ÇOCUKLARA PEÇETEDEN MASKE DAĞITMIŞLAR

Siyaset 25.10.2021 - 17:42, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2642+ kez okundu.
 

ÇOCUKLARA PEÇETEDEN MASKE DAĞITMIŞLAR

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Ordu’da okullara dağıtılar kağıttan üretilmiş maskelere tepki gösterdi

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Ordu’da okullara dağıtılar kağıttan üretilmiş maskelere tepki gösterdi. Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tarikatlar ve cemaatlerce parsellendiğini söyleyen Adıgüzel şunları kaydetti: Gelen şikayetler üzerine bu maskeler depolarda bekletiliyor ve bir kısmı da imha edilmiş durumda. Ben bu maskelerden aldım Ankara’ya gönderip analiz ettirdim. Sonuçlar inanılmaz. Tela kumaş denilen peçete kağıdından daha kötü bir malzeme ile üretilmiş bir maske. Hiçbir tıbbi koruyuculuğu yok. Normalde bu maskeler 3 katman olmalı, ön ve arka katmanları Spunbond olması gerekiyor, orta katmanda da statik elektrik yüklü meltblown Bu maske ise sadece 2 kat peçete kağıdından beter baş belası bir malzeme. Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü bu  maskeden 250 bin adet yandaş firmadan almış okullara dağıtmış ve çocuklarımızı bununla koruyacak. Bir de bunlar çöp poşetlerinde markasız olarak okullara yolladılar. Bununla ilgili soru önergesi verdim. Cevap istiyoruz; bu maskeleri aldığınız yere iaşe ettiniz mi? Bununla ilgili bir ödeme yapıldı mı? Yapıldı ise geri alındı mı? Yapılan ödemenin miktarı nedir? Hangi firmayla kimin aracılığı ile yapılmıştır? Tanesinin KDV hariç 35 kuruşa alındığı bilgisi doğru mudur? Önümüzdeki günlerde Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başka şeylerini de ortaya dökeceğiz. Maalesef nasıl Ankara geçmişte nasıl Tarikatlar cemaatlerce parsellenmişse Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü de tarikatlar cemaatlerce parsellenmiş durumdadır. 3 Milli Eğitim Müdür Yardmcısından biri Ensar’ın, diğeri İlim Yayma Cemiyeti’nin, diğeri de Cihannüma başkanıdır. Bunların işi gücü yandaşlarına kaynak aktarmaktır.
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Ordu’da okullara dağıtılar kağıttan üretilmiş maskelere tepki gösterdi
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Ordu’da okullara dağıtılar kağıttan üretilmiş maskelere tepki gösterdi. Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tarikatlar ve cemaatlerce parsellendiğini söyleyen Adıgüzel şunları kaydetti:
Gelen şikayetler üzerine bu maskeler depolarda bekletiliyor ve bir kısmı da imha edilmiş durumda. Ben bu maskelerden aldım Ankara’ya gönderip analiz ettirdim. Sonuçlar inanılmaz. Tela kumaş denilen peçete kağıdından daha kötü bir malzeme ile üretilmiş bir maske. Hiçbir tıbbi koruyuculuğu yok. Normalde bu maskeler 3 katman olmalı, ön ve arka katmanları Spunbond olması gerekiyor, orta katmanda da statik elektrik yüklü meltblown Bu maske ise sadece 2 kat peçete kağıdından beter baş belası bir malzeme. Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü bu  maskeden 250 bin adet yandaş firmadan almış okullara dağıtmış ve çocuklarımızı bununla koruyacak. Bir de bunlar çöp poşetlerinde markasız olarak okullara yolladılar. Bununla ilgili soru önergesi verdim. Cevap istiyoruz; bu maskeleri aldığınız yere iaşe ettiniz mi? Bununla ilgili bir ödeme yapıldı mı? Yapıldı ise geri alındı mı? Yapılan ödemenin miktarı nedir? Hangi firmayla kimin aracılığı ile yapılmıştır? Tanesinin KDV hariç 35 kuruşa alındığı bilgisi doğru mudur? Önümüzdeki günlerde Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başka şeylerini de ortaya dökeceğiz. Maalesef nasıl Ankara geçmişte nasıl Tarikatlar cemaatlerce parsellenmişse Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü de tarikatlar cemaatlerce parsellenmiş durumdadır. 3 Milli Eğitim Müdür Yardmcısından biri Ensar’ın, diğeri İlim Yayma Cemiyeti’nin, diğeri de Cihannüma başkanıdır. Bunların işi gücü yandaşlarına kaynak aktarmaktır.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.