ÇİFTÇİ İNCELİYOR

Kültür 27.02.2014 - 20:51, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3230+ kez okundu.
 

ÇİFTÇİ İNCELİYOR

Vali Kenan ÇİFTÇİ, Ünye'de bulunan tarihi Yalı Kilisesi ve Saray Hamamı'nda incelemelerde bulundu.

Ünye Kaymakamı Mustafa DEMİR, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan GÜLDEREN ile birlikte restorasyon ihalesi yapılan Ünye'deki tarihi Yalı Kilisesi ve Saray Hamamı'nda incelemelerde bulunan Vali Kenan ÇİFTÇİ, tarihi eserlerin bulundukları yörenin kimliği olduğunu söyledi. İlk olarak bir perde dükkânının açılışa katılan ve akabinde Hükümet Konağı'nda Kaymakam Mustafa DEMİR'i ziyaret eden Vali ÇİFTÇİ, Ünye'nin tarihi değerleri olan Saray Hamamı ve Yalı Kilisesi'ne giderek incelemelerde bulundu. Ünye'deki tarihi Yalı Kilisesi ve Saray Hamamı'ndaki incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Vali ÇİFTÇİ, tarihi eserlerin bulundukları yörenin bir kimliği olduğunu ve bu kimlikle birlikte tarihin ve kültürün ortaya çıkması gerektiğini belirtti.Vali ÇİFTÇİ açıklamasında, "Ben buraya öncelikle bir işyeri açılışı için geldim. İkincisi de burada bulanan Anadolu Lisesi'nin hazırlamış olduğu Künye dergisinin benden bir röportaj talebi olmuştu. Biz de ‘yorulmayın, biz geliriz' dedik. Onu icra ettikten sonra akabinde şu anda karşısında durduğumuz Yalı Kilisesinin restorasyonu vardı. Bu yıllardır böyle kalmış, belki bir eksikleri olmuş, parasızlık olmuş vs. Biz bunların eksiklerini emlaktan elde ettiğimiz gelirlerle karşıladık. Zannediyorum ki proje aşaması bitmek üzere ihalesi de yapıldı. İnşallah güzel bir eser haline gelecek" dedi."Biz tarihi eserlere çok değer veriyoruz" diyen Vali ÇİFTÇİ, "Saray Hamamı restorasyonunu bitirdikten sonra biz elimizdeki emlak değerlerini buraya kullanacağız. Buraların yaşaması lazım, tarihi eserler ilçemizin bir kimliğidir, kimliğin ortaya çıkması lazım. Turistik bir belde de denizi güzel, yaylaları güzel, suyu güzel ama kalesiyle, kilisesiyle, hamamıyla tarihi evleriyle birlikte bu değerinde canlandırılması lazım. Elimizde var olan değerleri imkanlarımızla elimizdeki paralarla canlandıracağız. Ünye'miz güzel bir ilçe, daha da güzelleştirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu.Eski Saray Hamamı'nın ne şekilde değerlendirilmesiyle ilgili öneride bulunan Vali ÇİFTÇİ, "Otantik bir restoran olabilir" diyerek, Kaymakam Mustafa DEMİR'den Saray Hamamı'nın ne şekilde değerlendirilmesi gerektiğine ilişkin bir an önce toplanıp karar verilmesini istedi.
Vali Kenan ÇİFTÇİ, Ünye'de bulunan tarihi Yalı Kilisesi ve Saray Hamamı'nda incelemelerde bulundu.

Ünye Kaymakamı Mustafa DEMİR, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan GÜLDEREN ile birlikte restorasyon ihalesi yapılan Ünye'deki tarihi Yalı Kilisesi ve Saray Hamamı'nda incelemelerde bulunan Vali Kenan ÇİFTÇİ, tarihi eserlerin bulundukları yörenin kimliği olduğunu söyledi. 

İlk olarak bir perde dükkânının açılışa katılan ve akabinde Hükümet Konağı'nda Kaymakam Mustafa DEMİR'i ziyaret eden Vali ÇİFTÇİ, Ünye'nin tarihi değerleri olan Saray Hamamı ve Yalı Kilisesi'ne giderek incelemelerde bulundu. 

Ünye'deki tarihi Yalı Kilisesi ve Saray Hamamı'ndaki incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Vali ÇİFTÇİ, tarihi eserlerin bulundukları yörenin bir kimliği olduğunu ve bu kimlikle birlikte tarihin ve kültürün ortaya çıkması gerektiğini belirtti.

Vali ÇİFTÇİ açıklamasında, "Ben buraya öncelikle bir işyeri açılışı için geldim. İkincisi de burada bulanan Anadolu Lisesi'nin hazırlamış olduğu Künye dergisinin benden bir röportaj talebi olmuştu. Biz de ‘yorulmayın, biz geliriz' dedik. Onu icra ettikten sonra akabinde şu anda karşısında durduğumuz Yalı Kilisesinin restorasyonu vardı. Bu yıllardır böyle kalmış, belki bir eksikleri olmuş, parasızlık olmuş vs. Biz bunların eksiklerini emlaktan elde ettiğimiz gelirlerle karşıladık. Zannediyorum ki proje aşaması bitmek üzere ihalesi de yapıldı. İnşallah güzel bir eser haline gelecek" dedi.

"Biz tarihi eserlere çok değer veriyoruz" diyen Vali ÇİFTÇİ, "Saray Hamamı restorasyonunu bitirdikten sonra biz elimizdeki emlak değerlerini buraya kullanacağız. Buraların yaşaması lazım, tarihi eserler ilçemizin bir kimliğidir, kimliğin ortaya çıkması lazım. Turistik bir belde de denizi güzel, yaylaları güzel, suyu güzel ama kalesiyle, kilisesiyle, hamamıyla tarihi evleriyle birlikte bu değerinde canlandırılması lazım. Elimizde var olan değerleri imkanlarımızla elimizdeki paralarla canlandıracağız. Ünye'miz güzel bir ilçe, daha da güzelleştirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

Eski Saray Hamamı'nın ne şekilde değerlendirilmesiyle ilgili öneride bulunan Vali ÇİFTÇİ, "Otantik bir restoran olabilir" diyerek, Kaymakam Mustafa DEMİR'den Saray Hamamı'nın ne şekilde değerlendirilmesi gerektiğine ilişkin bir an önce toplanıp karar verilmesini istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.