı sevk gerektiren –spot –aksilla –magnifiye çekimlerini de artık bu cihaz sayesinde ilimizde gerçekleştirebileceğiz. Cihazımızın düşük doz ile yüksek kalite görüntüleme sağlayabilmesi ise hastalarımızın daha az radyasyon almasını sağlamaktadır. Eski cihazımızda çekilen görüntülerin hekimin ekranına düşmesi uzun bir süre almaktaydı, bu cihazımız ise çekilen görüntüyü anlık olarak hekimimizin ekranına aktarmakta olup bekleme süresini en aza indirmektedir. Yeni cihazımız klasik mamografiden farklı olarak tanısal üstünlük sağlamakta olup Hastanemizin bu alanda sunmuş olduğu tıbbi hizmet kalitesini de arttırmış oldu. Ordu iline Dijital Mamografi cihazını sağlamış olan Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğüne teşekkür eder, Ordu halkına sağlıklı günler dilerim.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.