DAVOS'TA ÇAMBAŞI'NI ÖRNEK GÖSTERDİ

Dünya 19.01.2017 - 17:48, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3744+ kez okundu.
 

DAVOS'TA ÇAMBAŞI'NI ÖRNEK GÖSTERDİ

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Ordu Milletvekili Hilmi Güler de bu yıl Davos’taydı. Davos’ta dünyanın gelecekte enerjiye olan ihtiyacının tartışıldığını belirten Güler, Davos Kasabasını Ordu’nun Çambaşı Yaylası ile kıyasladı.

Bu yıl 47’incisi gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu, İsviçre’nin Davos kasabasında başladı. Bakan olduğu günden bu yana Davos’taki toplantılara katılan Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Ordu Milletvekili M. Hilmi Güler de bu yıl Davos’taydı. İsviçre'nin Davos kasabasında 1971 yılından bu yana aralıksız düzenlenen Dünya Ekonomik Forum toplantıları bu yıl da 100 ülkeden 3 bin üst düzey katılımcıyı bir araya getiriyor. 17-20 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen zirveye Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve çok sayıda Türk iş adamı katılıyor. Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Ordu Milletvekili M.Hilmi Güler de hem Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi hem de dünyanın en büyük bankaları arasında yer alan Çin ICBC Bank Yönetim Kurulu Üyesi olarak Davos’ta bulunuyor. Dünyanın önemli ülkelerinin Başbakan ve Bakanlarının katıldığı toplantılar hakkında TGRT Haber’e açıklamalarda bulunan Hilmi Güler, Davos’taki tartışılan ana konuların başında enerji geldiğini vurguladı. Özellikle yenilenebilir enerji üzerinde tartışmalar yapıldığını ve gelecekte dünyanın enerji alanında çok farklı bir düzeye gideceğinin tartışıldığını kaydeden Güler, “Türkiye olarak büyük bir enerji potansiyelimiz var. Yeni dönemde yenilebilir enerjiye ağırlık vermeye devam edersek doğalgaza bağımlılığımızı azaltmış olacağız. Yeni dönemde enerji konusunun ağırlığını arttırarak koruyacağını gözleniyor. Türkiye enerji alanında yaptığı yatırımlarla doğru yolda ve büyük bir atılım içerisindedir” dedi. Güler, Davos kasabasını da değerlendirerek Ordu’nun Çambaşı yaylası ile kıyasladı. Güler, “Davos 14 bin nüfuslu bir kasaba ve 14 bin nüfuslu kasabada 16 bin yatak var. Yılda 1 milyon turist kongre turizmi için buraya geliyor. Yılda 260 gün çalışan ve açık olan bir kasaba. Bizim Çambaşı yaylasında da Davos benzeri kongreler yapılabilir aslında. Davos bu fırsatı iyi değerlendiren bir İsviçre kasabası. Türkiye’de benzer Davos’lar olduğu halde bunu kullanamıyoruz. Bundan sonra buna ağırlık vermemizde yarar var” dedi.
Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Ordu Milletvekili Hilmi Güler de bu yıl Davos’taydı. Davos’ta dünyanın gelecekte enerjiye olan ihtiyacının tartışıldığını belirten Güler, Davos Kasabasını Ordu’nun Çambaşı Yaylası ile kıyasladı.

Bu yıl 47’incisi gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu, İsviçre’nin Davos kasabasında başladı. Bakan olduğu günden bu yana Davos’taki toplantılara katılan Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Ordu Milletvekili M. Hilmi Güler de bu yıl Davos’taydı.

İsviçre'nin Davos kasabasında 1971 yılından bu yana aralıksız düzenlenen Dünya Ekonomik Forum toplantıları bu yıl da 100 ülkeden 3 bin üst düzey katılımcıyı bir araya getiriyor. 17-20 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen zirveye Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve çok sayıda Türk iş adamı katılıyor. Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Ordu Milletvekili M.Hilmi Güler de hem Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi hem de dünyanın en büyük bankaları arasında yer alan Çin ICBC Bank Yönetim Kurulu Üyesi olarak Davos’ta bulunuyor.

Dünyanın önemli ülkelerinin Başbakan ve Bakanlarının katıldığı toplantılar hakkında TGRT Haber’e açıklamalarda bulunan Hilmi Güler, Davos’taki tartışılan ana konuların başında enerji geldiğini vurguladı. Özellikle yenilenebilir enerji üzerinde tartışmalar yapıldığını ve gelecekte dünyanın enerji alanında çok farklı bir düzeye gideceğinin tartışıldığını kaydeden Güler, “Türkiye olarak büyük bir enerji potansiyelimiz var. Yeni dönemde yenilebilir enerjiye ağırlık vermeye devam edersek doğalgaza bağımlılığımızı azaltmış olacağız. Yeni dönemde enerji konusunun ağırlığını arttırarak koruyacağını gözleniyor. Türkiye enerji alanında yaptığı yatırımlarla doğru yolda ve büyük bir atılım içerisindedir” dedi.

Güler, Davos kasabasını da değerlendirerek Ordu’nun Çambaşı yaylası ile kıyasladı. Güler, “Davos 14 bin nüfuslu bir kasaba ve 14 bin nüfuslu kasabada 16 bin yatak var. Yılda 1 milyon turist kongre turizmi için buraya geliyor. Yılda 260 gün çalışan ve açık olan bir kasaba. Bizim Çambaşı yaylasında da Davos benzeri kongreler yapılabilir aslında. Davos bu fırsatı iyi değerlendiren bir İsviçre kasabası. Türkiye’de benzer Davos’lar olduğu halde bunu kullanamıyoruz. Bundan sonra buna ağırlık vermemizde yarar var” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.