DEPREM VE İLK YARDIM EĞİTİMİ

Gündem 12.03.2020 - 00:48, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3744+ kez okundu.
 

DEPREM VE İLK YARDIM EĞİTİMİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı AFKOM Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü tarafından belediye personeline yönelik deprem ve ilk yardım uygulamaları semineri gerçekleştirildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı AFKOM Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü tarafından belediye personeline yönelik deprem ve ilk yardım uygulamaları semineri gerçekleştirildi. İl genelinde kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlara yönelik bilgilendirme seminerleri düzenleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, deprem ve ilk yardım konularında halkı bilinçlendirmeye devam ediyor. “ORDU BİRİNCİ DERECE DEPREM KUŞAĞINDA” Seminerin ilk bölümünde Ordu’nun güncellenen deprem haritası üzerinde yer alan mevcut yapı durumuna ilişkin taşıdığı riskler değerlendirilerek; deprem öncesi yapılması gerekenler, deprem anında doğru davranış şekilleri ile deprem sonrası yapılması gerekenler hakkında çalışanlara bilgiler verildi. Eğitim Merkezi Amiri Mehmet Sarıoğlu, “Ordu, Sivas üzerinden gelen Kuzey Anadolu Fay Hattı ile Karadeniz’i boydan boya paralel olarak geçen fay hattı arasında sıkışmış bir il konumunda. Ordu artık üçüncü dereceden birinci derece deprem kuşağına yükseldi. Elazığ depreminin hemen akabinde ilimizde yaşanan Ünye’deki doğal gaz patlaması ve Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki heyelan da depremin tetiklediği olaylardan olduğu tahmin ediliyor “dedi. PERSONEL İLK  YARDIM KONUSUNDA  BİLGİLENDİRİLDİ Seminerin ikinci bölümünde yaşamın her anında karşılaşılabilecek ve profesyonel sağlık ekipleri gelene kadar uygulamak durumunda kalabileceğimiz ilk yardım konularında bilgilendirmelerde bulunuldu. İlk yardım eğitmeni Tolga Aktaş “Temel İlk yardım Eğitimi” kapsamında; genel ilk yardım bilgileri, hasta/yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği; kanamalarda, yaralanmalarda, yanık, donma ve sıcak çarpmalarında, kırık, çıkık ve burkulmalarda, bilinç bozukluklarında, zehirlenmelerde, hayvan ısırmalarında, göz, kulak ve burna yabancı cisim kaçmasında, boğulmalarda ilk yardım teknik ve uygulamaları ile hasta yaralı taşıma tekniklerini anlattı.  
Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı AFKOM Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü tarafından belediye personeline yönelik deprem ve ilk yardım uygulamaları semineri gerçekleştirildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı AFKOM Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü tarafından belediye personeline yönelik deprem ve ilk yardım uygulamaları semineri gerçekleştirildi.
İl genelinde kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlara yönelik bilgilendirme seminerleri düzenleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, deprem ve ilk yardım konularında halkı bilinçlendirmeye devam ediyor.
“ORDU BİRİNCİ DERECE DEPREM KUŞAĞINDA”
Seminerin ilk bölümünde Ordu’nun güncellenen deprem haritası üzerinde yer alan mevcut yapı durumuna ilişkin taşıdığı riskler değerlendirilerek; deprem öncesi yapılması gerekenler, deprem anında doğru davranış şekilleri ile deprem sonrası yapılması gerekenler hakkında çalışanlara bilgiler verildi. Eğitim Merkezi Amiri Mehmet Sarıoğlu, “Ordu, Sivas üzerinden gelen Kuzey Anadolu Fay Hattı ile Karadeniz’i boydan boya paralel olarak geçen fay hattı arasında sıkışmış bir il konumunda. Ordu artık üçüncü dereceden birinci derece deprem kuşağına yükseldi. Elazığ depreminin hemen akabinde ilimizde yaşanan Ünye’deki doğal gaz patlaması ve Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki heyelan da depremin tetiklediği olaylardan olduğu tahmin ediliyor “dedi.
PERSONEL İLK 
YARDIM KONUSUNDA
 BİLGİLENDİRİLDİ
Seminerin ikinci bölümünde yaşamın her anında karşılaşılabilecek ve profesyonel sağlık ekipleri gelene kadar uygulamak durumunda kalabileceğimiz ilk yardım konularında bilgilendirmelerde bulunuldu. İlk yardım eğitmeni Tolga Aktaş “Temel İlk yardım Eğitimi” kapsamında; genel ilk yardım bilgileri, hasta/yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği; kanamalarda, yaralanmalarda, yanık, donma ve sıcak çarpmalarında, kırık, çıkık ve burkulmalarda, bilinç bozukluklarında, zehirlenmelerde, hayvan ısırmalarında, göz, kulak ve burna yabancı cisim kaçmasında, boğulmalarda ilk yardım teknik ve uygulamaları ile hasta yaralı taşıma tekniklerini anlattı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.