ÇOCUKLAR FiDAN DiKTi

Gündem 10.11.2020 - 22:26, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2770+ kez okundu.
 

ÇOCUKLAR FiDAN DiKTi

​Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından her yıl ilköğretim öğrencilerine hayatın merkezinde tarım, tarımın merkezinde çocuk ilkesinden yola çıkarak doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla "Lider Çocuk Tarım Kampı" düzenlenmektedir.

​Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından  her yıl ilköğretim öğrencilerine hayatın merkezinde tarım, tarımın merkezinde çocuk ilkesinden yola çıkarak doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla "Lider Çocuk Tarım Kampı" düzenlenmektedir. Bu kapsamda ilimizde de çocuklarımıza toprağın önemi, doğal kaynakların korunması, bitki yetiştiriciliği hakkında bilgi vermek ve tarımı sevdirmek amacıyla İl Müdürlüğümüzce Durugöl Şehit Bayram Gümüş İlkokulu'nda kurulan serada pandemi tedbirleri göz önünde bulundurularak bazı etkinlikler gerçekleştirildi. Bu çerçevede geleceğimizin fidanları çocuklarımızın bitki sevgisini güçlendirmek, öz güvenlerini artırmak ve yaratıcılıklarını geliştirmek adına günübirlik fide ve çiçek dikim etkinliği gerçekleştirilmiştir. Çevre ve doğa bilincinin aşılandığı çocuklarımız ile serada marul ve yeşil soğan dikimi yapılarak toprakla buluşmaları sağlanmıştır. Ayrıca doğayı tanımaları, sevmeleri adına da saksılara kendileri çiçek dikimi yaparak hem eğlenmiş hem de bir bitkinin yetiştirilmesinin sorumluluğunu almışlardır.  Düzenlenen etkinlik sonucunda çocuklarımızın tarıma, doğaya ve gıdalara farklı bir gözle bakabilmeleri amaçlanmıştır.  
​Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından her yıl ilköğretim öğrencilerine hayatın merkezinde tarım, tarımın merkezinde çocuk ilkesinden yola çıkarak doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla "Lider Çocuk Tarım Kampı" düzenlenmektedir.

​Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından  her yıl ilköğretim öğrencilerine hayatın merkezinde tarım, tarımın merkezinde çocuk ilkesinden yola çıkarak doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla "Lider Çocuk Tarım Kampı" düzenlenmektedir.
Bu kapsamda ilimizde de çocuklarımıza toprağın önemi, doğal kaynakların korunması, bitki yetiştiriciliği hakkında bilgi vermek ve tarımı sevdirmek amacıyla İl Müdürlüğümüzce Durugöl Şehit Bayram Gümüş İlkokulu'nda kurulan serada pandemi tedbirleri göz önünde bulundurularak bazı etkinlikler gerçekleştirildi.
Bu çerçevede geleceğimizin fidanları çocuklarımızın bitki sevgisini güçlendirmek, öz güvenlerini artırmak ve yaratıcılıklarını geliştirmek adına günübirlik fide ve çiçek dikim etkinliği gerçekleştirilmiştir. Çevre ve doğa bilincinin aşılandığı çocuklarımız ile serada marul ve yeşil soğan dikimi yapılarak toprakla buluşmaları sağlanmıştır. Ayrıca doğayı tanımaları, sevmeleri adına da saksılara kendileri çiçek dikimi yaparak hem eğlenmiş hem de bir bitkinin yetiştirilmesinin sorumluluğunu almışlardır.
 Düzenlenen etkinlik sonucunda çocuklarımızın tarıma, doğaya ve gıdalara farklı bir gözle bakabilmeleri amaçlanmıştır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.