‘ÇOCUKLARIMIZ İLK YARDIMLA DAHA GÜVENDE’ PROJESİ

Gündem 26.01.2021 - 15:48, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3296+ kez okundu.
 

‘ÇOCUKLARIMIZ İLK YARDIMLA DAHA GÜVENDE’ PROJESİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önderliğinde "Görevimiz İlk Yardım" sloganı ile başlatılan "İlk Yardım Eğitimi Seferberliği " projesi kapsamında önümüzdeki 3 ayda 260 bin öğretmen, idareci ve diğer okul çalışanlarına, ardından da öğrenci ve velilere ilk yardım eğitimi verilmesi hedeflenmektedir.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önderliğinde "Görevimiz İlk Yardım" sloganı ile başlatılan "İlk Yardım Eğitimi Seferberliği "  projesi kapsamında önümüzdeki 3 ayda 260 bin öğretmen, idareci ve diğer okul çalışanlarına, ardından da öğrenci ve velilere ilk yardım eğitimi verilmesi hedeflenmektedir.    Bakanlık öğrenci, öğretmen ve velilerimizde ilk yardım bilincinin geliştirilmesi, yaralanma ve sakatlanmaların azaltılması amacıyla "Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende" projesi başlatıldı. Proje kapsamında Ordu Milli eğitim Müdürlüğü  İlk Yardım Eğitim Merkezinde 25 Ocak Pazartesi günü öğretmenlerimize yönelik ilk yardım eğitimlerine başlandı. Eğitimlerin 8 saatlik teorik kısmı uzaktan çevrim içi bağlantı ile canlı bağlantı platformu üzerinden online olarak, 8 saatlik uygulama kısmı ise yine ilk yardım eğitim merkezinde maske, mesafe, temizlik kuralları çerçevesinde yüz yüze olarak toplam 16 saat olarak verilecektir. Eğitim sonunda sertifikaya dayalı ilk yardımcı yeterliliğini kazananlara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "İlk Yardımcı" belgesi verilecek, eğitim alan millî eğitim personeli afetlerde görev alabilecek Altınordu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan İlkyardım Eğitim Merkezi tarafından planlanan  eğitimlerde 1 mesul müdür ve 2 eğitmen görev almaktadır. Haftada 42 kursiyere verilen eğitim "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu " doğrultusunda uygulanan tedbirlere uygun olarak devam edilecektir. "Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende Projesi'nin" diğer aşamasında öğrenci ve velilerimize yönelik ilk yardım eğitimleri verilecektir.    
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önderliğinde "Görevimiz İlk Yardım" sloganı ile başlatılan "İlk Yardım Eğitimi Seferberliği " projesi kapsamında önümüzdeki 3 ayda 260 bin öğretmen, idareci ve diğer okul çalışanlarına, ardından da öğrenci ve velilere ilk yardım eğitimi verilmesi hedeflenmektedir.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önderliğinde "Görevimiz İlk Yardım" sloganı ile başlatılan "İlk Yardım Eğitimi Seferberliği "  projesi kapsamında önümüzdeki 3 ayda 260 bin öğretmen, idareci ve diğer okul çalışanlarına, ardından da öğrenci ve velilere ilk yardım eğitimi verilmesi hedeflenmektedir.   
Bakanlık öğrenci, öğretmen ve velilerimizde ilk yardım bilincinin geliştirilmesi, yaralanma ve sakatlanmaların azaltılması amacıyla "Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende" projesi başlatıldı.
Proje kapsamında Ordu Milli eğitim Müdürlüğü  İlk Yardım Eğitim Merkezinde 25 Ocak Pazartesi günü öğretmenlerimize yönelik ilk yardım eğitimlerine başlandı.
Eğitimlerin 8 saatlik teorik kısmı uzaktan çevrim içi bağlantı ile canlı bağlantı platformu üzerinden online olarak, 8 saatlik uygulama kısmı ise yine ilk yardım eğitim merkezinde maske, mesafe, temizlik kuralları çerçevesinde yüz yüze olarak toplam 16 saat olarak verilecektir.
Eğitim sonunda sertifikaya dayalı ilk yardımcı yeterliliğini kazananlara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "İlk Yardımcı" belgesi verilecek, eğitim alan millî eğitim personeli afetlerde görev alabilecek
Altınordu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan İlkyardım Eğitim Merkezi tarafından planlanan  eğitimlerde 1 mesul müdür ve 2 eğitmen görev almaktadır. Haftada 42 kursiyere verilen eğitim "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu " doğrultusunda uygulanan tedbirlere uygun olarak devam edilecektir.
"Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende Projesi'nin" diğer aşamasında öğrenci ve velilerimize yönelik ilk yardım eğitimleri verilecektir.
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.