ÇOCUKLAR TARIMLA BULUŞTU

Gündem 16.05.2018 - 10:25, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3413+ kez okundu.
 

ÇOCUKLAR TARIMLA BULUŞTU

Toprağın önemi ve doğal kaynakların korunması, ülkemizde tarım ve hayvancılığın genel durumu, bitki yetiştiriciliği, sürdürülebilir ve güvenli gıda konularının öğrencilere benimsetilmesi ile çocuklarımıza doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ile gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek ve tarımı sevdirmek amacıyla İl Müdürlüğü 9-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında 15 Temmuz İlkokulu’ndan 25 öğrencinin katılımı ile "Lider Çocuk Tarım Kampı" düzenlendi.

Toprağın önemi ve doğal kaynakların korunması, ülkemizde tarım ve hayvancılığın genel durumu, bitki yetiştiriciliği, sürdürülebilir ve güvenli gıda konularının öğrencilere benimsetilmesi ile çocuklarımıza doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ile gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek ve tarımı sevdirmek amacıyla İl Müdürlüğü 9-11 Mayıs 2018  tarihleri arasında 15 Temmuz İlkokulu’ndan 25 öğrencinin katılımı ile "Lider Çocuk Tarım Kampı" düzenlendi. Düzenlenen kamp etkinlikleri çerçevesinde ilk gün gıda, tarım ve hayvancılıkla ilgili bilgilendirmeler yapıldıktan sonra,  bu yılın tarım kampı teması olan Beslenme ve Biyoçeşitlilik Projesi kapsamında “Yenilebilir Yabani Bitki Türleri” konusunda verilen bilgilerin ardından Fatsa İlçesi Kabakdağı Mahallesinde Biyoçeşitlilik ile ilgili gezi yapıldı.  Devamında yine Fatsa ilçemizde bulunan Süt işleme tesisi ziyaret edilerek sütün önemi hakkında çocuklarımız bilgilendirilmişlerdir. Ardından da Fatsa Ziraat Odasına ait örnek üretim alanında yer alan seralar gezilmiş, çocuklarımızla birlikte saksılara sebze fidesi dikimi gerçekleştirildi. Kampın ikinci gününde Arıcılık Araştırma Enstitüsü ziyaret edilerek sofraların tadı balın üretim aşaması ve arıcılık faaliyetleri anlatılmış olup, Kayabaşı mahallesinde bulunan çilek işletmesi ziyaret edilerek çocuklarımız çilek hasadı gerçekleştirmişlerdir. Ardından kökenli mahallesinde bulunan Serbest Sistem Tavuk İşletmesi ve Gülyalı İlçesinde bulunan Mantar işletmesi ziyaret edilerek tavuk yetiştiriciliği ve mantar yetiştiriciliği hakkında bilgiler verildi. Kampın son gününde ise ilimizin en önemli tarımsal ürünü olan fındığın, işlenmesi ile ilgili olarak fındık işleme tesisi ziyaret edildi.Fındık işleme tesisi ziyaretinden sonra İl Müdürlüğümüz yemekhanesinde çocuklarımızla birlikte yenilebilir yabani bitkilerden olan ve yöremizde çokça tüketilen “melocan” bitkisinin yemeği yapılarak tatmaları sağlandı.  Sonrasında İl Müdürlüğümüz  bahçesinde oyunlar oynayan öğrencilere düzenlenen etkinlikler sonucunda kamp katılım belgesi İl Müdürü Kemal Yılmaz tarafından verilerek kamp sona erdi. "Lider Çocuk Tarım Kampı"na katılan çocuklarımızın bu etkinliklerle tarıma, doğaya, gıdalara ve hayvancılığa farklı bir gözle bakabilmeleri sağlandı.  
Toprağın önemi ve doğal kaynakların korunması, ülkemizde tarım ve hayvancılığın genel durumu, bitki yetiştiriciliği, sürdürülebilir ve güvenli gıda konularının öğrencilere benimsetilmesi ile çocuklarımıza doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ile gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek ve tarımı sevdirmek amacıyla İl Müdürlüğü 9-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında 15 Temmuz İlkokulu’ndan 25 öğrencinin katılımı ile "Lider Çocuk Tarım Kampı" düzenlendi.
Toprağın önemi ve doğal kaynakların korunması, ülkemizde tarım ve hayvancılığın genel durumu, bitki yetiştiriciliği, sürdürülebilir ve güvenli gıda konularının öğrencilere benimsetilmesi ile çocuklarımıza doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ile gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek ve tarımı sevdirmek amacıyla İl Müdürlüğü 9-11 Mayıs 2018  tarihleri arasında 15 Temmuz İlkokulu’ndan 25 öğrencinin katılımı ile "Lider Çocuk Tarım Kampı" düzenlendi.
Düzenlenen kamp etkinlikleri çerçevesinde ilk gün gıda, tarım ve hayvancılıkla ilgili bilgilendirmeler yapıldıktan sonra,  bu yılın tarım kampı teması olan Beslenme ve Biyoçeşitlilik Projesi kapsamında “Yenilebilir Yabani Bitki Türleri” konusunda verilen bilgilerin ardından Fatsa İlçesi Kabakdağı Mahallesinde Biyoçeşitlilik ile ilgili gezi yapıldı.  Devamında yine Fatsa ilçemizde bulunan Süt işleme tesisi ziyaret edilerek sütün önemi hakkında çocuklarımız bilgilendirilmişlerdir. Ardından da Fatsa Ziraat Odasına ait örnek üretim alanında yer alan seralar gezilmiş, çocuklarımızla birlikte saksılara sebze fidesi dikimi gerçekleştirildi.
Kampın ikinci gününde Arıcılık Araştırma Enstitüsü ziyaret edilerek sofraların tadı balın üretim aşaması ve arıcılık faaliyetleri anlatılmış olup, Kayabaşı mahallesinde bulunan çilek işletmesi ziyaret edilerek çocuklarımız çilek hasadı gerçekleştirmişlerdir. Ardından kökenli mahallesinde bulunan Serbest Sistem Tavuk İşletmesi ve Gülyalı İlçesinde bulunan Mantar işletmesi ziyaret edilerek tavuk yetiştiriciliği ve mantar yetiştiriciliği hakkında bilgiler verildi.
Kampın son gününde ise ilimizin en önemli tarımsal ürünü olan fındığın, işlenmesi ile ilgili olarak fındık işleme tesisi ziyaret edildi.Fındık işleme tesisi ziyaretinden sonra İl Müdürlüğümüz yemekhanesinde çocuklarımızla birlikte yenilebilir yabani bitkilerden olan ve yöremizde çokça tüketilen “melocan” bitkisinin yemeği yapılarak tatmaları sağlandı.  Sonrasında İl Müdürlüğümüz  bahçesinde oyunlar oynayan öğrencilere düzenlenen etkinlikler sonucunda kamp katılım belgesi İl Müdürü Kemal Yılmaz tarafından verilerek kamp sona erdi. "Lider Çocuk Tarım Kampı"na katılan çocuklarımızın bu etkinliklerle tarıma, doğaya, gıdalara ve hayvancılığa farklı bir gözle bakabilmeleri sağlandı.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.