ÇEVRE EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Eğitim 12.04.2017 - 16:49, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3985+ kez okundu.
 

ÇEVRE EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Ordu Büyükşehir Belediyesi, ülkemizin geleceği olan çocukların çevreye olan duyarlılığını artırmak, geri dönüşüm ve çevre temizliği hakkında bilinçlenmesini sağlamak amacıyla 19 ilçede eğitim programları düzenliyor.

Mart ayında başlayan, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitimlerde şimdiye kadar 15 okuldaki 1.765 öğrenciye ulaşılırken, Haziran ayına kadar 5 bin öğrenciye ulaşılması planlanıyor.   HER ATIK ÇÖP DEĞİLDİR   Eğitimlerde günümüzün en çok dikkat çeken sorunlarından olan çevre kirliliği ve dünyamıza etkisi ile geri dönüşümün öneminden bahsediliyor. Atık piller ile bitkisel atık yağların da ayrı toplanmasının önemi vurgulanarak “Her Atık Çöp Değildir” ilkesi aşılanmaya çalışılıyor.   ÖĞRENCİLERE EĞİTİCİ HEDİYELER VERİLİYOR   Eğitimlerden sonra ise çocukların konuya olan ilgililerini ve bilinç düzeylerini artırmak amacıyla tohumlu kalem, geri dönüşümlü not defteri, bilgilendirici broşürler, geri dönüşümle ilgili boyama kitabı ve boya kalemi, çevre temizliği ve geri dönüşüm konusunda hazırlamış kitaplar hediye ediliyor. İçerisinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın çevre ve geri dönüşüm konusunda çocuklara mesajını da içeren kitaplarda; atığın tanımı, hangi atıkların değerli olup geri dönüşüme kazandırılması gerektiği, dönüşen atıkların geçirdiği süreçler ve tüm bu çevresel faaliyetlerle elde edilen kazanımlar konusunda bilgi veriliyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, ülkemizin geleceği olan çocukların çevreye olan duyarlılığını artırmak, geri dönüşüm ve çevre temizliği hakkında bilinçlenmesini sağlamak amacıyla 19 ilçede eğitim programları düzenliyor.

Mart ayında başlayan, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitimlerde şimdiye kadar 15 okuldaki 1.765 öğrenciye ulaşılırken, Haziran ayına kadar 5 bin öğrenciye ulaşılması planlanıyor.

 

HER ATIK ÇÖP DEĞİLDİR

 

Eğitimlerde günümüzün en çok dikkat çeken sorunlarından olan çevre kirliliği ve dünyamıza etkisi ile geri dönüşümün öneminden bahsediliyor. Atık piller ile bitkisel atık yağların da ayrı toplanmasının önemi vurgulanarak “Her Atık Çöp Değildir” ilkesi aşılanmaya çalışılıyor.

 

ÖĞRENCİLERE EĞİTİCİ HEDİYELER VERİLİYOR

 

Eğitimlerden sonra ise çocukların konuya olan ilgililerini ve bilinç düzeylerini artırmak amacıyla tohumlu kalem, geri dönüşümlü not defteri, bilgilendirici broşürler, geri dönüşümle ilgili boyama kitabı ve boya kalemi, çevre temizliği ve geri dönüşüm konusunda hazırlamış kitaplar hediye ediliyor. İçerisinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın çevre ve geri dönüşüm konusunda çocuklara mesajını da içeren kitaplarda; atığın tanımı, hangi atıkların değerli olup geri dönüşüme kazandırılması gerektiği, dönüşen atıkların geçirdiği süreçler ve tüm bu çevresel faaliyetlerle elde edilen kazanımlar konusunda bilgi veriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.