CHP AKKUŞ’A ÇIKARMA YAPTI

Siyaset 18.06.2021 - 22:14, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3484+ kez okundu.
 

CHP AKKUŞ’A ÇIKARMA YAPTI

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel İl Başkanı Atilla Şahin, Ünye , İkizce, Çaybaşı ilçe başkanları ve il kadın kolları başkanları ile birlikte Akkuş'ta incelemelerde bulundu ve vatandaşlarla buluştu.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel İl Başkanı Atilla Şahin, Ünye , İkizce, Çaybaşı ilçe başkanları ve il kadın kolları başkanları ile birlikte Akkuş'ta incelemelerde bulundu ve vatandaşlarla buluştu. Adıgüzel’in ziyaretlerine İyi Parti ve Demokrat Parti ilçe başkanları da eşlik etti. Yaptığı ziyaretlerde açıklamalarda bulunan Adıgüzel şunları ifade etti: “Akkuş göç veren ilçelerimizden birisi, niye göç veriyor? Türkiye’de 250 bin Akkuşlu var. Akkuş 20 bin. Siz insanlara burada geçinme imkanı vermemişiz. Sağlık ve Eğitim gibi sosyal imkanlardan mahrum bırakmışız. Şimdi toprağına dön diyorsunuz ancak insanların buraya gelmesi için burada asgari yaşam koşulları, geçim şartlarını ve sosyal imkânlarını ona uygun hale getirmeniz gerekir. Oldukça geniş bir coğrafyada dağınık mahalleleri ile ulaşım sorunları ile devletten kendileri ile ilgilenmesini bekliyorlar. Bırakın köy yollarını 20 yıldır Ünye-Akkuş yolunu yapmamışsınız. Gidemediğin yer senin değildir. Gastronomi ve doğa turizmine uygun. Ama yolu olmayan yerde turizm nasıl yatırım yapıp gelişecek. Doğru dürüst telefon bile çekmiyor internet çekmiyor tabi çocukların uzaktan eğitimi de aksıyor. Elektrik alt yapısı bozuk. Gel gitler elektrikli ev aletlerini sürekli bozuyor. Akkuş'un en temel sorunlarını gidermemişsiniz. Akkuş vergi vermiş, Akkuş asker vermiş Akkuş'tan oy istemişsiniz, oy vermiş. Fakat siz Akkuş'a bir şey vermemişsiniz. Akkuş tersine göç vermiş. Akkuş'ta orman köylüsünün sorunları var. Hayvancılığa müsait hayvancılığın desteklenmesi lazım hayvancılık bitmiş tüm kırsal alanlarda olduğu gibi burada da tarımın hayvancılığın desteklenmesi lazım. Çünkü buralarda üreten insanlar oralarda Eken biçen insanlar sadece üretim yapmıyorlar Aynı zamanda buraları bekliyorlar. Sadece şu Ünye Akkuş yolunu yapın, Akkuş uçuşa geçer…”  
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel İl Başkanı Atilla Şahin, Ünye , İkizce, Çaybaşı ilçe başkanları ve il kadın kolları başkanları ile birlikte Akkuş'ta incelemelerde bulundu ve vatandaşlarla buluştu.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel İl Başkanı Atilla Şahin, Ünye , İkizce, Çaybaşı ilçe başkanları ve il kadın kolları başkanları ile birlikte Akkuş'ta incelemelerde bulundu ve vatandaşlarla buluştu. Adıgüzel’in ziyaretlerine İyi Parti ve Demokrat Parti ilçe başkanları da eşlik etti. Yaptığı ziyaretlerde açıklamalarda bulunan Adıgüzel şunları ifade etti:
“Akkuş göç veren ilçelerimizden birisi, niye göç veriyor? Türkiye’de 250 bin Akkuşlu var. Akkuş 20 bin. Siz insanlara burada geçinme imkanı vermemişiz. Sağlık ve Eğitim gibi sosyal imkanlardan mahrum bırakmışız. Şimdi toprağına dön diyorsunuz ancak insanların buraya gelmesi için burada asgari yaşam koşulları, geçim şartlarını ve sosyal imkânlarını ona uygun hale getirmeniz gerekir. Oldukça geniş bir coğrafyada dağınık mahalleleri ile ulaşım sorunları ile devletten kendileri ile ilgilenmesini bekliyorlar. Bırakın köy yollarını 20 yıldır Ünye-Akkuş yolunu yapmamışsınız. Gidemediğin yer senin değildir. Gastronomi ve doğa turizmine uygun. Ama yolu olmayan yerde turizm nasıl yatırım yapıp gelişecek. Doğru dürüst telefon bile çekmiyor internet çekmiyor tabi çocukların uzaktan eğitimi de aksıyor. Elektrik alt yapısı bozuk. Gel gitler elektrikli ev aletlerini sürekli bozuyor. Akkuş'un en temel sorunlarını gidermemişsiniz. Akkuş vergi vermiş, Akkuş asker vermiş Akkuş'tan oy istemişsiniz, oy vermiş. Fakat siz Akkuş'a bir şey vermemişsiniz. Akkuş tersine göç vermiş. Akkuş'ta orman köylüsünün sorunları var. Hayvancılığa müsait hayvancılığın desteklenmesi lazım hayvancılık bitmiş tüm kırsal alanlarda olduğu gibi burada da tarımın hayvancılığın desteklenmesi lazım. Çünkü buralarda üreten insanlar oralarda Eken biçen insanlar sadece üretim yapmıyorlar Aynı zamanda buraları bekliyorlar. Sadece şu Ünye Akkuş yolunu yapın, Akkuş uçuşa geçer…”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.