ÇATALPINAR'DA ŞARBON ALARMI

Sağlık 25.08.2017 - 14:17, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3534+ kez okundu.
 

ÇATALPINAR'DA ŞARBON ALARMI

ORDU'nun Çatalpınar ilçesinde Ordu Valiliği'nin daha önce 'gıda zehirlenmesi' olarak açıkladığı olayın, aslında şarbondan kaynaklandığı ortaya çıktı.

Çatalpınar'ın Elmalık Mahallesi'ne karantina süresinde hayvan giriş çıkışı ve hayvan kesimi yasaklandı. 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de hastanede tedavi altına alındığı olayın şarbondan kaynaklandığı ortaya çıktı. Ordu Valisi Seddar Yavuz, "Olayın sebebini araştırmak üzere Ankara Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderilen numunede şarbon(+) olduğunun 22.08.2017 tarihinde Valiliğimize bildirilmesi üzerine; olayın yaşandığı Çatalpınar'ın Elmaköy mahallesinde derhal karantina tedbirleri uygulanmaya başlanmıştır.  Oluşturulan aşılama ekipleri ile koruma bölgesi içerisinde bulunan sığır, at, eşek, koyun ve keçilerin hastalığa karşı aşılama çalışmalarına başlanmıştır. 10 kilometre yarıçap içerisinde kalan 2 bin 500 hayvanın aşılaması yapılacaktır. Çatalpınar İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyon Kararı ile; hastalık çıkan işletme merkez olmak üzere 10 km'lik alana, hayvan giriş çıkışı ile hayvan kesimi 15 günlük karantina süresi boyunca yasaklanmıştır. Ayrıca, ilçe Kaymakamı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü'nün katılımı ile bir toplantı düzenlenerek, konu hakkında mahalle muhtarları bilgilendirilmiştir. Halk sağlığı ve hayvan sağlığının korunması amacıyla her türlü tedbir alınmış olup gerekli çalışmalar ilgili kurumlar tarafından yürütülmektedir" ifadelerini kullandı. 
ORDU'nun Çatalpınar ilçesinde Ordu Valiliği'nin daha önce 'gıda zehirlenmesi' olarak açıkladığı olayın, aslında şarbondan kaynaklandığı ortaya çıktı.

Çatalpınar'ın Elmalık Mahallesi'ne karantina süresinde hayvan giriş çıkışı ve hayvan kesimi yasaklandı. 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de hastanede tedavi altına alındığı olayın şarbondan kaynaklandığı ortaya çıktı. Ordu Valisi Seddar Yavuz, "Olayın sebebini araştırmak üzere Ankara Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderilen numunede şarbon(+) olduğunun 22.08.2017 tarihinde Valiliğimize bildirilmesi üzerine; olayın yaşandığı Çatalpınar'ın Elmaköy mahallesinde derhal karantina tedbirleri uygulanmaya başlanmıştır. 

Oluşturulan aşılama ekipleri ile koruma bölgesi içerisinde bulunan sığır, at, eşek, koyun ve keçilerin hastalığa karşı aşılama çalışmalarına başlanmıştır. 10 kilometre yarıçap içerisinde kalan 2 bin 500 hayvanın aşılaması yapılacaktır. Çatalpınar İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyon Kararı ile; hastalık çıkan işletme merkez olmak üzere 10 km'lik alana, hayvan giriş çıkışı ile hayvan kesimi 15 günlük karantina süresi boyunca yasaklanmıştır. Ayrıca, ilçe Kaymakamı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü'nün katılımı ile bir toplantı düzenlenerek, konu hakkında mahalle muhtarları bilgilendirilmiştir. Halk sağlığı ve hayvan sağlığının korunması amacıyla her türlü tedbir alınmış olup gerekli çalışmalar ilgili kurumlar tarafından yürütülmektedir" ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.