DERE YATAKLARINA DÜZENLEME

Gündem 24.10.2020 - 00:17, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 1693+ kez okundu.
 

DERE YATAKLARINA DÜZENLEME

Geçtiğimiz aylarda bölgede meydana gelen sel felaketinin yaraları hızlıca sarılırken olumsuzlukların yaşandığı dere yataklarında müdahaleler devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda bölgede meydana gelen sel felaketinin yaraları hızlıca sarılırken olumsuzlukların yaşandığı dere yataklarında müdahaleler devam ediyor. Gülyalı ilçesi  Divani ve Hoşköy dereleri üzerinde Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Su İşleri ekipleri menfez oluşturma ve dere yatağı temizleme çalışmalarını sürdürüyor. DİVANİ DERESİ’NE BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN MENFEZ VE BETON YOL Yaşanan her sel felaketinde belirli noktalardan taşkın gerçekleşen Divani deresi üzerinde en son yaşanan selde vatandaşlarımızın harmanlarında bulunan fındıklar denize sürüklenmiş ve yol güzergâhları tamamen sel sularıyla kaplanmıştı. Sel sonrası Büyükşehir Belediyesi’nde Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Tepe, “Her aşırı yağışta taşan Divani deremizde tespiti yapılan noktalara geniş menfezlerin oluşturulmasıyla ilgili talebimizi iletmiştik. Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz dere hattına 3 adet menfez inşaa ederek derenin aktığı kanalları genişlettiler. Büyükşehre ait Hafriyat Alanı’na giden bu güzergâhta 1,3 km’lik yolun betonlama çalışmalarının da kısa süre içerisinde başlamasını bekliyoruz. Çalışmalar tamamlandığında Tepealtı ve Turnasuyu mahallesi sakinlerimizin ısrarla talep ettiği yol ve taşkın sorunu ortadan kalkmış olacak” dedi. DEREAĞZI DERESİ YATAĞINDA DÜZENLEME ÇALIŞMASI BAŞLADI Sel felaketinin yaşandığı gün sahada aktif olarak çalıştıklarını hatırlatan Başkan Tepe, “Farklı kurumlardan gelen yöneticilerle birlikte sıkıntı yaşanan alanları belirledik. Biz, Gülyalı Belediyesi olarak sorumluluk alanlarımızda bulunan noktalardaki olumsuzlukları gidermek için yoğun bir mesai sarf ettik. Bunun yanında ilgili kurumların sorumluluk bölgelerindeki çalışmalar için de yazışmaları gerçekleştirdik ve takip ettik. Turnasuyu ırmağı içerisinde sel sonrası biriken malzemelerin tahliyesi DSİ tarafından gerçekleştirildi. Irmağın ağız kısmını kapatan malzemelerin tahliye çalışmaları ise devam ediyor. Bugün itibarıyla da Hoşköy ve Ayrılık mahallelerimizden geçen Dereağzı deremizde çalışmalar başlatıldı. Taşkın yaşanmaması için gerekli düzenlemeler gerçekleştiriliyor. Benzer bir talebimiz de Yeniköy mahallemizde bulunan dere için olmuştu. En kısa sürede buradaki çalışmaların da başlamasını bekliyoruz” dedi. BAŞKAN TEPE’DEN TEŞEKKÜR Yaşadığımız bölgenin yağışlı bir iklime sahip olduğunu söyleyen Başkan Tepe, “Aşırı yağışlarda sel ve su baskını gibi olumsuzluklarla karşılaşıyoruz. Zamanında önlem alarak can ve mal kaybını engellemek mecburiyetindeyiz. Son yaşanan sel felaketinin yaralarını birlikte sarıyoruz. DSİ 75. Şube Müdürü Mehmet Kurul’a ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Geçtiğimiz aylarda bölgede meydana gelen sel felaketinin yaraları hızlıca sarılırken olumsuzlukların yaşandığı dere yataklarında müdahaleler devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda bölgede meydana gelen sel felaketinin yaraları hızlıca sarılırken olumsuzlukların yaşandığı dere yataklarında müdahaleler devam ediyor. Gülyalı ilçesi  Divani ve Hoşköy dereleri üzerinde Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Su İşleri ekipleri menfez oluşturma ve dere yatağı temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

DİVANİ DERESİ’NE BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN MENFEZ VE BETON YOL

Yaşanan her sel felaketinde belirli noktalardan taşkın gerçekleşen Divani deresi üzerinde en son yaşanan selde vatandaşlarımızın harmanlarında bulunan fındıklar denize sürüklenmiş ve yol güzergâhları tamamen sel sularıyla kaplanmıştı. Sel sonrası Büyükşehir Belediyesi’nde Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Tepe, “Her aşırı yağışta taşan Divani deremizde tespiti yapılan noktalara geniş menfezlerin oluşturulmasıyla ilgili talebimizi iletmiştik. Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz dere hattına 3 adet menfez inşaa ederek derenin aktığı kanalları genişlettiler. Büyükşehre ait Hafriyat Alanı’na giden bu güzergâhta 1,3 km’lik yolun betonlama çalışmalarının da kısa süre içerisinde başlamasını bekliyoruz. Çalışmalar tamamlandığında Tepealtı ve Turnasuyu mahallesi sakinlerimizin ısrarla talep ettiği yol ve taşkın sorunu ortadan kalkmış olacak” dedi.

DEREAĞZI DERESİ YATAĞINDA DÜZENLEME ÇALIŞMASI BAŞLADI

Sel felaketinin yaşandığı gün sahada aktif olarak çalıştıklarını hatırlatan Başkan Tepe, “Farklı kurumlardan gelen yöneticilerle birlikte sıkıntı yaşanan alanları belirledik. Biz, Gülyalı Belediyesi olarak sorumluluk alanlarımızda bulunan noktalardaki olumsuzlukları gidermek için yoğun bir mesai sarf ettik. Bunun yanında ilgili kurumların sorumluluk bölgelerindeki çalışmalar için de yazışmaları gerçekleştirdik ve takip ettik. Turnasuyu ırmağı içerisinde sel sonrası biriken malzemelerin tahliyesi DSİ tarafından gerçekleştirildi. Irmağın ağız kısmını kapatan malzemelerin tahliye çalışmaları ise devam ediyor. Bugün itibarıyla da Hoşköy ve Ayrılık mahallelerimizden geçen Dereağzı deremizde çalışmalar başlatıldı. Taşkın yaşanmaması için gerekli düzenlemeler gerçekleştiriliyor. Benzer bir talebimiz de Yeniköy mahallemizde bulunan dere için olmuştu. En kısa sürede buradaki çalışmaların da başlamasını bekliyoruz” dedi.

BAŞKAN TEPE’DEN TEŞEKKÜR

Yaşadığımız bölgenin yağışlı bir iklime sahip olduğunu söyleyen Başkan Tepe, “Aşırı yağışlarda sel ve su baskını gibi olumsuzluklarla karşılaşıyoruz. Zamanında önlem alarak can ve mal kaybını engellemek mecburiyetindeyiz. Son yaşanan sel felaketinin yaralarını birlikte sarıyoruz. DSİ 75. Şube Müdürü Mehmet Kurul’a ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.