CEVAT BEY KONAĞI YOK OLMAKTAN KURTARILIYOR

Turizm 02.11.2016 - 16:33, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2972+ kez okundu.
 

CEVAT BEY KONAĞI YOK OLMAKTAN KURTARILIYOR

Başkan Enver Yılmaz, Çamaş ilçesinde bulunan tarihi Cevat Bey Konağı’nın Ordu Büyükşehir Belediyesine mülkiyet devrinin gerçekleştirildiğini açıkladı. Mülk sahipleriyle yapılan görüşmeler sonrasında devir işlemlerinin yapıldığının altını çizen Başkan Yılmaz, “Cevat Bey Konağımız Ordu’nun en büyük tarihi konağıdır. Yapılacak restorasyonla birlikte böylesine muhteşem bir eseri yok olmaktan kurtaracağız” dedi.

KONAĞIN MÜLKİYETİ BÜYÜKŞEHİRE DEVREDİLDİ   Geçtiğimiz Ramazan ayında Çamaş ilçesindeki iftar programı öncesinde Cevat Bey Konağı’nı inceleyen Başkan Enver Yılmaz, burada yaptığı açıklamada tarihi konağı restore ederek yok olmaktan kurtarmak istediklerini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından konağın hissedarları Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş ve Cevat Çamaş’la yapılan görüşmeler sonrasında bu tarihi eserin mülkiyeti Ordu Büyükşehir Belediyesine devredildi.   Çamaş Kaymakamı Hasan Gökpınar ve Çamaş Belediye Başkanı Alaattin Giden’le birlikte Başkan Yılmaz’ı makamında ziyaret eden mülk sahiplerinden Hüseyin Çamaş, Büyükşehir Belediyesinin başlatacağı restorasyon çalışmaları için büyük mutluluk duyduğunu belirterek, tarihi bir değerin Büyükşehirin dokunuşuyla tekrar hayat bulmasının çok önemli olduğuna dikkat çekti.   RESTORASYON PROJESİ HAZIRLANIYOR   Başkan Enver Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Cevat Bey Konağı’nın Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmesi konusunda mülk sahipleri Hüseyin Çamaş ve Cevat Çamaş’la anlaştıklarını söyleyerek, “Görüşmeler sonrasında mülkiyet devri gerçekleştirildi. Artık bu tarihi konak, Büyükşehir Belediyemizin yapacağı restorasyon çalışmalarıyla hem bölgemizin hem de Ordumuzun turizmine büyük katkı sağlayacak. Restorasyon projesinin hazırlanması için gerekli talimatları verdim. Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun onayından geçtikten sonra restorasyon çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlayıp konağımızı tarihi bir değer olarak Ordu turizmine kazandıracağız” şeklinde konuştu.   YÜZ YILLIK KONAK   Çamaş ilçesi Edirli Mahallesi’nde bulunan Cevat Bey Konağı, 1909 yılında ilçenin tanınmış ailelerinden olan Çamaş ailesine mensup Osman Ağa tarafından yaptırılmış. Yapımında taş ve kestane ağacı kullanılan konağın 18 odası olup, avlusunda bir aşevi ve bir de fırın bulunmaktadır. Tarihi konak, Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun 20/01/2012 tarih ve 223 sayılı kararı ile tescil edilerek koruma altına alınmış.
Başkan Enver Yılmaz, Çamaş ilçesinde bulunan tarihi Cevat Bey Konağı’nın Ordu Büyükşehir Belediyesine mülkiyet devrinin gerçekleştirildiğini açıkladı. Mülk sahipleriyle yapılan görüşmeler sonrasında devir işlemlerinin yapıldığının altını çizen Başkan Yılmaz, “Cevat Bey Konağımız Ordu’nun en büyük tarihi konağıdır. Yapılacak restorasyonla birlikte böylesine muhteşem bir eseri yok olmaktan kurtaracağız” dedi.
KONAĞIN MÜLKİYETİ BÜYÜKŞEHİRE DEVREDİLDİ
 
Geçtiğimiz Ramazan ayında Çamaş ilçesindeki iftar programı öncesinde Cevat Bey Konağı’nı inceleyen Başkan Enver Yılmaz, burada yaptığı açıklamada tarihi konağı restore ederek yok olmaktan kurtarmak istediklerini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından konağın hissedarları Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş ve Cevat Çamaş’la yapılan görüşmeler sonrasında bu tarihi eserin mülkiyeti Ordu Büyükşehir Belediyesine devredildi.
 
Çamaş Kaymakamı Hasan Gökpınar ve Çamaş Belediye Başkanı Alaattin Giden’le birlikte Başkan Yılmaz’ı makamında ziyaret eden mülk sahiplerinden Hüseyin Çamaş, Büyükşehir Belediyesinin başlatacağı restorasyon çalışmaları için büyük mutluluk duyduğunu belirterek, tarihi bir değerin Büyükşehirin dokunuşuyla tekrar hayat bulmasının çok önemli olduğuna dikkat çekti.
 
RESTORASYON PROJESİ HAZIRLANIYOR
 
Başkan Enver Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Cevat Bey Konağı’nın Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmesi konusunda mülk sahipleri Hüseyin Çamaş ve Cevat Çamaş’la anlaştıklarını söyleyerek, “Görüşmeler sonrasında mülkiyet devri gerçekleştirildi. Artık bu tarihi konak, Büyükşehir Belediyemizin yapacağı restorasyon çalışmalarıyla hem bölgemizin hem de Ordumuzun turizmine büyük katkı sağlayacak. Restorasyon projesinin hazırlanması için gerekli talimatları verdim. Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun onayından geçtikten sonra restorasyon çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlayıp konağımızı tarihi bir değer olarak Ordu turizmine kazandıracağız” şeklinde konuştu.
 
YÜZ YILLIK KONAK
 
Çamaş ilçesi Edirli Mahallesi’nde bulunan Cevat Bey Konağı, 1909 yılında ilçenin tanınmış ailelerinden olan Çamaş ailesine mensup Osman Ağa tarafından yaptırılmış. Yapımında taş ve kestane ağacı kullanılan konağın 18 odası olup, avlusunda bir aşevi ve bir de fırın bulunmaktadır. Tarihi konak, Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun 20/01/2012 tarih ve 223 sayılı kararı ile tescil edilerek koruma altına alınmış.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.